زنگ خطر آسیبهای اجتماعی در کرمان - تسنیم
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به صدا در آمدن زنگ خطر آسیب های اجتماعی در کرمان، خودکشی، اعتیاد و کودک آزاری را در صف اول این بحران ها عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، از رشد نگرانکننده آمار اقدام به خودکشی در استان کرمان خبر داد و گفت: از اواخر سال 1403، نمودارهای اقدام به خودکشی در برخی مناطق روندی صعودی داشته و این مسئله اکنون در صدر اولویتهای ما قرار گرفته است.
وی با اشاره به منابع گردآوری اطلاعات نظیر سامانه 1480، اورژانس اجتماعی، سامانه رصد و دفاتر مشاوره، افزود: دادهها نشان میدهد اختلافات شدید خانوادگی و از هم پاشیدگی سرپرستی مهمترین دلایل بروز این بحران هستند.
ظرفیت محدود بهزیستی در برابر موج آسیبها
مدیرکل بهزیستی استان کرمان، تأکید کرد: حجم ناهنجاریهای اجتماعی از ظرفیت ما فراتر رفته است با این منابع محدود، مقابله با این حجم از آسیبها ممکن نیست.
وحیدزاده با اشاره به سهم سازمانهای مردمنهاد، گفت: بیش از 95 درصد خدمات بهزیستی استان توسط تشکلهای غیردولتی انجام میشود و فقط شیرخوارگاه و مرکز 1480 تحت اداره مستقیم دولت هستند.
وی همچنین یادآور شد: دولت تنها نیمی از هزینههای ارائه خدمات را تأمین میکند و باقی هزینهها توسط خیریهها، مردم و فعالیتهای اقتصادی جبران میشود.
در حوزه ترک اعتیاد نیز به گفته مدیرکل بهزیستی، سال گذشته 6 هزار نفر در مراکز ماده 16 پذیرش شدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به کمبود مددکاران اجتماعی گفت: برای سه مرکز، فقط 28 مددکار در اختیار داشتیم و بسیاری از افراد بعد از ترک، جایی برای زندگی ندارند، به همین دلیل چهار مرکز اقامتی تحت عنوان "خانههای بینراهی" ایجاد شده است.
معلولیتها؛ نیمی ژنتیکی، نیمی حوادث
وی با بیان اینکه طبق گزارش بهزیستی بیش از 65 هزار پرونده معلولیت در کرمان ثبت شده و سه نوع معلولیت اصلی برای هر منطقه شناسایی و به فرمانداریها اعلام شده است، تصریح کرد: 50 درصد معلولیتها منشأ ژنتیکی دارند.
ما خواهان حمایت جدی نمایندگان مجلس در تأمین هزینههای غربالگری ژنتیکی هستیم.
سالمندان مجهولالهویه؛ معضلی پنهان
وحیدزاده به وضعیت سالمندان نیز اشاره کرد و گفت: بیش از 550 سالمند مجهولالهویه تحت پوشش بهزیستی هستند که اگر این افراد به خیابان بازگردند، شرایط بسیار خطرناک خواهد بود.
وحیدزاده از عدم همراهی صنایع استان انتقاد کرد و گفت: صنایع باید بخشی از آسیبهای ناشی از فعالیت خود را جبران کنند و بدون مشارکت آنها، امکان مدیریت آسیبها وجود ندارد.
کودکان بیسرپرست، کاهش جمعیت و چالش خانوادهها
مدیرکل بهزیستی استان کرمان، همچنین اعلام کرد: در 60 مرکز، بیش از هزار کودک بیسرپرست و بدسرپرست نگهداری میشود.
همچنین 3 هزار کودک به خانواده یا بستگان بازگردانده شدهاند.
وی از روند نزولی رشد جمعیت و دشواری ازدواج و فرزندآوری ابراز نگرانی کرد و افزود: این موضوع نهفقط ملی، بلکه یک چالش جهانی است.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان کرمان، بر اساس دادهها، پس از خودکشی و اعتیاد، کودکآزاری، خشونت خانوادگی، بدسرپرستی، سالمندآزاری، ترک منزل، کودکان کار و والدآزاری در اولویت اقدامات بهزیستی قرار دارند.
وحیدزاده با بیان اینکه بر خلاف انتظارات عمومی، بیشترین مصرف مواد مخدر در استان کرمان، همچنان به مواد سنتی نظیر تریاک اختصاص دارد، گفت: ما انتظار افزایش مصرف شیشه و متآمفتامینها را داشتیم، اما دادهها خلاف این تصور را نشان میدهند.
ضرورت گسترش مداخلات اجتماعی
در پایان نشست، مدیرکل بهزیستی بر لزوم گسترش مداخلات به سطح جامعه تأکید کرد و گفت: افزایش تابآوری اجتماعی، آگاهی عمومی و توانمندسازی خانوارها از مؤثرترین راهکارهای مقابله با آسیبهاست.
تحقق این هدف بدون همراهی نهادها، صنایع و رسانهها ممکن نیست.
انتهای پیام/511/