خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پشتیبانی مالی جدید برای دانش‌بنیان‌ها؛ تسهیلات ریالی و ارزی در راه است

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 09:46
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور از تدوین دستورالعمل اجرایی تسهیلات ۱۲۰۰ میلیارد تومانی ریالی و ۱۰۰ میلیون دلاری ارزی صندوق توسعه ملی برای شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد.
تسهيلات،تومان،فناوري،علمي،منابع،توسعه،اوراق،بسته،مالي،گذشته، ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: دو خبر خوب برای شرکت‌های دانش‌بنیان داریم.
نخست آنکه در ابتدای سال جاری تفاهم‌نامه‌ای با صندوق توسعه ملی به امضا رسید که بر اساس آن، دو نوع تسهیلات شامل یک هزار و دویست میلیارد تومان منابع ریالی و همچنین تسهیلات ارزی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده است.
دستورالعمل اجرایی این تفاهم‌نامه تدوین شده و اطلاع‌رسانی آن از امروز آغاز می‌شود.
وی افزود: تسهیلات ریالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان فناور و نوآور در نظر گرفته شده و شامل شرکت‌های نوپا نمی‌شود.
این شرکت‌ها می‌توانند از طریق سامانه «خدمت» درخواست خود را ثبت کرده و بدون نیاز به پیچیدگی‌های رایج بانکی، از منابعی سهل‌الوصول بهره‌مند شوند.
همچنین تسهیلات ارزی برای تمام شرکت‌های دانش‌بنیان اعم از نوپا، فناور و نوآور قابل استفاده است، مشروط بر آن‌که شرکت در سال گذشته صادرات داشته باشد.
این تسهیلات بر اساس میانگین صادرات سال گذشته قابل تخصیص خواهد بود.
معاون علمی رئیس‌جمهور در ادامه به بسته حمایتی دیگری نیز اشاره کرد و گفت: در پی اتفاقات اخیر و آسیب‌هایی که برخی شرکت‌های دانش‌بنیان به واسطه شرایط جنگی متحمل شدند، معاونت علمی با همکاری صندوق توسعه و صندوق نوآوری و شکوفایی دو بسته حمایتی تهیه کرده است.
در بسته نخست، تا سقف دو هزار میلیارد تومان منابع برای ارائه تسهیلات جبرانی در نظر گرفته شده و شرکت‌های آسیب‌دیده می‌توانند از طریق سامانه خدمت و تکمیل فرم‌های مربوط، درخواست دریافت تسهیلات تا سقف ۷ میلیارد تومان را ثبت کنند.
افشین افزود: در بسته دوم نیز تسهیلاتی تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان به شرکت‌هایی تخصیص می‌یابد که طی آن دوازده روز بحرانی فعال بوده‌اند و خدمات‌رسانی داشته‌اند.
این شرکت‌ها همچنین نباید در دوره دریافت تسهیلات اقدام به تعدیل نیرو کرده باشند.
تلاش می‌شود این تسهیلات در مدت کم‌تر از یک ماه به دست شرکت‌ها برسد تا زمان، عامل بازدارنده‌ای برای جبران خسارت نباشد.
تمرکز بر تأمین مالی ارزان و در دسترس برای توسعه فناوری
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان معاونت علمی و یک بانک خصوصی گفت: ما از سال گذشته به دنبال روش‌های نوین تأمین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان بوده‌ایم، چرا که این شرکت‌ها به بلوغ رسیده‌اند و نیازمند منابع مالی ارزان و در دسترس هستند.
یکی از این روش‌ها، انتشار «اوراق توسعه فناوری» است که بدون وابستگی به بازار سرمایه، از طریق بانک و بر اساس نیاز واقعی شرکت‌ها منتشر می‌شود.
وی افزود: تدوین این اوراق با مشارکت خود شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گرفته و تمرکز اصلی ما در این طرح، بر شرکت‌های بزرگ فناور و نوآور است.
این اقدام در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ یعنی «سرمایه‌گذاری برای تولید» است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان امسال ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع از این طریق جذب شود.
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت بالای مالی برخی شرکت‌ها اظهار داشت: فقط در پارک فناوری پردیس، فروش سال گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
همچنین در حوزه نانو، در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش ثبت شده و انتظار داریم این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۹۰ هزار میلیارد تومان برسد.
بنابراین پیش‌بینی ما آن است که ظرفیت اوراق توسعه فناوری در سال‌های آینده تا پنج برابر افزایش یابد.
وی در پایان تأکید کرد: این اوراق فرصت بسیار خوبی برای هدایت سرمایه‌های مردمی و منابع بانکی به سمت طرح‌های اولویت‌دار زیست‌بوم فناوری کشور است و می‌تواند مسیرهای پایدار سرمایه‌گذاری در فناوری‌های راهبردی ایجاد کند.