43 درصد بزرگسالان در فقر مطلق بیسوادی زندگی میکنند - تسنیم
مشاور آموزشی رئیس جمهور با تأکید بر سواد به عنوان محور توسعه پایدار، بی سوادی را عامل تشدید فقر، نابرابری و هزینه های سنگین اقتصادی دانست و گفت: 43 درصد بزرگسالان بی سواد در فقر مطلق زندگی می کنند و سالانه 3.4 میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، شهرام یزدانی در اختتامیه دوره کشوری توانمندسازی نیروی انسانی با اشاره بر نقش بنیادین سواد در توسعه پایدار کشور، بر ضرورت توجه همهجانبه به آموزش و پرورش به عنوان راهبردیترین حوزه حکمرانی تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه سواد، محوریترین عامل توسعه کشور است، گفت: «بیسوادی عامل محرکه بسیاری از چرخههای معیوب اقتصادی، اجتماعی و سلامت است.
بررسیها نشان میدهد که اطلس مناطق محروم کشور با نقشه بیسوادی، فقر و بیماری انطباق کامل دارد و این زنگ خطری جدی برای نظام حکمرانی است.
یزدانی افزود: طبق آمار، 43 درصد از بزرگسالانی که تحصیلات کافی ندارند، در فقر مطلق بهسر میبرند.
بیسوادی والدین، به ویژه مادران، نقشی بیبدیل در عدم موفقیت تحصیلی کودکان دارد.
تحقیقات نشان میدهد 72 درصد از کودکانی که دارای سواد پایین هستند، قادر به تکمیل تحصیلات خود نیستند.
وی همچنین با تاکید بر تأثیر اجتماعی سواد گفت: در میان مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر سلامت، سواد مادران مهمترین عامل شناخته شده است.
هیچ عاملی به اندازه سواد مادر ایرانی بر سلامت خانواده و جامعه اثرگذار نبوده است.
یزدانی عنوان کرد: بیسوادی با کاهش بهرهوری نیروی انسانی، سالانه بیش از 3.4 میلیارد دلار هزینه به کشور تحمیل میکند.
از این میان، تنها هزینههای مرتبط با سلامت ناشی از بیسوادی، بیش از 2.1 میلیارد دلار برآورد شده است، اگر قرار باشد تنها یک مداخله اساسی در حکمرانی کشور صورت گیرد که آثار مثبت گستردهای به همراه داشته باشد، بدون تردید آن حوزه، آموزش و پرورش خواهد بود.
مشاور آموزشی رئیس جمهور با تاکید بر اولویت دولت در این زمینه افزود: از روز نخست انتصاب، رئیس جمهور با جدیت موضوع عدالت آموزشی و کاهش بازماندگان از تحصیل را پیگیری کردهاند.
بازماندن حتی یک کودک از تحصیل، علامتی از ضعف در حکمرانی است.
باید به سمت هدف صفر کردن آمار بازماندگان از تحصیل پیش برویم؛ چه در ساخت مدرسه و چه در رفع موانع اجتماعی و اقتصادی دیگر.
وی با اشاره به نقش تحولآفرین آموزش گفت: هدف نهایی، اثربخشی آموزش است؛ اینکه تلاش خانوادهها و نظام آموزشی منجر به یادگیری واقعی، تغییر رفتار پایدار و شکلگیری هویت دانشآموزان شود.
امروز کشور ما در یک فرصت تاریخی قرار دارد؛ رئیسجمهوری که آموزش و پرورش را در صدر اولویتها قرار داده، وزیری کارآمد و مجموعهای از مدیران نخبه در ردههای مختلف.
این نویدبخش آیندهای پویا و درخشان برای ایران عزیز است.
انتهای پیام/282