آنچه در بخش سیاسی روزنامههای ۲۴ تیر گذشت
در این گزارش نگاهی اجمالی به مطالب سیاسی روزنامههای امروز کشور خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان - روزنامه کیهان در شماره امروز خود در یادداشتی با تیتر لغو تحریمها چه شد؟
به تاریخچه مذاکرات برای لغو تحریمها پرداخته است در بخشی از این یادداشت آمده است: مذاکراتی که قرار بود در دولت چهاردهم برای «لغو تحریمها» انجام شود پس از ۵ دور، ۳۱۳ تحریم جدید طی ۱۱ بسته تحریمی فقط برای شبکه فروش نفت ایران به ارمغان آورد، یعنی آمریکا به ازای هر دور مذاکره دو بسته تحریمی جدید علیه ایران اعمال کرد و در نهایت نیز به ایران حمله کرد.
حالا دولتمردان چهاردهم بدون آنکه از هدفشان برای «لغو تحریم با مذاکره» سخنی به میان بیاورند برای ما از اختلافافکنی بین ترامپ و نتانیاهو با مذاکره سخن میگویند!
آیا هدف مذاکراتی که با چشم پوشیدن بر خونبهای حاج قاسم سلیمانی و صرفنظر کردن از طلبهای خسارت برجام آغاز شد، شکاف بین آمریکا و اسرائیل بود؟
این یکی دیگر از همان «نقطههای خیالی» است که رهبر انقلاب ۱۰ سال پیش مسئولان را از دل سپردن به آن نهی کردند.
در این زمینه نیز دولت چهاردهم کاملا به دولت حسن روحانی اقتدا کرده و مشغول ساخت و ساز اهداف و دستاوردهای خیالی است.
این روزنامه همچنین در یادداشتی دیگر به قلم عباسعلی کدخدایی رئیس پژوهشکده شورای نگهبان رفتار غیر حرفه ای و سیاسی کاری آژانس بین المللی انرژی اتمی را مورد انتقاد قرار داده است در بخشی از این یادداشت اشاره شده که: آژانس در قبال حملات تجاوزکارانه به تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران که نقض آشکار اصول منشور ملل متحد، قطعنامههای شورای امنیت و مصوبات کنفرانس عمومی آژانس بوده است، هیچ اقدام مؤثری صورت نداد و در برخی موارد، سکوت، بیعملی و حتی همسویی غیرموجه با دولتهای متجاوز، نقض صریح وظایف اساسنامهای و پادمانی این نهاد بینالمللی را رقم زد.
این تجاوزات و نقضها، با توجه به آثار عمیق و بنیادینی که بر هدف و موضوع رژیم عدم اشاعه، یعنی تضمین استفاده صرفاً صلحآمیز از انرژی هستهای، برجای میگذارند از منظر حقوق بینالملل معاهدات، به عنوان «نقض ماهوی» قابل شناسایی و استناد خواهند بود.
از این رو جمهوری اسلامی ایران، از حق مشروع خود برای تعلیق اجرای تعهدات خود در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی برخوردار است تا با بهرهگیری از این حق، واکنشی قانونی و توجیهپذیر در قبال نقضهای ماهوی انجام شده، منطبق با موازین بینالمللی ترتیب دهد.
این اقدام پاسخی متناسب به تخلفات مکرر برخی دولتها و ناکامی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در انجام وظایف حرفهای، بیطرفانه و مبتنی بر اساسنامه آن است که بهطور مستقیم توازن حقوق و تعهدات رژیم منع اشاعه سلاحهای هستهای را مختل کرده و حق واکنش متقابل را برای ایران محفوظ میدارد
دستمان روی ماشه است و با شمشیر بران هوافضا دستان دشمن را قطع میکنیم !
این بخشی از صحبتهای سرلشکر سید عبدالرحیم موسویرئیس ستادکل نیروهای مسلح است که روزنامه جوان از آن به عنوان تیتر یکی از اخبار اصلی صفحه سیاسی خود انتخاب کرده است .
سر لشکر موسوی در بخشی از سخنان خود قید کرده است که به ملت بزرگ ایران قوت قلب میدهم، تا زمانی که این سربازان شجاع و قدرتمند در صحنهاند، اجازه نخواهند داد امنیت کشور به خطر بیفتد.
دشمن هم اگر دوباره مرتکب خطایی شود رزمندگان ما کاملاً آمادهاند تا پاسخی پشیمان کننده و محکمتر از قبل به او بدهند.به فضل الهی و بر اساس تدابیر ابلاغی «دست بر ماشه» همچنان برای مقابله با هرگونه خطای محاسباتی و ماجراجویی احتمالی مجدد دشمن آماده هستیم.
روزنامه وطن امروز در صفحه سیاسی امروز خود به انتشار گفتگوی خود با با جرمی کازمارو تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه نیویورک درباره تهدید ایران به فعالسازی اسنپبک از سوی اروپا پرداخته است .
این تحلیلگر درباره تهدیدات اروپا گفته است که : از نظر من، هدف غایی اروپا از رجوع به تهدید مکانیسم ماشه بسیار صریح و بیپرده است؛ آنها تمایل دارند پیشرفتهای اخیر هستهای ایران را که طی ماههای گذشته آغاز شده، متوقف کنند.
اقدام اخیر ایران به وضوح برای آنها «پرهزینه» بوده است.
این امر به آنها ثابت کرده تهران این پتانسیل را دارد که محاسبات پیشین آنها را درباره جمهوری اسلامی دگرگون کند؛ محاسباتی که اساس آن بر این فرض بنا شده بود که فشار بر ایران نهتنها نتیجهبخش است، بلکه هیچ بهای قابل توجهی نیز برای غرب در پی ندارد اما این تصور اکنون به چالش کشیده شده است، لذا این تهدید بیشتر یک واکنش نگرانکننده است اما در عمق خود، به نظر من، بیشتر یک «مانور سیاسی» یا «بازی دیپلماتیک» است تا یک اهرم فشار نوین و مؤثر.
این استاد دانشگاه درباره کاهش تعهدات هسته ای ایران نیز معتقد است که : ۳ گام نخست ایران در کاهش تعهدات خود، اگرچه در جهت صحیح و متناسب با نقضهای برجام توسط طرف غربی بود اما به قدری قدرتمند نبود که اروپا را واقعا در تنگنا قرار دهد یا اروپاییها را وادار به تجدید نظر جدی کند اما گام چهارم، وضعیت را به کلی دگرگون کرد.
این اقدام به مراتب جدیتر و حساسیتبرانگیزتر از موارد پیشین است.
برای پایتختهای اروپا، این گام به یک دغدغه ملموس و واقعی بدل شده است.
این روند به وضوح نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران توانایی شناسایی نقاط ضعف راهبرد غرب را دارد و میتواند به گونهای عمل کند که آنها را در موقعیتی ناخوشایند و نیازمند واکنش قرار دهد.
این فراتر از یک پیام دیپلماتیک صرف است؛ این نشاندهنده یک تغییر موازنه و پویایی بازی است.
و روزنامه ایران نیز در صفحه سیاسی خود در یادداشتی به قلم عباس سلیمی نمین با تیتر تضعیف وحدت ملی با اظهارات ناپخته پرداخته است در بخشی از این یادداشت قید شده است که : در شرایط حساس و پرتنش ناشی از حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران، یکی از نقاط قابلتوجه و مثبت عملکرد دولت آقای پزشکیان، حفظ آرامش و ثبات در جامعه بود.
برخلاف انتظار عمومی که در چنین شرایط بحرانی میتوانست به بینظمی در بازار و اقتصاد منجر شود، دولت توانست مانع از بروز چنین بحرانهایی شود.
حتی با وجود اینکه برخی شهروندان شهرهای خود را ترک کردند، باز هم آرامش نسبی در کشور حفظ شد و این نکته گواهی بر مدیریت موفق دولت در این برهه سخت است.
عملکرد دولت پزشکیان به گونهای بود که اثرات مخرب و نگرانی ناشی از حملات بیگانه در زندگی روزمره مردم کمتر احساس شد.
انتقادات بیپایه و اساس نسبت به آقای عراقچی و عملکرد ایشان در مذاکرات نهتنها فاقد منطق است، بلکه میتواند به تضعیف روحیه و وحدت ملی منجر شود.
آقای عراقچی در مذاکرات، نقش مؤثری ایفا کرد و نشان داد که بر امور تسلط کامل دارد.
همچنین دولت پزشکیان که دارای جهتگیری سیاسی مشخصی است، بهخوبی توانست مسئولیت سیاست خارجی را به فردی با توانمندی و تخصص بسپارد.
بنابراین اظهارات ناپختهای که اخیراً مطرح شده است، علاوه بر اینکه به تفرقه و دودستگی در کشور دامن میزنند، نشاندهنده نبود درک صحیح نسبت به اهمیت و حساسیت مسئولیتهای حساس سیاسی است.
در شرایط کنونی که کشور با چالشهای متعددی روبهروست، ضروری است تا همه جریانها و افراد مرتبط با سیاستگذاری و تصمیمگیری، بیش از هر زمان دیگری بر حفظ ثبات اقتصادی، آرامش اجتماعی و امنیت ملی تأکید داشته باشند.
بیان اظهاراتی که به منزله ایجاد تردید در توانایی مسئولان باشد، نهتنها به نفع کشور نیست، بلکه میتواند به تشدید تنشهای داخلی منجر شود.
هیچ دولت مستقری حاضر نیست بهسادگی چنین مسئولیت حساس و پیچیدهای را به جناح رقیب واگذار کند.
بنابراین باید اینگونه اظهارات غیرمنصفانه کنار گذاشته شود تا مسیر توسعه و پیشرفت کشور با قوت، همدلی و همافزایی ادامه یابد.