خدمات رسانی به 830 هزار نفر در تامین اجتماعی همدان
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان همدان از ارائه خدمات گسترده و رایگان به صدها هزار بیمه شده استان خبر داد و در کنار تشریح دستاوردها، به چالش هایی مانند کمبود پزشک و نابرابری در دسترسی درمانی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حسن عروتیموثق، مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه تأمین اجتماعی دومین تولیدکننده خدمات درمانی در کشور و بزرگترین خریدار خدمات درمانی است و منابع آن از محل حق بیمهها، سرمایهگذاریهای گذشته و تعهدات دولت تأمین میشود، تصریح کرد: در استان همدان، حدود 830 هزار نفر تحت پوشش این سازمان هستند که خدمات درمانی به آنها به دو صورت مستقیم مراکز ملکی و غیرمستقیم خرید خدمت از مراکز طرف قرارداد ارائه میشود.
وی با ارائه آماری از خدمات درمانی استان طی سال گذشته، گفت: یکمیلیون و 900 هزار ویزیت سرپایی در مراکز ملکی انجام شده است و بیش از 240 هزار مراجعه به آزمایشگاهها، 57 هزار ویزیت مامایی و بیش از 13 هزار MRI انجام شده است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان با بیان اینکه در دو بیمارستان ملکی استان، 33 هزار بستری، 22 هزار عمل جراحی و 6500 زایمان ثبت شده است، اظهار کرد: تمام این خدمات در مراکز ملکی، کاملاً رایگان بودهاند.
درمان رایگان برای سالمندان، ناباروری و بیماریهای مزمن
عروتی از سیاستهای حمایتی سازمان برای کاهش پرداختی از جیب مردم سخن گفت و افزود: بیماران بالای 65 سال که به مراکز دولتی مراجعه میکنند یا ساکنان شهرستانهایی که مرکز ملکی ندارند، هزینهای برای بستری پرداخت نمیکنند.
وی ادامه داد: در حوزه ناباروری نیز خدماتی که پیشتر تحت پوشش نبود، اکنون بیمه شدهاند؛ 280 نفر از این خدمات در همدان بهرهمند شدهاند که 90 درصد هزینه در مراکز دولتی و 70 درصد در مراکز خصوصی توسط سازمان پرداخت شده است.
رشد رضایتمندی به 85 درصد
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان عنوان کرد: رضایتمندی از خدمات در سال 1402، حدود 79 درصد بود که در سال جاری به 85 درصد رسید.
نظرسنجیها بهصورت پیامکی و مستقل از مدیریت استان انجام شده است.
عروتی از راهاندازی کلینیکهای تخصصی دیابت، فشار خون و قلب در سه مرکز اصلی خبر داد و افزود: برای 115 هزار بیمار مزمن، پرونده الکترونیکی تشکیل دادهایم.
دارو و خدمات این بیماران بدون محدودیت ارائه میشود.
وی افزود: سال گذشته بیش از 5200 غربالگری سرطان پستان برای زنان و 5400 مورد غربالگری سرطان کولون انجام شده است که اهمیت زیادی در زمینه پیشگیری و درمان به هنگام داشته است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان تصریح کرد: بهمنظور کاهش ازدحام و افزایش دسترسی، ساعات کاری مراکز تا 8 شب افزایش یافته و سهم نوبتدهی غیرحضوری از 8 درصد در آغاز سال گذشته به 65 درصد در پایان سال رسیده است.
حمایت از زایمان طبیعی و بدون درد
عروتی با تاکید بر اینکه در بیمارستانهای ملکی، زایمان طبیعی رایگان انجام میشود، عنوان کرد: به دلیل کیفیت خدمات، آمار زایمان طبیعی در بیمارستان آتیه از بیمارستان فاطمیه نیز پیشی گرفته است.
وی با اشاره به دو چالش اساسی نیز اظهار کرد: اول، عدم تناسب بین تقاضا و تعداد مراکز ملکی؛ دوم، کمبود پزشک در برخی رشتهها مانند جراحی مغز و اعصاب و ارتوپدی است.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان افزود: سازمان تأمین اجتماعی تولیدکننده پزشک نیست و جذب نیرو باید از طریق دانشگاههای علوم پزشکی انجام شود.
با پیگیریهای اخیر، امیدواریم از ظرفیت پزشکان طرحی در شیفتهای عصر استفاده کنیم.
پاسخ به گلایهها: از کمبود دارو تا قرارداد با پزشکان
در پایان نشست، خبرنگاران برخی دغدغههای مردمی را مطرح کردند؛ از جمله عدم پذیرش بیمه توسط برخی پزشکان و کمبود دارو.
عروتی شفاف توضیح داد: تمام آزمایشگاهها، داروخانهها و پزشکان طرف قرارداد فعال هستند و مراکزی که قرارداد ندارند یا به دلیل تخلف لغو قرارداد شدهاند یا موارد خاص بودهاند.
وی افزود: نسخهنویسی دارو بر اساس سطحبندی پزشکان است؛ ممکن است پزشک عمومی نتواند برخی داروها را بنویسد.
اما دپوی دارو در مراکز ما کامل است و مشکلی در این زمینه نداریم.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان از اخراج دو پزشک بهدلیل دریافت وجه غیرقانونی خبر داد و گفت:هرگونه گزارش تخلف به سرعت پیگیری میشود و نظارت از طریق معاونت درمان دانشگاه، نظام پزشکی و تعزیرات ادامه دارد.
انتهای پیام/