خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افکار خودکشی و کودک‌آزاری در صدر تماس‌های اورژانس اجتماعی خراسان رضوی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 15:30
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: 46 درصد تماس های اورژانس اجتماعی خراسان رضوی مربوط به افکار خودکشی و کودک آزاری است و بر این اساس 26 درصد تماس ها مربوط به افکار خودکشی، 20 درصد کودک آزاری و 8 درصد همسرآزاری است.
بهزيستي،رضوي،خراسان،مراكز،زندگي،برجي،رويكرد،استان،جامعه،درصد ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مهدی برجی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی اظهارکرد: با توجه به اینکه برای دومین بار در تاریخ بهزیستی، هیچ فردی در خراسان رضوی در صف انتظار دریافت مستمری نیست و تمام 132 هزار نفری که واجد شرایط دریافت مستمری بودند زیر پوشش قرار گرفته‌اند.
وی با تاکید بر تغییر رویکرد این سازمان افزود: رویکرد جدید ما بر توانمندسازی و اشتغال گروه هدف متمرکز است، چراکه پرداخت مستمری صرف موجب وابستگی افراد می‌شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی از زیر پوشش قرار گرفتن 600 هزار نفر از مددجویان استان در مراکز مثبت زندگی این اداره کل خبر داد و خاطرنشان کرد : طرح‌ توانبخشی مبتنی بر جامعه ( CBR) و مراکز مثبت زندگی، 2 برنامه موفق بهزیستی در سال های اخیر بوده.
در همین راستا این مراکز با بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و رویکرد محله‌محور، خدمات را در دسترس جامعه هدف قرار می‌دهند.
برجی بیان کرد: در حال حاضر 173 مرکز مثبت زندگی در استان خراسان رضوی فعال هستند که 630 مددکار و روانشناس در این مراکز خدمات مددکاری ارائه می‌دهند لذا تلاش می‌کنیم با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد فرصت‌های شغلی، مددجویان را به سمت استقلال اقتصادی سوق دهیم.
وی در خصوص فعالیت های بهزیستی در حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: در حال حاضر با رویکرد توانمندسازی و اشتغال، تعداد معتادان متجاهر در مراکز ماده 16 از پنج هزار و 300 نفر در ایام شیوع ویروس کرونا به سه هزار و 800 نفر کاهش یافته است.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی اضافه کرد:هم اکنون بیش از 10 درصد از جمعیت استان را سالمندان بالای 60 سال تشکیل می‌دهند و پیش‌بینی می‌شود تا سال 1430، این رقم به 31 درصد برسد و این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و توجه ویژه به نیازهای این قشر از جامعه است و این امر در 26 سال آینده می تواند تبعات و نگرانی‌های فراوانی را برای جامعه به همراه داشته باشد، بنابراین از امروز باید برای مواجهه با آینده برنامه‌ریزی کرد.
برجی با بیان اینکه در حوزه سلامت، میانگین امید به زندگی در کشور 76 سال است، از آمار پایین فرزندآوری در خراسان رضوی ابراز نگرانی کرد و گفت: آسیب‌های روانی و جسمی در مردان بیشتر است و مشکلاتی مانند کم‌توانی ذهنی، ناشنوایی و نابینایی در مردان نسبت‌به زنان بیشتر دیده می‌شود.
همچنین نرخ مرگ‌و‌میر نوزادان پسر بیشتر از دختران است و در کل، امید به زندگی در زنان بیشتر است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به تماس‌های اورژانس اجتماعی در استان عنوان کرد: سال گذشته 20 هزار تماس با خط 123 ثبت شده که تنها 369 مورد نیاز به اعزام تیم داشته است.
26درصد تماس‌ها مربوط به افکار خودکشی، 20درصد کودک‌آزاری، 8درصدهمسرآزاری، 2درصد سالمندآزاری و 1درصد فرار از منزل بوده است.
وی همچنین درباره تخلفات مراکز سالمندی گفت: سال گذشته 36 جلسه نظارتی برگزار و 3 مرکز متخلف تعطیل شدند.
برجی بیشترین آمار رها کردن کودکان، معلولان و سالمندان را در مشهد دانست و اذعان داشت: افراد از استانهای دیگر، افراد نیازمند کمک را در این شهر رها می‌کنند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی 12 روزه، به فعالیت‌ها و چالش‌های این سازمان در حوزه حمایت اجتماعی و خدمات‌رسانی اشاره کرد و یادآورشد: در این مدت، حملات موشکی و حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان‌های بهزیستی در قصر شیرین، منجر به شهادت یکی از همکاران و زخمی‌شدن چند تن دیگر شد و همچنین ساختمان‌های مجاور از جمله شیرخوارگاه، موردحمله قرار گرفتند که آسیب‌های جدی به آن‌ وارد شد.
این حوادث باعث شد که سازمان بهزیستی شکایتی به مجامع بین‌المللی ارائه دهد و اقدامات لازم برای جبران خسارات انجام شود.
انتهای پیام/282