خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طغیان بیماری‌های گوارشی در برخی نقاط کشور؛ وضعیت تحت کنترل است - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 11:53
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: با وجود گزارش هایی در خصوص طغیان بیماری های گوارشی در برخی نقاط کشور و گمانه زنی درباره نقش آدنوویروس، تاکنون هیچ گونه شواهد آزمایشگاهی مبنی بر نقش این ویروس در طغیان اخیر به دست نیامده است.
واگير،پرهيز،مديريت،مركز،مصرف،گوارشي،آزمايشگاهي،غذا،آب،رئيس،مرادي

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با وجود گزارش‌هایی در خصوص طغیان بیماری‌های گوارشی در برخی نقاط کشور و گمانه‌زنی‌هایی درباره نقش آدنوویروس، تاکنون هیچ‌گونه شواهد آزمایشگاهی مبنی بر نقش این ویروس در طغیان‌های اخیر به دست نیامده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق پایش‌های مداوم نظام مراقبت بیماری‌های عفونی منتقله از آب و غذا و نتایج بررسی‌های آزمایشگاهی، میزان ابتلا به بیماری‌های گوارشی در کشور در حال حاضر در سطح مشابه سال‌های گذشته در همین بازه زمانی قرار دارد.
هرچند در برخی مناطق افزایش محدود و مقطعی موارد گزارش شده، اما بررسی‌های صورت‌گرفته، عامل بیماری‌زا را ویروس‌هایی غیر از آدنوویروس یا عوامل غیرویروسی نشان داده‌اند.
وی تأکید کرد: بروز این طغیان‌ها در فصل گرم سال پدیده‌ای مورد انتظار است و اقدامات کنترلی برای مهار آن‌ها در حال انجام است.
همچنین مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر به‌صورت مستمر وضعیت را رصد کرده و بررسی‌های تکمیلی آزمایشگاهی در حال انجام است.
مرادی با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی مسئولانه، از همکاران حوزه سلامت و رسانه‌ها خواست تنها به منابع رسمی استناد کرده و از انتشار اخبار نادرست که موجب نگرانی غیرضروری در جامعه می‌شود، پرهیز کنند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر همچنین با توجه به افزایش احتمال بروز بیماری‌های گوارشی در تابستان، رعایت برخی توصیه‌های بهداشتی را ضروری عنوان و تصریح کرد: شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون به‌ویژه پیش از تهیه یا مصرف غذا و پس از استفاده از توالت، استفاده از آب سالم و بهداشتی، پرهیز از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های غیربهداشتی،‌ شست‌وشو و ضدعفونی صحیح میوه و سبزی، مصرف غذاهای تازه و کاملاً پخته‌شده، پرهیز از نگهداری طولانی غذا در دمای محیط، آغاز مایع‌درمانی خوراکی در صورت ابتلا به اسهال، پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک از جمله این توصیه‌هاست.
انتهای پیام/