خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تاکید بر اعمال سیاست‌های هوشمندانه و اصلاحات در اقتصاد دیجیتال

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 15:41
معاون وزارت ارتباطات گفت: باید بتوانیم سیاست‌های هوشمندانه‌تر و اصلاحات لازم را در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال اعمال کنیم و در مسیر رشد اقتصادی گام برداریم.
كاربر،ديجيتال،اقتصاد،اينترنت،سياست،دست،پيامدهاي،ارتباطات،فنا ...

به گزارش خبرنگار مهر ، احسان چیت ساز در همایش «اینترنت، آینده ایران» که با هدف برگزاری سه پنل تخصصی با موضوعات اقتصاد دیجیتال، فناوری و امنیت، و همچنین تأثیرات اجتماعی اینترنت که امروز صبح در محل وزارت ارتباطات هم‌زمان با شتاب‌گیری تغییرات فناورانه و گسترش پیامدهای آن در حوزه‌های اقتصادی، امنیتی و اجتماعی برگزار شد با اشاره به اینکه سیاست فیلترینگ یک سیاست شکست خورده است گفت:ما با سیاستی روبه‌رو هستیم که نه‌تنها به اهداف اعلام‌شده‌اش دست پیدا نکرده، بلکه در بسیاری موارد نتیجه معکوس داشته است.
زمانی حدود ۸۰ درصد مردم از ابزارهایی مثل فیلترشکن استفاده می‌کردند که قرار بود با آن‌ها مقابله شود، اما این ابزارها نه‌تنها از بین نرفتند، بلکه گسترش یافتند.
این نشان می‌دهد که یک نیاز عمومی در جامعه وجود داشته که به آن پاسخ مناسبی داده نشده است.
چیت‌ساز با اشاره به پیامدهای امنیتی این سیاست‌ها افزود: ما اکنون با پدیده‌ای به نام زامبی‌ مواجهیم؛ دستگاه‌هایی که کنترلشان عملاً از دست کاربر خارج شده و به ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی کشور تبدیل شده‌اند.
بخشی از حملات سایبری نظیر DDoS، از داخل همین دستگاه‌ها صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: هر زمان مشکلی پیش آمده، سیاست‌گذاران به جای تحلیل دقیق، آدرس غلط به مردم داده‌اند.
واقعیت این است که دسترسی‌های اپلیکیشن‌ها به داده‌های کاربر، کاملاً به اجازه خود کاربر بستگی دارد.
اگر کاربر به اپلیکیشنی دسترسی ندهد، آن اپ نمی‌تواند به اطلاعاتی مثل صدا، مکان یا دوربین دست پیدا کند.
چیت‌ساز همچنین گفت:با وجود چهار میلیون دانشجو و میلیون‌ها فارغ‌التحصیل دانشگاهی، عجیب است که همچنان اطلاعات نادرست در سطح بالای سیاست‌گذاری تکرار می‌شود.
اینکه بخواهیم یک اپلیکیشن را حذف و یکی دیگر را جایگزین کنیم، بدون درک ریشه‌ای از موضوع، نتیجه‌ای نخواهد داشت.
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات بر اهمیت همکاری و ایجاد ظرفیت‌های آگاهی‌بخشی در جامعه تأکید کرد و افزود: باید بتوانیم سیاست‌های هوشمندانه‌تر و اصلاحات لازم را در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال اعمال کنیم و در مسیر رشد اقتصادی گام برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سیاست دولت، اینترنت باز و عمومی برای مردم است، تصریح کرد: به دنبال توسعه کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال هستیم.