خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ظرفیت انتقال فرآورده‌ها در پالایشگاه آبادان افزایش می‌یابد

مهر | اقتصادی | دوشنبه، 23 تیر 1404 - 15:58
یک مقام مسئول گفت:با راه‌اندازی این تلمبه‌خانه‌ها، ظرفیت انتقال فرآورده‌ها در پالایشگاه آبادان از ۳۵۰ هزار بشکه کنونی به‌صورت پایدار به ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.
پروژه،پالايشگاه،آبادان،نفت،احداث،تجهيزات،انتقال،اجرايي،داخلي ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، غلامرضا سالاروند مجری پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های جدید پالایشگاه آبادان در تشریح پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های جدید پالایشگاه آبادان به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های کلیدی در چارچوب طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان در قالب فاز ۲–۲ اظهار کرد: این پروژه نقش مؤثری در ارتقای توان انتقال خوراک پالایش، جابه‌جایی فرآورده‌های نفتی و کاهش ناترازی انرژی کشور خواهد داشت و هدف از اجرای این پروژه، ایجاد تلمبه‌خانه‌هایی است که بتوانند هر نوع خوراک پالایشی از نفت خام و فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه را به مناطق صنعتی و مصرفی کشور ازجمله اهواز و ماهشهر منتقل کنند.
وی با بیان اینکه بخشی از این پروژه به نوسازی و بهسازی تجهیزات موجود و فرسوده اختصاص دارد، ادامه داد: با راه‌اندازی این تلمبه‌خانه‌ها، ظرفیت انتقال فرآورده‌های پالایشگاه آبادان به‌ویژه در بازه زمانی پس از توسعه پالایشگاه آبادان به روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام به‌صورت پایدار می‌رسد.
۳ پایانه نفتی، ۶ خط لوله و ۶ مرکز انتقال نفت جدید
مجری پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های جدید پالایشگاه آبادان در پاسخ به مشخصات فنی و گستره عملیات اجرایی این پروژه، تصریح کرد: بر اساس این پروژه، عملیات اجرایی احداث سه پایانه نفتی، ۶ خط لوله جدید هر خط به طول حدود ۲ کیلومتر در محوطه پالایشگاه آبادان از ضلع شمال شرقی به شمال غربی، اجرای ۶ مرکز انتقال نفت جدید (تلمبه‌خانه) برای تجمیع انتقال فرآورده‌ها و افزایش سرعت و دقت عملیاتی اتصال به خطوط موجود شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در دستور کار قرار گرفته است.
سالاروند در پاسخ به اینکه این پروژه در سال ۱۳۹۴ تعریف و مراحل اجرایی آن آغاز شده و به پیشرفت ۵۰ درصدی رسیده بود، گفت: در سال ۱۳۹۹ به دلایل مختلف ازجمله تحریم‌های ظالمانه اجرای این پروژه متوقف شد و هم‌اکنون این پروژه با هدف تکمیل بخش‌های باقی‌مانده دوباره فعال شده و در نقطه صفر عملیات اجرایی قرار داریم و پیش‌بینی می‌کنیم این پروژه ظرف ۱۸ ماه آینده به بهره‌برداری برسد.
وی با اعلام اینکه سرمایه مورد نیاز این پروژه ۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که در آینده نزدیک پیش‌پرداخت‌ها برای خرید تجهیزات داخلی و خارجی آغاز می‌شود، گفت: یکی از چالش‌های مهم پروژه، تأمین ۲۷ دستگاه پمپ اصلی پروژه است که این موضوع از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در حال پیگیری است.
تأمین ۹۵ درصد تجهیزات از منابع داخلی
مجری پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها و پایانه‌های جدید پالایشگاه آبادان در زمینه نقش توان داخلی در پیشبرد این پروژه بیان کرد: حدود ۹۵ درصد کالا و تجهیزات این پروژه از منابع داخلی تأمین می‌شود و بخش وارداتی فقط مربوط به تجهیزات ابزار دقیق است که حجم مالی قابل‌توجهی در مقیاس پروژه ندارد و این سیاست سبب ارتقای توان تولید داخل و حمایت از سازندگان ایرانی می‌شود.
سالاروند با بیان اینکه پروژه احداث تلمبه‌خانه‌ها به‌عنوان زیرمجموعه طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان تعریف شده است و تحت نظارت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرا می‌شود، یادآور شد: در قالب این طرح، اقدام‌های مرتبط با مسئولیت اجتماعی نظیر توسعه آموزشی، درمانی و زیست‌محیطی منطقه نیز در دستور کار قرار دارد.