رونمایی از کتاب «پناه پدر»/جایگاه پدر در خانواده بازتعریف شود
آیین رونمایی از کتاب «پناه پدر» با حضور جمعی از پژوهشگران و سخنرانی حجت الاسلام فرحزاد در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیین رونمایی از کتاب «پناه پدر» در سالن جلسات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
در این مراسم که با حضور حجتالاسلام فرحزاد و علی فلاح مؤلف کتاب «پناه پدر» همراه بود، ابعاد مختلف محتوای کتاب و اهمیت موضوعی آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای مراسم، علی فلاح نویسنده کتاب «پناه پدر» با اشاره به روند تهیه و تدوین اثر خود اظهار داشت: این نکته را عرض میکنم که همت دوستان ما در کارگروه خانواده و همت پژوهشکده اتفاقی را رقم زد و آن اینکه تلاش شد زحماتی که در حوزه پژوهش صورت گرفته بود وارد میدان عمل شود.
ما در مرحله نخست، جامعه نخبگانی را با موضوع پدر-دختری درگیر کردیم؛ یعنی یکی از جزئیترین نقشهای مرد در خانواده.
پس از آن تلاش شد که ماحصل این دغدغهها به بدنه اجتماع انتقال پیدا کند.
وی افزود: سعی ما بر این بود که تلاش صرفاً در سطح پژوهشگری باقی نماند بلکه کاربردی باشد.
تلاش کردیم آنچه که پدر امروز، با توجه به شرایط و نوع ارتباطش با دختر خود نیاز دارد، با تکیه بر روایات و معارف اسلامی استخراج شود.
همچنین سعی شد بیان مطالب ساده، قابل فهم و در دسترس مخاطبان قرار گیرد.
در انتخاب عنوان کتاب نیز تلاش شد تا بر مبنای معارف دینی باشد؛ جایی که از پدر به عنوان پناه یاد شده است.
در مسائل فرهنگی تاکنون کمکاری کردهایم
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام فرحزاد نیز با اشاره به اهمیت صلوات بر پیامبر صل الله علیه و آله و سلم اظهار داشت: در یک حدیث درباره فضیلت صلوات، پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله فرمودهاند: نزدیکترین افراد به من کسانی هستند که در دنیا بسیار صلوات میفرستند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه پدر گفت: در فضای بیرونی، برای زن و مادر تبلیغات و توجه زیادی صورت گرفته است.
از اینکه در این کتاب به موضوع جایگاه پدر پرداخته شده قدردانی میکنم.
ما آیات و روایات بسیاری درباره جایگاه پدر داریم.
کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی از معجزات بزرگ پیامبر خدا تغییرات فرهنگی عمیقی است که در جامعه آن زمان ایجاد کردند.
در فضایی که اگر کسی صاحب فرزند دختر میشد، یا چهرهاش از شدت ناراحتی دگرگون میشد و یا حتی دختر را زندهبهگور میکردند، پیامبر توانست دیدگاه جامعه را نسبت به زن، مادر، همسر و بهویژه دختر تغییر دهد.
حجتالاسلام فرحزاد تصریح کرد: پیامبر نسبت به دختر حرمت خاصی قائل بود و حتی از سعادت خانواده میدانست که فرزند نخست، دختر باشد.
در مراسمات برخی بانوان قم اگر زنی فرزند دختر نداشته باشد، دعا میکنند که خداوند دختری به آنها عطا کند تا در زمان تشییع جنازه برای آنها گریه کند.
این موضوع، پشتوانه روایی دارد.
حضرت ابراهیم نیز میگوید: خدایا دختری به من عطا کن که بعد از من برایم گریه کند.
وی تأکید کرد: نسل ماندگار ما از یک دختر است و این افتخار پیامبر و امت اوست.
اگر بتوانیم جایگاه پدر را در رابطه با مسائل مختلف بهویژه ارتباط با دختر که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده، تقویت کنیم، کار بسیار مهم و شایستهای انجام دادهایم.
محققان در این مسیر زحمت فراوانی کشیدهاند.
حجتالاسلام فرحزاد ادامه داد: شما در جایگاه پژوهش و تحقیق کار ارزشمندی انجام دادهاید، اما اگر این پژوهشها به مرحله بروز و ظهور و میدانی نرسند، فایده عملی نخواهند داشت.
بالاتر از مرحله تولید، باید برای تبلیغ و رساندن پیام به مخاطبان سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اهمیت اجرای آموزههای دینی در زندگی گفت: ما در مسائل حفظ قرآن اقدامات زیادی انجام دادهایم، اما نباید از این نکته غافل شویم که قرآن باید در زندگی روزمره پیاده و عملیاتی شود.
حجتالاسلام فرحزاد در پایان خاطرنشان کرد: ما نیاز داریم که دورههای آموزشی مختصر درباره آیین همسرداری برگزار شود تا نحوه تعامل با خانواده و همسر آموزش داده شود.
در مسائل فرهنگی تاکنون کمکاری کردهایم.
کارگروههای فرهنگی ما باید تلاش مضاعف داشته باشند و احادیث و روایات دینی کلیدی را به بروز و ظهور برسانند.
انتهای پیام/