موازیکاری و کمبود بودجه چالشهای پیشروی بهزیستی - تسنیم
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به چالش های اساسی این سازمان از جمله موازی کاری با سایر دستگاه ها و کمبود بودجه، بر ضرورت ارائه راهکارهای اساسی برای رفع این موانع و بهبود خدمات رسانی به جامعه هدف تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سید مهران کشاورز، مدیرکل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک هفته بهزیستی و گرامیداشت ماه محرمالحرام، به تشریح فعالیتهای سازمان بهزیستی پرداخت و اظهار کرد: سازمان بهزیستی کشور در سال 1359 با هدف ارائه خدمات شریف و حیاتبخش، با تصویب مجلس شورای اسلامی تأسیس شد و فعالیت خود را با هفت محور آغاز کرد که این فعالیتها به طور مستمر در حال توسعه است.
وی در خصوص جزئیات فعالیتهای سازمان بهزیستی افزود: سازمان بهزیستی با ارائه 54 خدمت مستمر و بیش از 170 فعالیت متنوع، به جامعه هدف خدمترسانی میکند.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به خدمات مستمر و غیرمستمر ادارهکل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در حال حاضر 108 هزار و 969 نفر از خدمات مستمر و غیرمستمر سازمان بهزیستی در استان بهرهمند میشوند که 53 هزار و 599 نفر از این تعداد از خدمات مستمر استفاده میکنند و همچنین 26 هزار و 769 معلول شناسایی شدهاند که از خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی استان بهرهمند هستند.
کشاورز از پیشرفت چشمگیر اعتبارات عمرانی خبر داد و افزود: اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای (عمرانی) شامل اعتبارات استانی، اعتبارات ابلاغی و اعتبارات تخصیصیافته از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت به بهزیستی استان نسبت به سالهای گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: در مجموع 95 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار تملک داراییهای سرمایهای شامل اعتبارات استانی، اعتبارات ابلاغی از سازمان بهزیستی و اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت به این بخش تخصیص داده شده است.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تأمین اعتبارات اجتماعی اضافه کرد: از این مبلغ 20 میلیارد تومان از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت به تأمین مسکن مددجویان و 10 میلیارد تومان به خرید وسایل توانبخشی اختصاص یافته است و همچنین 24 میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت نفت برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده که به احداث بازارچه در سه شهرستان بزرگ استان (بویراحمد، کهگیلویه و گچساران) اختصاص خواهد یافت که بهزودی با جانمایی صورت گرفته و کلنگ این بازارچهها در این سه شهرستان به زمین زده خواهد شد که گام بزرگی در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار محسوب میشود.
وی در خصوص برنامهها و خدمات آتی ادارهکل بهزیستی استان گفت: تکمیل ساختمان اورژانس اجتماعی دیشموک (شهرستان کهگیلویه) و کلنگزنی ساختمان جدید بهزیستی شهرستان گچساران با زیربنای 1800 مترمربع در سه طبقه از جمله برنامههای آتی این ادارهکل است که امیدواریم بهزودی کلنگزنی آن انجام شود.
کشاورز ادامه داد: تکمیل ساختمان جدید اداره بهزیستی شهرستان کهگیلویه، بازسازی فضای فیزیکی مرکز اورژانس اجتماعی و خانه تلاش شهرستان بویراحمد، تکمیل پروژه ساختمان توانبخشی شهرستان لنده (با پیشرفت حدود 60 درصد)، بازسازی و تعمیرات فضاهای ستاد بهزیستی استان و تجهیزات مورد نیاز شهرستانها نیز در دستور کار قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به حوزههای خدماترسانی سازمان بهزیستی استان تصریح کرد: سازمان بهزیستی در سه حوزه پیشگیری، درمان و توانمندسازی به جامعه هدف خدمترسانی میکند.
وی اضافه کرد: در حوزه درمان 17 مرکز درمان اعتیاد فعال هستند و مرکز توانمندسازی معتادین پس از ترخیص در مرکز استان راهاندازی شده است و این مرکز وظیفه دارد افراد بیخانمان و طردشده از خانواده را جذب کند و با رایزنی با خانوادهها، زمینه بازگشت آنها را به جامعه فراهم سازد و همچنین آموزشهای لازم به این افراد ارائه میشود و در زمینه تسهیلات اشتغال نیز به آنها کمک خواهیم کرد.
کشاورز با اشاره به برنامههای حوزه اشتغال سازمان بهزیستی، گفت: در حوزه اشتغال، از محل جزء 3 و 4 تبصره 2 قانون بودجه، سهمیه بهزیستی استان قریب به 20 میلیارد تومان بوده که تاکنون بیش از 150 میلیارد تومان به بیش از 1300 نفر تسهیلات اشتغالزایی پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سال 1403 از طریق جلب مشارکتهای مردمی حدود 5 میلیارد تومان جذب شده است که در راستای اهداف سازمان در زمینههای مختلف هزینه شدهاند و همچنین دفتر توانمندسازی، بیش از 10 میلیارد تومان به 884 نفر از جامعه هدف در زمینههای دانشآموزی، دانشجویی و درمانی پرداخت کرده است.
وی به تشریح برنامههای هفته بهزیستی در استان پرداخت و گفت: برگزاری جلسه تجلیل از ورزشکاران موفق معلول ملی و بینالمللی، تجدید میثاق با شهدا، غبارروبی مزار شهدا، نشست با خیرین، دیدار با همکاران بازنشسته، سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه، برگزاری بازیهای بومی و محلی در نمایشگاه، افتتاح مسکن مددجویان و طرحهای اشتغالزایی در یاسوج، برگزاری دورههای آموزشی برای مددکاران، رژه موتوری تیم اورژانس اجتماعی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، برگزاری نشست با همیاران سلامت اجتماعی و برگزاری میز خدمت در روز جمعه، از جمله برنامههای هفته بهزیستی در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
کشاورز در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خصوص مهمترین چالشهای سازمان بهزیستی استان تأکید کرد: موازیکاری با سایر دستگاههای اداری، کمبود بودجه و مشارکت، مهمترین چالشهای ادارهکل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی استان افزود: 21 هزار و 421 زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی استان هستند.
پایان پیام/