خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت مقاوم‌سازی و نوسازی ۹۰۰ پلاک در پی جنگ ۱۲ روزه

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 10:41
شهردار تهران با پرداختن به خسارات جنگ ۱۲روزه گفت: ۹۰۰ پلاک در تهران نیاز به مقاوم‌سازی و نوسازی دارند.
تهران،شهرداري،جنگ،نوسازي،آسيب،زاكاني،شهر،روزه،كشور،سازندگان، ...

باشگاه خبرنگاران جوان- نشست صمیمانه علیرضا زاکانی شهردار تهران، معاونان شهرداری تهران و شهرداران مناطق مختلف پایتخت با سازندگان برتر ساختمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست زاکانی با بیان اینکه تهران نماد کارآمدی نظام و الگویی برای همه شهر‌های کشور است، افزود: از روز اول مدیریت شهری اعتقاد داشتیم جز با رویکرد تحولی نمی‌توان مشکلات را حل کرد، لذا برنامه‌ای تحول محور با ۴ سرفصل تحول درون‌زا، روحی، کالبدی و فناورانه می‌شود.
زاکانی با اشاره به توسعه پروژه‌های عمرانی و خدماتی در شهرداری تهران تاکید کرد: از مرداد ۱۴۰۱ هر هفته در قالب پویش امید و افتخار شاهد یک افتتاحیه در شهر تهران به همت شهرداری بوده‌ایم و این روند بدون وقفه به جز ۱۲ روز جنگ تحمیلی تا به امروز نیز ادامه داشته‌است البته در ۱۲ روز جنگ هم افتتاح پروژه داشتیم، اما در قالب این برنامه نبود.
وی در تکمیل سخنان خود افزود: امروز هم در قالب صدوهشتادوسومین پویش امید و افتخار شاهد تکمیل رینگ سوم ترافیکی غرب تهران، اتصال بزرگراه شهید خرازی به بزرگراه شهید همدانی، تکمیل گردش‌های ترافیکی تقاطع بزرگراه‌های شهیدان همت ـ اشرفی اصفهانی، زیرگذر دوربرگردان جنوب به جنوب بزرگراه شهید چمران و اجرای دسترسی کندرو به تندرو بزرگراه آزادگان به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده‌ایم.
زاکانی ادامه داد: در تهران ۹۸ اصلاح تقاطعی طراحی کرده‌ایم که در صورت اجرایی شدن آن روزانه یک میلیون لیتر از مصرف بنزین کاسته می‌شود.
امروز بیش از ۴۰ مورد از اصلاحات تقاطعی تکمیل شده است، تعدادی هم به زودی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و باقی موارد نیز تا پایان سال به سرانجام می‌رسد.
شهردار پایتخت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جنگ ۱۲ روزه حقایقی بر ما آشکار و مشخص شد باید اقدامات مختلفی را در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه ایمنی شهر پیش از این انجام می‌شده، اما کاری انجام نشده است.
پس از جنگ ۱۲ روزه از سوی دولت ۱۹ حوزه ماموریتی برای دستگاه‌های مختلف در جبران خسارت تعیین شد که از این ۱۹ مورد، شهرداری در ۸ سرفصل وظیفه مستقیم و در ۴ سرفصل به صورت غیرمستقیم عهده‌دار مسئولیت شده‌است، به عنوان مثال شهرداری تهران مسئولیت بازسازی اماکن مسکونی شهر تهران را برعهده گرفت.
وی افزود: برای پیشبرد این وظیفه به ایده ارایه تسهیلات برای مالکان و سازندگان در حوزه تراکم رسیدیم، این ایده مورد استقبال و تایید دولت نیز قرار گرفت.
بر همین اساس برای نوسازی و مقاوم سازی شهر تهران شهرداری به کمک شما سازندگان نیاز فوری دارد.
زاکانی ادامه داد: در تحقق این امر ایده بنده شکل‌گیری دفتری ویژه در ستاد شهرداری تهران بود تا سازندگان به جای مراجعه مناطق به این دفتر رجوع کنند و ما نیز مبتنی بر ضوابط و شرایط قبلی در کار سازندگان تسهیل ایجاد کنیم.
شهردار تهران سپس با اشاره به اهمیت توسعه بازار مسکن در کشور گفت: بخش مهمی از عبور کشور از وضعیت پیش آمده در جنگ نظامی و اقتصادی وابسته به ساخت و ساز است به ویژه در تهران که پیشران کشور است.
وی تاکید کرد: ما آماده‌ایم تا موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاری را در چارچوب قانون مرتفع کنیم.
اگر مشکلی وجود دارد که سرعت پیشرفت پروژه‌ها را کم می‌کند، به ما اطلاع دهید.
هدف نهایی ما این است که با همکاری مردم و بخش خصوصی، تهران را به شهری پیشرو تبدیل کنیم و چرخ اقتصادی کشور را به حرکت درآوریم.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود به ارایه آمار آسیب‌های جنگ ۱۲ روزه پرداخت و افزود: در جنگ ۱۲ روزه ۸۱۰۰ واحد در تهران آسیب دید از میان ۴۸۰۰ مورد آسیب جزیی داشتند که پرونده رفع آسیب‌های آن تا دو روز آینده بسته می‌شود.
۲۶۰۰ واحد آسیب متوسط دیده‌است.
۵۰۰ واحد نیاز به مقاوم سازی و ۴۰۰ واحد دیگر نیز نیازمند نوسازی است.
وی ادامه داد: علاوه بر رفع آسیب‌های واحد‌های خسارت دیده در جنگ تحمیلی، تهران نیاز به یک تغییر رویکرد در حوزه نوسازی و پایدارسازی شهری دارد.
بر همین اساس نوسازی شهر چه به صورت پلاکی و چه به صورت بلوکی جزو اولویت‌های شهرداری تهران است؛ بنابراین جز این دوران گذار عبور از چالش‌های جنگ تحمیلی، برای ادامه مسیر نیز به همراهی سازندگان ساختمان در تهران نیازمندیم.
زاکانی با اشاره به لزوم کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بخش نوسازی شهری، تأکید کرد: ما آماده‌ایم تا با تعریف شرایط جدید، بخشی از ریسک‌های پروژه‌ها را بپذیریم و زمینه مشارکت گسترده‌تر بخش خصوصی را فراهم کنیم.
اگر کشور بخواهد از وضعیت فعلی عبور کند، باید نوسازی شهری را به‌صورت جدی در دستور کار قرار دهد، چرا که این موضوع تنها مختص تهران نیست و بر اقتصاد کل کشور تأثیرگذار است.
زاکانی افزود: در حوزه ایمنی کاربردی شهر امیدواریم با مجوز شورا شهرداری تهران بتواند با ایجاد پارکینگ‌های زیرسطحی در برخی نقاط کارشناسی شده گام موثری در حوزه ایمنی در شرایط بحرانی بر دارد.
وی تاکید کرد: در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بسیاری از دستگاه‌ها به شهرداری تهران برای تامین پناهگاه مراجعه می‌کردند.
ما برای تامین این نیاز نقاطی را در تهران در نظر گرفتیم و حتی خطوط مترو را نیز برای پناه گرفتن مردم آماده کردیم، اما این کار‌ها کافی نیست و باید نگاه‌مان را به شهر تغییر بدهیم.
زاکانی همچنین در حاشیه این دیدار در پاسخ به سوالی درباره تامین منابع مالی بازسازی واحد‌های آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه گفت: بخشی از بودجه نوسازی با همراهی دولت به صورت نقد تامین شده است، بخشی دیگر از بودجه از طریق ایجاد تسهیلات ساخت توسط شهرداری تامین می‌شود و بخشی دیگر از کار نیز به واسطه تسهیلاتی که دولت از طریق بانک زمینی ایجاد خواهد کرد به سرانجام می‌رسد.
وی افزود: در ساختمان‌هایی که آسیب خرد دیده‌اند شهروندان می‌توانند با ارائه فاکتور به شهرداری مناطق هزینه رفع آسیب‌ها را دریافت کنند.
رفع آسیب ساختمان‌هایی که خسارت آنها با تشخیص کارشناسان نظام مهندسی و شهرداری تهران بالای ۳۰۰ میلیون تومان است، توسط پیمانکاران شهرداری به صورت رایگان انجام می‌شود.
زاکانی تاکید کرد: حدود ۹۰۰ پلاک در تهران نیاز به مقاوم سازی و نوسازی دارند.
مدیریت شهری در این امر یا از طریق پیمانکاران خود از شهروندان آسیب دیده پشتیبانی خواهد کرد یا با ارائه تسهیلات به شهروندانی که خود مایل به نوسازی و مقاوم سازی واحد‌های خود هستند.
شهردار تهران با اشاره به مصوبه هیئت دولت در رابطه با رفع آسیب‌های ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: مبتنی بر مصوبه دولت وظیفه بازسازی و نوسازی ساختمان‌های آسیب دیده در شهر تهران با شهرداری است و در سایر شهر‌ها نیز این وظیفه بر عهده استانداری‌هاست.
البته حجم آسیب در تهران و سایر شهر‌ها کاملاً متفاوت است.
بنابر گزارش بنیاد مسکن در پایتخت ۴۰۰ واحد نیاز به نوسازی و ۵۰۰ واحد نیاز به مقاوم سازی دارد در حالی که در سایر استان‌ها تنها ۲۵ ساختمان آسیب جدی دیده‌اند.
زاکانی در پایان گفت: در شهرداری هر منطقه از تهران ستادی شکل گرفته است تا شهروندان آسیب دیده در جنگ اخیر با مراجعه به آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن پروانه ساخت بگیرند.
پیش بینی می‌شود نوسازی واحد‌های آسیب دیده بین ۱۸ ماه تا ۲ سال زمان ببرد و مقاوم سازی واحد‌ها نیز یک سال طول می‌کشد.