جریمه 20 میلیارد تومانی ادارات مشهد بابت عدم تأمین انرژی پاک
مدیرعامل شرکت برق مشهد، از جریمه سنگین ماهیانه تا 20 میلیارد تومان برای اداراتی خبر داد که سهم انرژی تجدیدپذیر خود را تأمین نکرده اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، عبدالوحید مهدوینیا، صبح امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت 6 مگاوات با مشارکت 21 دستگاه اجرایی در خراسان رضوی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت فعلی و چشمانداز توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان، بر لزوم حرکت هدفمند ادارات دولتی به سمت تأمین برق از منابع پاک تأکید کرد.
وی بابت خاموشیهای اخیر عذرخواهی کرد و افزود: علت اصلی این خاموشیها، کمبود تولید برق است که دو راهحل برای آن در نظر گرفته شده است؛ نخست توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و دوم بهینهسازی مصرف و تعویض تجهیزات فرسوده.
خوشبختانه استان خراسان رضوی در هر دو حوزه پیشگام است.
برنامه سههزار مگاواتی استان تا سال 1406
مدیرعامل شرکت برق مشهد، با اشاره به برنامهریزی دقیق استان در زمینه انرژیهای نو، گفت: استان خراسان رضوی برنامه تولید 3000 مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر را تا پایان سال 1406 در دستور کار دارد.
در این مسیر، تشکیل ستاد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کمیتههای تخصصی برای پیگیری سازمانیافته اهداف، از جمله اقدامات کلیدی است.
تکلیف قانونی ادارات برای تأمین انرژی پاک
وی با اشاره به تکلیف قانونی ادارات دولتی مبنی بر تأمین بخشی از برق مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر، اعلام کرد: از سال 1403، ادارات موظف هستند 5 درصد از برق مصرفی خود را از انرژیهای نو تأمین کنند و این سهم باید تا 20 درصد افزایش یابد.
این کار میتواند از طریق احداث نیروگاه مستقل، سرمایهگذاری تجمیعی، خرید از بورس سبز یا پرداخت تعرفه سبز انجام شود.
مهدوینیا تصریح کرد: در حال حاضر، ماهیانه حدود 25 میلیون کیلوواتساعت برق در ادارات استان مصرف میشود.
از آنجا که تأمین برق تجدیدپذیر محقق نشده، جریمهای معادل 14 تا 20 میلیارد تومان ماهیانه به ادارات تحمیل میشود.
این هزینه اگر صرف سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی شود، هم منجر به مالکیت منابع تولید انرژی میگردد و هم جریمه حذف خواهد شد.
کلنگزنی نیروگاههای جدید و حمایت ملی
مدیرعامل شرکت برق مشهد و رئیس کمیته اداری خانگی و ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر،از آغاز عملیات اجرایی جدید در حوزه نیروگاههای خورشیدی خبر داد و افزود: با حمایت و پیگیری مستمر حضرت استاندار و تماس مؤثر ایشان با دکتر ترسطلب، برای نخستینبار مجوز بهرهبرداری از نیروگاههای مقاومتی دولتی برای استفاده در پروژههای استانی صادر شد.
تجهیزات لازم نیز تأمین و وارد محل شده و آزمایشهای ژئوتکنیک در حال انجام است.
وی ادامه داد: هدفگذاری ما برای ظرفیت تولید برق اداری تا سال 1405، رسیدن به 71 مگاوات است که شامل 15.5 مگاوات در سال جاری، 22.5 مگاوات در سال 1405 و 42.5 مگاوات در سال 1406 خواهد بود.
در حال حاضر 2.6 مگاوات نیروگاه موجود داریم و با احداث 6 مگاوات جدید، به اهداف امسال خواهیم رسید.
مهدوینیا با اشاره به تفاهمنامههای منعقدشده با دانشگاهها گفت: 13 دانشگاه استان در این طرح مشارکت دارند و در نظر داریم مصرفکنندگان عمده نظیر بانکها و شهرداریها را نیز وارد این چرخه کنیم.
این برنامه، الگویی ملی برای توسعه پایدار انرژی خواهد بود.
در پایان این نشست، مدیرعامل برق مشهد گفت: آگاهیبخشی، اقناعسازی و اطلاعرسانی بهموقع درباره انرژیهای تجدیدپذیر برعهده شماست.
این انرژیها زمانی اهمیت پیدا میکنند که به خانهها و همه نقاط زندگی مردم راه پیدا کنند.
انتهای پیام/282