خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشتیرانی در دریای سرخ، گوش به فرمان نیروی دریایی یمن

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 16:40
اسرائيل،دريايي،سرخ،درياي،كشتي،يمن،بنادر،گزارش،–،گذشته،صنعا،ك ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مطالعات یمن مطلبی با عنوان کشتیرانی در دریای سرخ، گوش به فرمان نیروی دریایی یمن منتشر کرد:
پس از هفته‌ای طوفانی از عملیات‌های دریایی که در پی تلاش دو کشتی برای شکستن محاصره یمن علیه اسرائیل و غرق شدن آن‌ها رخ داد، آرامش به دریای سرخ بازگشته است.
پس از این حادثه، کشتی‌های تجاری بین‌المللی تعهد بالایی به اجرای دستورات نیروهای دریایی یمن نشان دادند و شعارهایی بر بدنه خود یا در پس اسامی خویش در ناوبری‌های دریایی اضافه کردند که نشان می‌داد هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند.
منابع مطلع در حوزه کشتیرانی از پاسخ‌ مثبت گسترده به پیام‌هایی خبر دادند که نیروی دریایی یمن از طریق امواج رادیویی مخابره می‌کند.
این منابع افزودند که «در دو روز گذشته، تردد کشتی‌ها با سرعت بالایی از سر گرفته شده و نیروی دریایی یمن مجوزهای عبور شفاهی برای دریانوردی امن در آب‌های بین‌المللی دریای سرخ صادر می‌کند.»
در همین راستا، خبرگزاری «رویترز» گزارش داد که کشتی‌های تجاری که همچنان از دریای سرخ عبور می‌کنند، ملزم شده‌اند اطلاعاتی درباره ملیت و حتی دین خدمه خود را از طریق سامانه‌های ردیابی ثبت کرده و تأکید کنند که با اسرائیل ارتباطی ندارند تا از هدف قرار گرفتن جلوگیری کنند.
این تحولات در حالی رخ می‌دهد که بحث‌ها در اسرائیل درباره آن‌چه در این رژیم به «کابوس دریای سرخ» شهرت یافته، شدت گرفته است.
روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت که کشتیرانی به بنادر اسرائیلی اکنون با تهدیدی واقعی روبه‌روست.
این روزنامه توقف پوشش بیمه‌ای حمل‌ونقل دریایی از سوی شرکت‌های بیمه – به‌ویژه برای کشتی‌هایی که عازم بنادر اسرائیل هستند – را یکی از چالش‌های مهم ناشی از تشدید عملیات «حوثی‌ها» در هفته گذشته علیه این رژیم دانست.
طبق گزارش‌ها، برخی شرکت‌های بیمه بین‌المللی طی تنها یک هفته، هزینه بیمه کشتی‌ها را چند برابر افزایش داده‌اند.
این روزنامه همچنین از تصمیم برخی خدمه کشتی‌ها برای نصب شعارهایی مانند «ما مسلمان هستیم» یا «هیچ ارتباطی با اسرائیل نداریم» ابراز نگرانی کرد و این اقدام را نشانه‌ای منفی از بی‌میلی این کشتی‌ها برای حرکت به‌سوی بنادر اسرائیل به‌دلیل ترس از حملات احتمالی دانست.
در همین حال، به نظر می‌رسد لحن تهدیدآمیز آمریکا علیه صنعا در دو روز گذشته کاهش یافته است؛ چرا که ایالات متحده که پیش‌تر با تمدید مأموریت سازمان ملل در الحدیده مخالفت کرده بود، دوباره – همراه با بریتانیا – به تمدید آن رأی مثبت داد.
این تغییر موضع پس از تبادل پیام‌هایی میان صنعا و واشنگتن صورت گرفت که در آن دو طرف بر پایبندی به توافق آتش‌بس دریایی میان خود در دریای سرخ تأکید کردند.
وب‌سایت «دروب‌سایت» در ساعات اخیر اظهارات محمد البُخَیتی، از رهبران جنبش «انصارالله»، را منتشر کرد که تأکید کرده بود این جنبش همچنان به توافق آتش‌بس اعلام‌شده توسط وزارت خارجه عمان در اوایل ماه مه پایبند است.
او گفت: «عملیات نیروهای صنعا همچنان منحصراً علیه اسرائیل انجام می‌گیرد و اگر ایالات متحده دوباره در این درگیری مداخله کند، ما نیز به همان میزان پاسخ خواهیم داد.»
این وب‌سایت همچنین گزارش داد که «انصارالله» هیچ‌گونه کشتی آمریکایی را هدف قرار نخواهد داد.
اگرچه حمله آن‌ها به دو کشتی "مجیک سی" و "اترنی‌تی سی" در هفته گذشته موجب تحریک آمریکا شد، اما این اقدام ناقض توافق میان طرفین نبوده است.
پلتفرم فیلیپینی «مارینو بی اچ»، متخصص در امور دریایی، تأیید کرد که کشتی "اترنی‌تی سی" در حال حرکت به‌سوی اسرائیل بود و هنگام عبور از دریای سرخ، سیستم ردیابی خود را خاموش کرده بود.
همچنین گزارش داده که کشتی‌های دیگری متعلق به شرکت مالک این کشتی، در طول سال ۲۰۲۵ چندین بار در بندر حیفا پهلو گرفته‌اند.
از سوی دیگر، شرکت «وینوارد ای‌آی» فعال در حوزه اطلاعات دریایی تأیید کرد که هر دو کشتی هدف قرارگرفته متعلق به ناوگان‌هایی یونانی بوده‌اند و در بنادر اسرائیلی پهلو گرفته بودند.
در گزارش این شرکت آمده است که «از هر شش کشتی، یکی به‌دلیل ارتباطش با اسرائیل در معرض خطر حمله در دریای سرخ قرار دارد» و این‌که «کشتی‌هایی که به بنادر اسرائیلی مربوط‌اند، با حملات فزاینده‌ای مواجه هستند.»
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.