موافقین و مخالفین اجرای یک طرح در کشور
اخیرا طرح دو نرخی شدن اقامت در هتل ها، از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شده و مقرر شده با نظرسنجی از فعالان این حوزه، تایید یا رد این طرح در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بسیاری از فعالان گردشگری بر این باورند که در شرایط فعلی کشور دو نرخی شدن هزینه اقامت در هتلها، موجب جبران بخشی از بازار گردشگری میشود.
به ویژه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشور که لطمات زیادی متوجه این صنعت شده است.
جامعه هتلداران نیز معتقدند که با توجه به بالا رفتن هزینههای این صنعت و از همچنین کاهش توان اقتصادی مردم برای استفاده از خدمات هتل، حیات اقتصادی آنها به خطر افتاده است.
از طرفی توجیهی ندارد که به گردشگران خارجی برای ارائه خدمات گردشگری یارانه تعلق بگیرد.
از سویی، این طرح با مخالفت انجمن دفاتر خدمات مسافرتی و تورگردانان مواجه شده است و فعالان این شاخه از حوزه گردشگری تاکید دارند که اجرای طرح دو نرخی شدن هزینه اقامت در هتلها خلاف کنوانسیونهای بینالمللی صنعت گردشگری است و حاصل انجام آن عدم تطابق میزان ورودی و خروجی ارزی است و لطمات بیشتری به کشور وارد میکند.
در این راستا رئیس جامعه هتلداران استان فارس که موافق دونرخی شدن اقامت در هتلهاست، گفت: سالهای زیادی جامعه هتلداران دو نرخ برای پذیرش مسافران اعمال میکردند؛ تومان برای ایرانیان و دلار برای خارجیها.
حسن سیادتان اضافه کرد: با یکسانسازی نرخ هتلها همانند ترکیه، مشکلاتی حادث شد؛ در حالی که هتلهای ترکیه هم به دو نرخی بازگشتهاند.
وی با بیان اینکه هتلهای ما آسیب زیادی در این باره دیدند، گفت: برای گردشگران خارجی بسیار مقرون به صرفه است که در هتلهای ما به نرخ تومان پول پرداخت کنند؛ در حالی که هیچ کجای دنیا اینگونه نیست.
رئیس جامعه هتلداران استان فارس تصریح کرد: تلاش زیادی میشود تا دو نرخی شدن هتلها بازگردد؛ چرا که ما نمیتوانیم یارانه به خارجیها بدهیم.
سیادتان در خصوص شرایط تعلیقی هتلها پس از حمله رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران نیز عنوان کرد: این شرایط ناخواسته بود و جنگ بر ما تحمیل شد.
وی با تأکید بر صبر، شکیبایی و استقامت جامعه هتلداران در شرایط فعلی، اضافه کرد: هتلداران هم شرایط کنونی کشور و منطقه را میدانند و هم فشار به دولت نمیآورند.
رئیس جامعه هتلداران استان فارس با بیان اینکه گردشگری در خط مقدم همه آسیبها قرار دارد، عنوان کرد: باید در کنار دولت قرار بگیریم تا این شرایط رفع و در آینده حمایتهای لازم انجام شود.
سیادتان مجدداً تأکید کرد: زمانی نیست که مشکلاتمان را به دولت انتقال دهیم، بلکه باید کمک کرد تا از شرایط فعلی عبور کنیم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس نیز به عنوان مخالف اجرای این طرح به خبرگزاری تسنیم گفت: خارج از موضوع گردشگری، هر کالایی که ارائه میشود، باید ببینیم مربوط به کدام کشور است و براساس پول رایج آن کشور خدمات ارائه شود.
محمود فخری ادامه داد: اگر در ایران معادل ریال، دلار پرداخت شود که عملا تیشه به ریشه کشور خودمان زدهایم و در واقع میخواهیم بگوییم ریال را قبول نداریم و میخواهیم با دلار کار کنیم و با این کار، کشور را زیر سوال میبریم.
وی تصریح کرد: هر چقدر هم که ارزش پول رایج کشور پایین بیاید، نباید آن را نادیده بگیریم و به سمت دلار برویم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس با با اشاره به اینکه اکنون خدمات در کشور ما گران ارائه میشود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال؛ یک تور خارجی مانند ترکیه ارزانتر میشود تا مثلا یک تور داخلی از تهران به شیراز و یا شیراز به مشهد و … با این شرایط اتفاقا هتلها متضرر میشوند.
فخری اضافه کرد: وقتی تبلیغات میشود و یا نرخ به کشورهای خارجی برای جذب گردشگر داده میشود، اگر نرخ بالایی باشد، گردشگر به ایران نمیآید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای ورود گردشگر به کشور شرایط خوبی نداریم، آیا باید در این وضعیت نرخ را هم دلاری کنیم؟
گفت: اجرای این طرح محکوم به شکست است.
انتهای پیام/424/