ارائه 9 میلیون خدمت درمانی توسط تأمین اجتماعی کرمانشاه
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه، گفت: سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه در سال 1403 بیش از 9 میلیون خدمت درمانی به بیمه شدگان خود ارائه کرده که شامل درمان های مستقیم در مراکز ملکی و درمان های غیرمستقیم در مراکز طرف قرارداد بوده است.

به گزارش خبرنگار تسنیم از کرمانشاه، میثم حجتیپور در نشست خبری که امروز به مناسبت هفته تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس قانون الزام مصوب مجلس شورای اسلامی، سازمان تأمین اجتماعی موظف به ارائه مستقیم خدمات درمانی به بیمهشدگان خود است.
این موضوع منجر به ارائه خدمات در دو بخش درمان مستقیم و غیرمستقیم شده است؛ درمان مستقیم در مراکز ملکی سازمان و درمان غیرمستقیم در مراکز طرف قرارداد.
وی افزود: تأمین اجتماعی کرمانشاه دارای دو بیمارستان ملکی شهدا و حضرت معصومه است که در سال 1403 در مجموع 21 هزار و 484 عمل جراحی در آنها انجام شده است.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: تعداد پروندههای بستری در مراکز طرف قرارداد به 70 هزار و 750 مورد رسیده که یکچهارم بیمهشدگان از این خدمات استفاده کردهاند.
این آمار در حالی است که تأمین اجتماعی در مقایسه با 22 بیمارستان فعال دیگر استان، تنها دو بیمارستان ملکی دارد.
حجتیپور با بیان اینکه سال 1404 در بخش خدمات سرپایی حدود سه میلیون و 320 هزار مراجعه به مراکز ملکی و 6 میلیون و 300 هزار مراجعه به مراکز طرف قرارداد ثبت شده است، عنوان کرد: بیش از نیمی از مراجعات سرپایی بیمهشدگان به مراکز ملکی تأمین اجتماعی صورت گرفته است که نشاندهنده اعتماد و رضایت از کیفیت خدمات این مراکز است.
وی با اشاره به اینکه از دیگر شاخصهای مهم، ضریب اشغال تختهای بیمارستانی است که با ثبت عدد 75.33 درصدی، از میانگین استانی و کشوری بالاتر بوده و حاکی از کیفیت و استمرار خدمات بستری است، گفت: نرخ مرگومیر نیز در مراکز درمانی تأمین اجتماعی 5.4 در هزار نفر بوده که در محدوده قابل قبول ارزیابی میشود.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: در بیمارستان حضرت معصومه که ویژه زنان و کودکان است، در سال گذشته 3504 مورد زایمان ثبت شد که نسبت به سال 1402 کاهش 12 درصدی داشته است.
حجتیپور گفت: با وجود کاهش موالید در استان، 53.4 درصد این زایمانها بهصورت طبیعی انجام شده که شاخص مثبتی در حوزه سلامت مادر و کودک بهشمار میرود.
وی با اشاره به اینکه هماکنون سازمان تأمین اجتماعی کرمانشاه با یک هزار و 526 مرکز درمانی، داروخانه، مطب، آزمایشگاه و بیمارستان قرارداد همکاری دارد، گفت: پرداخت مطالبات این مراکز تا پایان سال 1403 در بخش دانشگاهی تسویه شده و در بخش خصوصی نیز تا پایان دیماه انجام شده است.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: در حوزه مالی، مجموع هزینههای درمان مستقیم در مراکز ملکی بالغ بر یک هزار و 220 میلیارد تومان و درمان غیرمستقیم حدود یک هزار و 84 میلیارد تومان بوده است.
حجتیپور افزود: هرچند برونسپاری درمان ممکن است هزینه کمتری داشته باشد، اما تأمین اجتماعی به دلیل تمرکز بر کیفیت خدمات، همچنان بر درمان مستقیم در مراکز خود تاکید دارد.
وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی با چالشهایی نظیر کمبود برخی تخصصها، مشکلات نوبتگیری در بخش سرپایی و کم بودن سهم پرداختی از ویزیتها مواجه است، عنوان کرد: توسعه مراکز درمانی در شهرستانهای مختلف استان، تکمیل اورژانس بیمارستان شهدا و آمادگی کامل در برابر بحرانها از جمله اقدامات این سازمان در سال گذشته بوده است.
مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: در بحران 12 روزه اخیر نیز، بیش از 60 درصد پذیرششدگان در بیمارستانهای تأمین اجتماعی بیمهشده نبودند که بهصورت رایگان درمان شدند.
حجتیپور گفت: تمام خدمات اورژانسی و حتی درمانهای الکتیو در این بازه زمانی بدون وقفه ادامه داشته و حتی جلسات کمیسیونهای پزشکی نیز بهصورت منظم برگزار شدهاند.
در مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: هم اکنون پیگیری برای تأسیس مراکز درمانی در شهرستانهای فاقد مرکز ملکی مانند هرسین و کنگاور در دستور کار قرار دارد و مسئولان تأمین اجتماعی استان امیدوارند تا پایان سال آینده شاهد بهرهبرداری کامل از اورژانس بیمارستان شهدا باشند.
انتهای پیام/