خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش 134 درصدی قیمت نان گلستان/ حذف نان دولتی در سکوت مسئولان!

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 10:13
قیمت نان نوع یک و دو در یک افزایش بی سابقه باعث شوکه شدن مردم گلستان شد؛ هرچند مسئولان می گویند این قیمت ها کارشناسی شده است اما مشخص نیست افزایش 134 درصدی قیمت نان نوع یک و 55 درصدی نان نوع دو، چه توجیه کارشناسی دارد.
نان،قيمت،تومان،استان،افزايش،مسئولان،آرد،گلستان،اقتصادي،نانوا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، در روزهایی که مردم استان گلستان با مشکلات معیشتی عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند، افزایش بی‌سابقه قیمت نان، آن هم بدون اطلاع‌رسانی شفاف و دقیق از سوی مسئولان، شوک بزرگی به جامعه وارد کرده است.
بررسی‌های میدانی خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد قیمت نان نوع یک در استان با رشد 134 درصدی و نان نوع دو با افزایش 55 درصدی مواجه شده است؛ افزایشی که نه تنها فراتر از نرخ تورم رسمی کشور است، بلکه در شرایط اقتصادی گلستان، توجیه کارشناسی آن نیز محل سؤال است.
تا پیش از این، نان نوع یک با قیمت 1625 تومان و نان نوع دو با 2500 تومان در اختیار مردم قرار می‌گرفت؛ اما اکنون بهای نان بربری در گرگان به 3800 تومان، سنگک به 4500 تومان، تافتون به 1850 تومان و لواش به 1050 تومان رسیده است.
این در حالی است که نان در شهرستان‌های استان با اختلاف اندکی، به قیمت‌های 3550 تا 4200 تومان عرضه می‌شود.
مسئولان گرچه اعلام کرده‌اند این افزایش قیمت با « بررسی‌های کارشناسی» و « با هدف ارتقای کیفیت و حمایت از نانوایان» صورت گرفته است، اما جزئیاتی از این بررسی‌ها، هزینه‌ها یا سازوکار اجرایی آن منتشر نشده و پاسخ روشنی از سوی کارگروه آرد و نان استان یا استانداری داده نشده است.
نکته قابل توجه، حذف نان نوع یک و دو از سبد نان دولتی و توزیع آرد آن با قیمت آزاد به نانوایان است؛ تصمیمی که عملاً به معنای قطع یارانه آرد برای بخش بزرگی از جامعه استان است.
در حالی که تا پیش از این آرد نوع یک با نرخ حدود 40 هزار تومان و نوع دو با حدود 50 هزار تومان به نانوایان عرضه می‌شد، اکنون سازوکار جدید قیمت‌گذاری، بار هزینه‌ای سنگینی را به دوش مردم تحمیل کرده است.
این در حالی است که گلستان یکی از فقیرترین استان‌های کشور محسوب می‌شود و طبق اعلام مسئولان، حدود نیمی از جمعیت آن در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.
حذف تدریجی نان یارانه‌ای و افزایش چند برابری قیمت نان در چنین شرایطی، می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر امنیت غذایی و معیشت خانوارها داشته باشد.
افزایش ناگهانی قیمت نان در کنار جهش افسارگسیخته قیمت برنج در استان – که قیمت برنج فجر را به بیش از 240 هزار تومان در هر کیلو رسانده – نشان می‌دهد که فشار اقتصادی بر مردم، به‌ویژه دهک‌های پایین درآمدی، بیش از هر زمان دیگری شده است.
با وجود تأکید قبلی مسئولان مبنی بر پرداخت یارانه مستقیم به مردم در ازای آزادسازی قیمت نان، تاکنون گزارشی از اجرای چنین طرحی در استان منتشر نشده است و مردم همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
این وضعیت، در حالی است که انتظار می‌رفت در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی مانند نان، شرایط خاص اقتصادی استان‌هایی همچون گلستان در نظر گرفته شود.
تاکنون مسئولان استانی حاضر به پاسخگویی درباره این افزایش قیمت بی‌سابقه و نحوه اجرای آن نبوده‌اند.
انتهای پیام/