چند نکته درباره عملیات مقاومت در غزه؛ تاکتیکهایی که اشغالگران را زمینگیر کرد - تسنیم
صهیونیست ها که تصور می کردند با گسترش جنایات و فشار نظامی علیه غزه می توانند مقاومت را تسلیم و وادار به پذیرش بی قید و شرط هر توافقی برای آتش بس و تبادل اسرا کنند، در برابر عملیات های مرگبار و تاکتیک های غافلگیرکننده رزمندگان فلسطینی درمانده شده اند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت نزدیک به 650 روز از جنگ غزه که طی آن صهیونیستها از هیچ جنایت وحشیانهای علیه غیرنظامیان دریغ نکردهاند و همچنین مقاومت فلسطین هم با از دست دادن تعداد زیادی از رهبران و فرماندهان خود تحت فشار زیادی قرار گرفت و در تمام این مدت به طور مداوم جنگیده است، دائماً سوالاتی در مورد توانایی رزمندگان مقاومت فلسطین در انجام عملیاتهای میدانی موثر که طی هفتههای گذشته تلفات جانی سنگینی به نظامیان صهیونیست وارد ساخته مطرح میگردد؛ از جمله عملیاتی که دیروز منجر به هلاکت سه نظامی اسرائیلی شد.
عملیاتهای مرگبار مقاومت و استفاده جنون آمیز صهیونیستها از پروتکل هانیبال
در این زمینه وب سایت عبری «حدشوت بزمان» گزارش داد که حماس توانسته چهار کمین متوالی علیه نیروهای اسرائیلی در چهار مکان جداگانه انجام دهد که اولین کمین در منطقه جبل الریس در محله التفاح در شرق شهر غزه ، دومین کمین در خان یونس، سومی در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه و چهارمی در محله الشجاعیه بود.
در کمینی که نیروهای مقاومت فلسطین علیه تیپ ناحال ارتش اشغالگر در محله التفاح انجام دادند، این ارتش از پروتکل هانیبال(کشتن نظامیان خود برای جلوگیری از اسارت آنها) برای خنثی کردن این عملیات استفاده کرد؛ جایی که جنگندههای ارتش صهیونیستی دهها حمله انجام داده و همزمان با آن حملات توپخانهای شدیدی هم انجام شد.
اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت سه نظامی خود در میان اخبار سانسور شدهای که از تلفاتش ارائه میدهد، بیانگر آن است که این حادثه فراتر از شلیک یک موشک ضد تانک توسط رزمندگان فلسطینی بوده است که منجر به درگیری مستقیم در فاصله بسیار نزدیک شد.
همچنین نیروهای مقاومت فلسطین در حال اسیر کردن یک نظامی صهیونیست بودند اما جنگندههای ارتش اشغالگر ترجیح دادند این نظامی در بمباران کشته شود و به دست فلسطینیها نیفتد.
ارتش اسرائیل یکی از بدترین بحرانهای خود را تجربه میکند
رسانههای صهیونیستی این کمین را یک حادثه فاجعه بار برای اسرائیل توصیف کردند.
سایت عبری «موزاکی راعم» در گزارشی به این منظور نوشت: نیروهای حماس روزانه به کشتار نظامیان ما ادامه میدهند و این یک ننگ است و نشان میدهد که حملات فلسطینیها تا چه اندازه بر محیط و جامعه اسرائیل تاثیر گذاشته است.
یوسی یهوشه، تحلیلگر نظامی روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت هم به نوبه خود اظهار داشت: اوضاع غزه با هر زمان دیگری متفاوت شده و جنگ طاقت فرسا علیه تونلها که همچنان از نظر اندازه عمق و پیچیدگی خود شگفت انگیز هستند نیروهای تیپ ناحال را به مدت بیش از 21 ماه خسته و فرسوده کرده و ارتش دائماً در تلاش است تا این پیام را به مقامات سیاسی منتقل کند که ادامه جنگ در غزه بسیار دشوار و خطرناک شده است.
این تحلیلگر صهیونیست تاکید کرد: حماس دائماً تاکتیکهای خود را طبق شرایط میدانی تغییر میدهد و به شدت از عنصر غافلگیری استفاده میکند؛ به طوری که ممکن است یک نیروی نخبه حماس از روزنه یکی از تونلها بیرون بیاید و بدون اینکه کسی متوجه شود یک وسیله انفجاری را کنار نیروهای اسرائیلی کار بگذارد و ناگهان صدای انفجار شنیده شود و نیروهای اسرائیلی هم جایی برای پنهان شدن ندارند.
مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز در این زمینه اعلام کرد که ارتش اسرائیل با یکی از جدیترین بحران های خود در سطح نیروی انسانی مواجه شده و در حالی که از کمبود شدید نیرو رنج میبرد؛ روزانه شاهد کشته شدن تعدادی از نیروها در محورهای مختلف غزه هستیم.
محاسبات غلط اسرائیل و شوکی که مقاومت به اشغالگران وارد کرد
درست است که میزان ضربات وارد شده به فلسطینیها و تعداد شهدای غزه را نمیتوان با تلفات و خساراتی که به ارتش اشغالگر در این جنگ وارد میگردد مقایسه کرد، اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که از یک سو ارتش رژیم صهیونیستی از به روزترین، مرگبارترین و پیشرفتهترین سلاحها و فناوری که آمریکا و قدرتهای بزرگ غربی در اختیار آن قرار دادهاند در جنگ با فلسطینیهایی استفاده میکند که در یک منطقه کوچک محاصره شده ماندهاند و سلاحهای آنها تسلیحات ابتدایی ساخت داخل است و از همه جهات تحت فشار قرار دارند.
از سوی دیگر، صهیونیستها تصور میکردند که با گسترش جنایات و فشار نظامی علیه غزه میتوانند مردم و مقاومت فلسطین را وادار به تسلیم و عقب نشینی کنند؛ همانطور که بزلال اسموتریج، وزیر دارایی فاشیست رژیم صهیونیستی گفته بود باید به اندازهای از فشار نظامی علیه غزه استفاده کرد که نه تنها حماس به زانو در بیاید و پرچم تسلیم را بالا ببرد، بلکه برای رسیدن به هر راهکاری جهت پایان جنگ بدون درخواست هیچ امتیازی، التماس کند.
اما مقاومت شگفتانگیزی که فلسطینیها تحت این فشارهای شدید و همه جانبه از خود نشان دادهاند و تسلیم شروط دشمن نمیشوند موجب شده تا خود اسرائیلیها و حامی آمریکایی آنها بار دیگر به مذاکرات برگردند.
تاکتیکهای مقاومت که صهیونیستها را درمانده کرده است
در حالی که استودیوهای خبری رژیم صهیونیستی تلاش زیادی برای تبلیغ پیروزی و موثر بودن حملات این رژیم به غزه انجام میدهند، اما واقعیت فعلی تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد که مهمترین آنها به شکل زیر است:
-جنگ غزه وارد مرحلهای با حاصل جمع صفر شده که در آن رژیم صهیونیستی هدف خود را نابودی مقاومت قرار داده است.
در چنین شرایطی نیروهای مقاومت فلسطین بیشترین انگیزه را برای فداکاری دارند و این در حالی است که ارتش اسرائیل بالاترین سطح احتیاط را پیش گرفته و به شدت از تلفات انسانی میترسد.
-عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 همه موانع روانی میان رزمندگان فلسطینی با نیروهای دشمن و تجهیزات آنها را شکست و فلسطینیها وارد نبرد مستقیم با نظامیان صهیونیست شدند.
امروز نبرد تن به تن میان رزمندگان فلسطینی با نظامیان اشغالگر تبدیل به یک امر عادی شده که دیگر نیاز به نیروهای نخبه هم ندارد؛ بلکه اقدامی است که حتی نیروهای ساده فلسطینی هم انجام میدهند و ترسی از امکانات دشمن ندارند.
-در طول بیش از 20 ماه جنگ رزمندگان مقاومت آشنایی دقیقی از رفتارهای نظامیان صهیونیست، برنامههای ارتش این رژیم، پروتکلهای پیشروی و عقب نشینی و استراتژیهای ارتش اسرائیل پیدا کردند.
مبارزان فلسطینی همچنین اسناد و دستورالعملهای به جا مانده از نظامیان صهیونیست در محورهای مختلف جنگ را به دست آوردند که به درک جامعی از صحنه نبرد کمک کرد و به فلسطینیها اجازه داد مقابل دشمن پیشروی کنند.
-شبکه تونلهای بسیار پیچیده و در هم تنیده در غزه همراه با نگهداری مداوم برخی از خطوط تخریب شده، به رزمندگان مقاومت در صحنه عملیات برتری خاصی داد.
طبق ارزیابیهای میدانی رژیم صهیونیستی یک رزمنده فلسطینی با بیرون آمدن از دهانه تونل و در جایی که تنها چند متر از مواضع ارتش اسرائیل فاصله دارد، ماموریت خود را در فضایی انجام میدهد که هدف قرار دادن آن از هوا دشوار است و سپس در عرض چند دقیقه عقب نشینی میکند و به تونل برمیگردد.
-نیروهای فلسطینی حتی از امکانات محدودی هم که دارند به شکل حساب شده استفاده میکنند و با کمترین امکانات بیشترین تلفات ممکن را به نظامیان دشمن وارد میسازند.
اغلب عملیاتهای مقاومت در محورهای مختلف غزه با بمبهای دست ساز انجام میشود و رزمندگان فلسطینی با کمتر از 10 کیلوگرم مواد منفجره میتوانند یک تانک ارتش اسرائیل را منهدم کنند.
به عنوان مثال در کمین مرگباری که چندی قبل در خان یونس انجام شد رزمندگان فلسطینی با بمب دست ساز «شواظ» که بدنه آن به همراه مواد منفجره تنها 25 کیلوگرم وزن داشت توانستند هفت نظامی صهیونیست را به هلاکت برسانند.
در نهایت، شکست عملیات موسوم به ارابههای گدعون ارتش صهیونیستی در غزه موجب شد تا نظامیان صهیونیست ماموریت خود را از حمله به عقب نشینی و دفاع تغییر دهند؛ به ویژه اینکه ویرانی وسیع مناطق شهری توسط ارتش صهیونیستی در غزه به رزمندگان مقاومت این امکان را داده که بر حرکت و موقعیت تانکهای دشمن نظارت دقیقی داشته باشند و در فرصت مناسب عملیاتهای حساب شده خود را انجام دهند.
به همین دلیل است که سیطره ارتش اسرائیل بر نوار غزه به یک خیال پردازی تبدیل شده، زیرا قدرتمندترین ارتشهای دنیا هم نمیتوانند سیستمهای نظارتی، حفاظتی و کنترلی خود را به صورت شبانه روزی اجرا کنند و بنابراین در مورد غزه هم ، هر زمانی که ارتش اسرائیل وارد یکی از محورهای این باریکه میشود و تصور میکند که آنجا را اشغال کرده، اما به طور ناگهانی مشخص میگردد که رزمندگان مقاومت همچنان در آنجا مستقر هستند و این سناریو از 21 ماه گذشته تاکنون همچنان تکرار میشود.
انتهای پیام/