خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غرب‌زدگی؛ مرثیه عشق یک طرفه پشت ویترین غرب - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 10:12
غرب زدگی تنها تقلید از ظاهر غرب نیست؛ همان خطری است که امام خمینی(ره) درباره اش به زلزله خاموشی تعبیر کرده که کرامت انسان به حراج می رود و روح یک ملت را از درون می فرساید.
امام،غرب،خميني،ره،اسلامي،انسانيت،كرامت،غزه،هويت،انقلاب،خودبا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، فرنگیس‌حمزه‌یی| در هزارتوی تاریخِ پرغبار دیارمان، غرب همیشه قصه‌ای بود دور و رنگارنگ، اغواگر و دست‌نیافتنی؛ اما امام خمینی(ره) پرده را کنار زد و حقیقت را نشان‌مان داد: غرب، اتفاقاً خیلی هم نزدیک است وقتی که بی‌اعتقادی، خودباختگی و گم‌کردگی درونمان خانه کند.
غرب‌زدگی پدیده‌ای است که امام خمینی(ره) آن را نه صرفاً یک گرایش فکری یا فرهنگی، بلکه بلایی فراگیر و مصیبت‌بار برای ملت‌های مسلمان، به‌ویژه ایران می‌دانست و بارها در سخنرانی‌های متعدد این مساله مهم را به مسوولان متذکر شده است.
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فکری امام خمینی رحمه‌الله علیه بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران، خطر غرب‌زدگی در میان مسلمانان به خصوص قشر فرهیخته جامعه بوده است، از طرفی ایشان غرب‌زدگی را عامل اصلی بی‌اعتمادی به توانمندی‌های ملی و عاملی مهم در تضعیف هویت اسلامی دانسته‌اند.
امام راحل در یکی از سخنرانی‌های خود به صراحت می‌گوید: «آن روزی را که آمریکا از ما تعریف کند باید عزا گرفت.»، چون آن روز نه از خودمان خبری هست و نه از ایمان‌مان.
این جمله نه فقط هشدار به مسئولان، بلکه آینه تمام‌نمای خطری است که امروز دامان بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای عربی و منطقه را گرفته است.
فرهنگ غرب‌زدگی، اگر زمانی فقط تقلید از لباس و سبک زندگی بود، امروز به عمیق‌ترین لایه‌های فکر و منطق نفوذ کرده است؛ از درک درد تا پذیرش جنایت و این، همان دوری از اخلاق و کرامت است که بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بارها نسبت به «زالوصفتی» غرب هشدار داد.
زلزله خاموش در اندیشه امام خمینی(ره)
امام خمینی(ره)، غرب‌زدگی را تهدیدی عمیق‌تر از بلای طبیعی دانسته؛ آسیبی که با از خودبیگانگی و اتکا به بیگانه، ریشه‌های هویت ایرانی-اسلامی را نیز به لرزه درمی‌آورد.بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بارها هشدار داد که غرب‌زدگی، ریشه استقلال، عزت نفس و کرامت انسانی را هدف می‌گیرد و ملتی که شیفته و دلباخته زرق و برق غرب شود، نه تنها هویت خویش را از دست می‌دهد بلکه به تدریج غیرت خودباوری و حس انسانیت را نیز قربانی می‌سازد.
در کلام امام راحل، غرب‌زدگی معادل بی‌اعتمادی به ظرفیت درونی و امید بستن به قدرت‌های بیگانه است؛ بی‌هویتی که انسان را از اخلاق و انسانیت دور می‌سازد و در نهایت منجر به تباه شدن جوامع اسلامی می‌شود مانند آنچه در بی‌تفاوتی برخی از سران کشورهای عربی و منطقه‌ای نسبت به کشتار بی‌رحمانه اسراییل با سلاح‌های آمریکا و اروپا می‌بینم تا جایی‌که به دنبال عادی‌سازی با اسراییل جنایتکار و کودک‌کُش مُصر هستند.
امام خمینی(ره) غرب‌زدگی را زلزله‌ای خاموش و خطری جدی برای استقلال و کرامت جامعه اسلامی ‌دانسته و بارها بر ضرورت خوداتکایی و پرهیز از خیال‌پردازی درباره خیرخواهی غرب تأکید داشت.
به باور بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، پیشرفت واقعی جز با تکیه بر استعدادهای درونی و اتکاء به فرهنگ اسلامی-ایرانی میسر نیست و راه مقابله با این بحران را در خودباوری اجتماعی، افشای توطئه‌های قدرت‌های استعماری، و احیای ارزش‌های بومی و اخلاقی می‌دانستند.
مرثیه یک عشق یکطرفه پشت ویترین غرب
در جهان واژگونه این روزها، غرب‌زدگی داستان غم‌انگیز دلدادگی به معشوقی است که نه‌تنها پاسخی به عشق نمی‌دهد که حتی تماشاگرِ خاموشِ رنج و مرگ کودکان غزه است، عاشقانه‌ای یکطرفه که در آن، هویت و کرامت‌مان را نثارِ قبله‌ وهمیاتی می‌کند که وقتی گلوله‌ها بر سینه کودک مظلوم فلسطینی می‌نشیند، چشم بر همه‌چیز می‌بندد و لب به تحسین جلادان می‌گشاید.
خلاصه غرب‌زدگی فقط در تقلید از سبک زندگی ظاهر نمی‌شود؛ خطر بزرگ‌تر آن، پذیرش بی‌چون‌وچرای سیاست‌ها و معیارهای همان قدرت‌هایی است که امروز، چشمان خود را بر ویرانی غزه بسته‌اند.
کافی است نگاهی به رفتار سران برخی کشورهای غربی در قبال مردم مظلوم غزه بیندازیم؛ سکوت و بی‌اعتنایی نسبت به جنایت‌های آشکار صهیونیست‌ها، همراهی و توجیه تجاوزها و بی‌احترامی به کرامت انسانی میلیون‌ها زن، کودک و مرد ساکن غزه؛ این غرب همانی است که امام خمینی(ره) آن را خلاف انسانیت ‌دانسته و ‌فرموده است: «اسلام، انسان‌ساز است و غرب نابودکننده انسان».
غرب‌زدگی یعنی غفلت از درد انسان‌هایی که زیر آوار بی‌عدالتی و سلاح‌های مدرن، صدای خود را به گوش جهانیان نمی‌رسانند؛ بنابراین غرب‌زدگی، زلزله‌ای است که باید پیش از آنکه انسانیت را به کلی فرو بریزد، درمان شود.
در نهایت، راه‌حل دوری از این رذیلت اخلاقی از نگاه امام خمینی(ره) بازگشت به خود، تقویت روحیه عزت و شکوفاساختن استعدادهای انسانی مسلمانان است؛ راهی که با خودباوری، دفاع از مظلومان و افشای چهره واقعی غرب ممکن خواهد شد.
انتهای پیام/864/.