خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گسترش سریع فرونشست زمین در 28شهر آمریکا؛ زندگی 34میلیون نفر در خطر

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 08:12
براساس تحقیقی که در مجله Nature Cities منتشر شده، داده های ماهواره ای نشان می دهد زمین زیر بیش از 28 شهر بزرگ ایالات متحده با سرعتی نگران کننده در حال فرونشست است.
زمين،كاهش،آمريكا،درصد،فرونشست،رطوبت،ايالات،متحده،تغييرات،خاك ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزرای تسنیم در حالی‌ که توجه افکار عمومی اغلب متوجه سیل و زلزله است، پدیده‌ای آرام و بی‌سر و صدا در حال تهدید زیرساخت‌های شهری در سراسر جهان است؛ پدیده‌ای که با عنوان «فرونشست زمین» شناخته می‌شود.
تازه‌ترین پژوهش‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که 2 میلیارد نفر در سراسر جهان روی زمین‌هایی زندگی می‌کنند که هر ساله چند میلی‌متر، و در برخی موارد چند سانتی‌متر، نشست می‌کنند؛ پدیده‌ای که به‌خصوص در آمریکا ابعاد نگران‌کننده‌ای به خود گرفته است.
براساس تحقیقی که در مجله Nature Cities منتشر شده، داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد زمین زیر بیش از 28 شهر بزرگ ایالات متحده با سرعتی نگران‌کننده در حال فرونشست است.
در برخی مناطق، این نشست سالانه به بیش از 10 میلی‌متر می‌رسد.
هیوستون در تگزاس، از جمله شهرهایی است که سریع‌ترین نرخ نشست زمین در میان کلان‌شهرهای آمریکا را دارد.
در سان‌فرانسیسکو، بیش از 92 درصد از مناطق شهری دچار فرونشست شده‌اند، و در فلوریدا بیش از 30 ساختمان بلندمرتبه سالانه تا 7 سانتیمتر نشست می‌کنند.
این موضوع، نه تنها تهدیدی برای سازه‌ها و زیرساخت‌هاست، بلکه در کنار بالا آمدن سطح دریا، می‌تواند بحران‌های بزرگ‌تری در حوزه شهرسازی و ایمنی به‌وجود آورد.
بر اساس این پژوهش، کاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی عامل اصلی این پدیده است.
در واقع، نزدیک به 80 درصد نشست‌ها به دلیل تخلیه منابع آبی در زیر زمین رخ می‌دهد.
در کنار این عامل، ساخت‌وسازهای سنگین و فشار وارد شده از سوی برج‌ها و ساختمان‌های مرتفع نیز بر وخامت شرایط افزوده‌اند.
تحلیل‌های جدید همچنین پیوندی مستقیم بین تغییرات اقلیمی و نشست زمین شناسایی کرده‌اند.
گرمای بیشتر هوا باعث کاهش رطوبت خاک و از بین رفتن تعادل طبیعی آن می‌شود.
از سوی دیگر، تغییرات در الگوهای جوی به دلیل آلودگی هوا، جریان طوفان‌ها را منحرف کرده و باعث کاهش بارش در مناطقی مانند جنوب‌غرب آمریکا شده است.
برآوردها نشان می‌دهد حدود 34 میلیون نفر(معادل حدود 10 درصد جمعیت ایالات متحده) در شهرهای آمریکا بر روی زمین نشست کرده، زندگی می‌کنند.
در بازه زمانی 1980 تا 2014، رطوبت خاک در جنوب‌غرب آمریکا با سرعتی بی‌سابقه کاهش یافته و سالانه حدود 0.15 اینچ کاهش داشته است؛ مسئله‌ای که باعث شده شدت گرمای تابستان افزایش یافته و توان تبخیر طبیعی زمین کاهش یابد.
در حالی که دریاچه Mead، بزرگ‌ترین منبع آب ذخیره‌ای ایالات متحده، سه سال است که تنها 35 درصد ظرفیت خود را دارد، کارشناسان هشدار می‌دهند که نشست زمین می‌تواند ضربه‌ نهایی را بر پیکره آسیب‌پذیر منابع آبی وارد کند.
مدل‌های سازمان IPCC (هیئت بین‌دولتی تغییرات اقلیمی) نشان می‌دهند که به ازای هر 1.8 درجه فارنهایت (معادل 1 درجه سلسیوس) افزایش دمای زمین، حدود 4 درصد از بارندگی‌های فصلی جنوب‌غرب آمریکا کاهش خواهد یافت؛ روندی که می‌تواند بحران خشکسالی و نشست زمین را تشدید کند.
پژوهشگران دانشگاه کورنل در گزارش خود پیشنهاد داده‌اند که شهرها باید به سمت نظارت دقیق‌تر بر رطوبت خاک، کاهش برداشت از سفره‌های زیرزمینی و استفاده از فناوری‌های هشدار زودهنگام بروند.
همچنین پاکسازی هوا از ذرات آلاینده (مانند PM2.5) با کمک سوخت‌های پاک و کاهش استفاده از زغال‌سنگ می‌تواند در بازگرداندن مسیر طوفان‌ها و بارش‌ها مؤثر باشد.
این گزارش می‌افزاید، پدیده فرونشست زمین، دیگر محدود به روستاها یا مناطق زلزله‌خیز نیست، بلکه به تهدیدی در دل شهرهای مدرن بدل شده است.
با توجه به پیامدهای عمیق آن در حوزه منابع آب، زیرساخت شهری و زندگی روزمره، لازم است نگاه سیاست‌گذاران و مردم به این تهدید پنهان، جدی‌تر از همیشه باشد.
انتهای پیام/