وضعیت دفن زباله آستارا «خجالتآور» است - تسنیم
بازرس کل استان گیلان در جریان بازدید از سایت دفن زباله آستارا، وضعیت این مرکز را «خجالت آور» و خارج از شأن شهرستان مرزی آستارا توصیف کرد و خواستار اقدامات قضایی، محیط زیستی و اجرایی فوری برای ساماندهی این بحران 30 ساله شد.

به گزارش خبرنگار تسنیم از آستارا، احمد آقایی، بازرس کل استان گیلان امروز بهمنظور پیگیری برخی مصوبات سفر قبلی و بررسی میدانی معضلات پسماند، وارد شهرستان مرزی آستارا شد که در این سفر، جمعی از سربازرسان حوزههای سیاسی، قضایی و امور شهرداریها نیز وی را همراهی میکردند.
بازرس کل استان در بخشی از این سفر، با حضور در جلسه معاونین و مربیان پرورشی آموزش و پرورش شهرستان آستارا به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی با تأکید بر جایگاه کلیدی مربیان پرورشی در تربیت نسل آینده گفت: با تربیت صحیح، دینی و هویتی دانشآموزان در مدارس، آینده کشور از حیث نیروی انسانی متخصص، متعهد و انقلابی تضمین خواهد شد.
آقایی همچنین از سایت دفن زباله موسوم به لندفیل آستارا بازدید کرد؛ سایتی که در حاشیه ساحل داداشآباد و مجاورت مناطق گردشگری واقع شده و به گفته مسئولان محلی، از سال 1375 با واگذاری 5 هکتار زمین از سوی سازمان محیطزیست، به صورت موقت به شهرداری آستارا برای دفن زباله اختصاص یافته بود.
اکنون پس از گذشت حدود 30 سال، این سایت به شکلی غیررسمی و بدون زیرساخت مناسب، به بیش از 17 هکتار توسعه یافته و روزانه میزبان 100 تا 150 تن زباله تولیدی شهرستان آستارا، شهر لوندویل و مناطق اطراف است.
نفوذ شیرابههای سمی به آبهای سطحی و سفرههای زیرزمینی، آلودگی شدید هوا و تهدید مستقیم سلامت شهروندان و گردشگران، از جمله پیامدهای زیستمحیطی این دفنگاه اعلام شده است.
بازرس کل گیلان در این بازدید با اظهار تأسف از وضعیت موجود، وجود چنین مرکزی در شهرستانی مرزی و گردشگرپذیر را «خجالتآور» توصیف کرد و گفت: چطور ممکن است سه دهه یک مجموعه آلاینده و بدون ساماندهی، در حریم سکونتگاهها و منابع آبی فعال باشد و تاکنون اقدام قاطعی برای ساماندهی آن صورت نگرفته باشد؟
وی با اعلام هماهنگی با مقام قضایی و فرماندار شهرستان آستارا، از اتخاذ راهکار فوری برای مهار خسارات زیستمحیطی موقت خبر داد و افزود: مقرر شد با پوشش موقت زبالههای دپو شده بهوسیله شنریزی، از آسیب بیشتر به محیطزیست، منابع آبی و سلامت عمومی جلوگیری شود تا همزمان تحقیقات کارشناسی برای تعیین راهحل علمی و عملیاتی آغاز شود.
انتهای پیام/