خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر تاریخی در ژاپن؛ موج جدید سرمایه‌گذاری در سرزمین آفتاب

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 24 تیر 1404 - 03:40
ژاپن،طرح،سهام،سطح،دولت،كشور،حساب،درصد،قرار،تريليون،شركتي،ژاپ ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی اکوایران مطلبی با عنوان تغییر تاریخی در ژاپن؛ موج جدید سرمایه‌گذاری در سرزمین آفتاب منتشر کرد:
در تغییری چشمگیر، فروشگاه‌های کتاب ژاپن اکنون کل بخش‌های خود را به راهنماهای مالی اختصاص داده‌اند؛ قطارها مملو از تبلیغات برای سمینارهای سرمایه‌گذاری است و اینفلوئنسرهای مالی محتواهای آموزشی آنلاین قابل توجهی در زمینه چگونگی ساخت پرتفوی یا باز کردن حساب معاملاتی تولید می‌کنند.
به نوشته اکونومیست، همانطور که پونچیو (Ponchiyo)، یک تولیدکننده محتوا در یوتیوب با حدود 500 هزار دنبال‌کننده، می‌گوید: «مردم درک کرده‌اند که قرار گرفتن پول در حساب پس‌انداز، یعنی هدر رفتن آن.»
در پایان سال 2023، بیش از نیمی از دارایی‌های خانوارهای ژاپنی به سپرده‌های نقدی و بانکی به ارزش 1,128 تریلیون ین (7.6 تریلیون دلار) اختصاص یافته بود، در حالی‌که این میزان در بریتانیا کمتر از یک‌سوم و در آمریکا، یک‌هشتم بوده است.
طرح دولت ژاپن برای جذب سرمایه‌گذاران تازه‌کار
در ژانویه 2024، دولت ژاپن طرح خود موسوم به NISA را مورد تجدیدنظر قرار داد، که یک گزینه سرمایه‌گذاری بدون مالیات و الهام‌گرفته شده از طرح بریتانیایی ISAs است.
این طرح بیش از انتظار وزرای ژاپن موفقیت‌آمیز بوده است و به واسطه آن سرمایه‌گذاران پنج میلیون حساب جدید باز کرده‌اند.
در ابتدای سال جاری میلادی، دارایی‌ها در این طرح به سطح 59 تریلیون ین رسید؛ سطحی که سه سال جلوتر از هدف دولت ژاپن محقق شد.
کیشیدا فومیو، نخست‌وزیر پیشین این کشور، گفت:‌ «ژاپن در یک نقطه عطف قرار دارد.
این تغییر، آزمایشی برای این موضوع است که آیا کشور ما می‌تواند گذشته خود را که با تورم منفی بوده، رها کند و رشد اقتصادی را در آغوش بگیرد یا خیر.»
ژاپن در آزمونی تاریخی برای عبور از میراث رکود
پس از آنکه حباب قیمت دارایی در ژاپن در اوایل دهه 1990 از میان رفت، تورم منفی و رکود تورمی باعث شد پس‌اندازکنندگان نسبت به ریسک، محتاط شوند.
با این حال، امروز، توسعه اقتصادی موجب ایجاد مشوق‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری شده است.
تورم هسته ژاپن به سطح 3.7 درصد رسیده است، که بالاترین میزان در گروه هفت به حساب می‌آید و باعث می‌شود وجه نقد راکد از میان برود، به‌ویژه که ژاپن نسبتا دارای نرخ‌های بهره پایینی است.
در همین حال، این موضوع که جمعیت ژاپن که به‌سرعت در حال پیر شدن است، نگرانی‌هایی درباره مقاومت سیستم بازنشستگی این کشور ایجاد کرده است.
سوزوکی ماریکو که مدیریت موسسه مالی کینیو جوشی را بر عهده دارد، می‌گوید: «سرمایه‌گذاری به این معنا بود که افرادی که به‌دنبال سودهای بزرگ بوند به آن روی می‌آوردند، اما اکنون بسیاری از افراد فکر می‌کنند که چاره‌ای جز در نظر گرفتن سرمایه‌گذاری ندارند، حداقل برای اینکه از آنچه دارند، محافظت کنند.»
اصلاحات در مدیریت شرکتی و تغییر رفتار شرکت‌ها
این رونق همچنین با روابط مستحکم میان دولت ژاپن و شرکت‌ها و صنایع آن هم‌زمان شده است.
بورس توکیو نیز به‌عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر رسمی، به اصلاحات مدیریت شرکتی خود سرعت بخشیده است.
در سال 2023، بورس توکیو به شرکت‌های فهرست شده دستور داد مدیریتی را به اجرا درآورند که در آن نسبت به هزینه‌های سرمایه و قیمت سهام، تمرکز بیشتری وجود دارد.
اقتصاد ژاپن
در این شرایط، بسیاری با خرید دوباره سهام، جمع‌آوری سود تقسیمی و تمرکز بر فعالیت‌های سودآور واکنش نشان داده‌اند؛ در واقع، پرداخت‌ سود تقسیمی و خرید دوباره سهام هر دو به بالاترین سطح تاریخی خود رسیدند.
سهام‌داری متقابل که برای استحکام بخشیدن به اتحادهای شرکتی استفاده می‌شد و اغلب به ضرر سهام‌داران حداقلی بود، از سطح بیش از 50 درصدی در اوایل دهه 1990 به تنها 12 درصد کاهش پیدا کرده است.
چالش‌های جمعیت سالمند و طرح جدید Platinum NISA
نزدیک به 60 درصد از دارایی‌های خانوارهای ژاپنی متعلق به کسانی است که حداقل 60 سال سن دارند.
دولت در حال بررسی یک طرح جدید سرمایه‌گذاری موسوم به Platinum NISA است که به افراد بالای 65 سال اجازه می‌دهد بدون پرداخت مالیات در صندوق‌های سود سهام ماهانه سرمایه‌گذاری کنند، که باعث می‌شود بازنشستگان بتوانند راحت‌تر از دارایی‌های خود استفاده کنند.
انتقادها به خروج سرمایه به بازارهای خارجی
با اینحال، همه از این طرح خوشحال نیستند.
همانند بریتانیا، منتقدان از جمله مدیران دارایی محلی و کارشناسان شکایت دارند که عمده پولی که از طریق NISA سرمایه‌گذاری می‌شود، به خارج از کشور می‌رود.
تخمین‌ها نشان می‌دهد که حدود نیمی از تمام سرمایه‌گذاری‌ها به بازارهای سهام خارجی منتقل می‌شود.
با اینحال، زمانی که سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های مشترک انجام می‌شود، این رقم به‌میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و به سطح 80 تا 90 درصد می‌رسد.
خرید پیش‌فرض برای سرمایه‌گذاران تازه‌کار در ژاپن، یا شاخص اس‌اندپی 500 آمریکا است یا صندوق سرمایه گذاری مشترک eMAXIS Slim است که به سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام جهان می‌پردازد.
اگرچه این موضوع ممکن است برای سیاست‌گذاران ژاپنی ناراحت کننده باشد، سرمایه‌گذاران مبتدی این کشور در حال به نمایش گذاشتن معقولیتی فراتر از سن خود هستند: هیچ‌وقت عاقلانه نیست که بیش از اندازه در معرض ریسک بازار محلی خود قرار بگیرید.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.