خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز نهضت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 14:53
استاندار خراسان رضوی از حرکت نهضت توسعه انرژی های تجدیدپذیر در خراسان رضوی خبرداد و گفت: مسیر توسعه برق پاک را با شتاب و برنامه ریزی دقیق آغاز کرده ایم.
رضوي،خراسان،انرژي،تجديدپذير،استان،مظفري،حوزه،آغاز،ملي،استاند ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، غلام‌حسین مظفری استاندار خراسان رضوی در مراسم آغاز عملیات اجرایی مزرعه خورشیدی دولتی با بیان اینکه «نهضتی جدی» در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان آغاز شده است، اظهارکرد: خراسان رضوی به‌عنوان نخستین استان دارای اختیارات مستقل از ساتبا، مسیر توسعه برق پاک را با شتاب و برنامه‌ریزی دقیق آغاز کرده است.
وی با اشاره به تلاش‌های مجموعه ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی گفت: این ستاد با برداشتن گام‌های جدی و استوار در توسعه انرژی‌های پاک، مسیری روشن را ترسیم کرده و موفق شده اختیارات مهمی از جمله صدور مجوز پروژه‌های تجدیدپذیر را از سازمان ساتبا اخذ کند؛ اقدامی که خراسان رضوی را به نخستین و شاید همچنان تنها استان دارای چنین اختیاری تبدیل کرده است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر شاهد هماهنگی مثال‌زدنی میان 21 دستگاه استانی هستیم که با وجود نداشتن تخصص مستقیم در حوزه انرژی، توانسته‌اند با همراهی ستاد انرژی استان، مدل موفقی از همدلی و وفاق مدیریتی را به نمایش بگذارند.
این موفقیت را باید به عنوان یک الگوی ملی در نظر گرفت.
مظفری با تأکید بر لزوم تسریع در روند اجرای پروژه‌ها گفت: امروز در شرایط بحران انرژی قرار داریم و نمی‌توانیم با تعارف و پیش‌فرض‌های غیرواقعی صحبت کنیم.
با قطعی برق در حوزه خانگی و فشار شدید بر واحدهای صنعتی، باید سرعت را چاشنی کار کرد.
مزرعه خورشیدی دولت در خراسان رضوی، به عنوان نخستین اقدام عملیاتی، شروعی است برای ایفای نقش دولت در این مسیر حیاتی.
وی افزود: کلنگ‌زنی‌های نمادین دیگر جایگاهی در این مدل از توسعه ندارند.
پروژه‌ها باید با ورود تجهیزات و آغاز واقعی عملیات اجرایی همراه باشند.
انتظار داریم طی دو ماه آینده، شش مگاوات نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری برسد.
مظفری با اشاره به برنامه سه‌ساله توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی گفت: برنامه‌ریزی برای احداث سه هزار مگاوات ظرفیت جدید در دستور کار است.
کنترل پروژه‌ها با دقت بالا انجام خواهد شد و سرمایه‌گذاران باید از ابتدا، برنامه زمانی و مالی دقیق خود را ارائه دهند.
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: سرمایه‌گذارانی که زمین و مجوز دریافت می‌کنند، باید ظرف دو ماه اقدام عملیاتی خود را آغاز کنند.
در غیر این‌صورت زمین به دولت بازمی‌گردد.
نمی‌توان منابع محدود استان اعم از زمین، تسهیلات و مجوزها را معطل سرمایه‌گذارانی کرد که فاقد برنامه‌ریزی یا توان اجرای پروژه هستند.
مظفری با اشاره به لزوم مراقبت از کیفیت تجهیزات وارداتی گفت: چه در بخش خصوصی و چه دولتی، باید تجهیزات استاندارد و با کیفیت وارد کشور شود.
همچنین برگزاری نمایشگاه تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر در مشهد در دستور کار است، حتی اگر هم‌زمانی با نمایشگاه تهران چالش‌هایی به همراه داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه باید از ظرفیت دستگاه‌های ملی نیز بهره‌مند شد، گفت: مذاکراتی با برخی شرکت‌های ملی نظیر شرکت ملی گاز انجام شده تا خراسان رضوی به عنوان پایلوت پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر برای کل کشور انتخاب شود.
نمونه‌ای از این مذاکرات در حال پیگیری است تا ظرفیت‌های گسترده‌ای در این استان به بهره‌برداری برسد.
استاندار خراسان رضوی از خبرنگاران خواست در حوزه فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی فعال‌تر عمل کنند و این موضوع را در صدر اطلاع‌رسانی‌های خود قرار دهند، چرا که هر کیلووات ساعت صرفه‌جویی برق می‌تواند به حفظ تولید، اشتغال و نشاط اجتماعی کمک کند.
وی گفت: چرخه اقتصادی کشور نیاز به پایداری تأمین انرژی دارد و ما نباید لحظه‌ای در این مسیر تعلل کنیم.
مظفری افزود: در حال حاضر 25 سرمایه‌گذار حقیقی و حقوقی با توانمندی بالا، پروژه‌های متعددی در دست اجرا دارند.
مجموعه دولت و استانداری با تمام توان در کنار آنان خواهد بود، مشروط به اینکه تعهدات اجرایی به درستی و در زمان مقرر انجام شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش تمامی مسئولان، خبرنگاران، و فعالان حوزه انرژی، ابراز امیدواری کرد این حرکت بزرگ، الگویی ملی برای عبور کشور از بحران انرژی باشد.
انتهای پیام/282