خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همه ما پرورش‌یافتگان مکتب امام حسین(ع) هستیم - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 23 تیر 1404 - 13:30
استاندار خراسان جنوبی مراسم شب هفتم شهادت امام حسین(ع) با بیان اینکه همه ما پرورش یافتگان مکتب امام حسین(ع) هستیم، گفت: ما هیچ گاه شروع کننده جنگ نبوده ایم، اما پایان آن را خود تعیین می کنیم.
امام،حسين،مراسم،بيرجند،ولايت،دشمن،عشق،خدا،روز،ارادت،تأكيد،بص ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، هفتمین روز عزاداری امام حسین(ع) فرارسیده و داغ کربلا هنوز در دل‌ها زنده است.
امشب، مصلی ابوالفضلی به میزبانی منطقه ویژه اقتصادی، مانند قلب میلیون‌ها شیعه، با اشک، چای نذری و نوای "یا حسین" زنده و پرشور بود؛ اینجا، نه‌تنها محل تجمع عزاداران، بلکه صحنه‌ای از عشق و ارادت به اباعبدالله حسین(ع) شده بود.
جمعیت از جای‌جای بیرجند زودتر از زمان مقرر خود را به مراسم رسانده بودند؛ حتی مجری برنامه که دستی بر قلم داشت و شعر می‌گفت، متنی حماسی را آماده کرده بود که در ابتدای مراسم مداح‌ها برای ایران خواندند و دعای حماسی را نیز قرائت کردند و همچنین سینه‌زنی در این مراسم به‌قدری عالی و پرشور بود که فضای مراسم را کاملاً تحت تأثیر قرار داد.
هوا خنک و دلنشین بود که جمعیت به آرامی به سمت مراسم حرکت می‌کردند.
برخی با قدم‌های آرام، برخی در سکوت اشک می‌ریختند و بعضی ذکر می‌گفتند.
صدای روضه از بلندگوهای موکب‌ها، کوچه‌های اطراف را پر کرده بود و هرکس به نوعی برای خدمت‌رسانی در تلاش بودند.
در خوسف، نظم و ترتیب مراسم به‌قدری برقرار بود که هیئت‌های عزاداری از روستاهای اطراف به حالت سینه‌زنی و زنجیرزنی به مراسم وارد شدند و این حضور جمعی، شور و شعف خاصی به مراسم افزوده و نشان‌دهنده عشق و ارادت مردم به امام حسین(ع) بود؛ همچنین همه پیرغلامان در خوسف حضور داشتند و فضای مراسم را پر از معنویت کردند.
در شهر مرزی درح نیز با وجود اینکه این نقطه مرزی بود، مردم از روستاهای اطراف خود را با پای پیاده، ماشین و موتور به مراسم رسانده بودند و استقبال مردم بی‌نظیر بود.
در مصلای ابوالفضلی بیرجند مراسم با قرائت زیارت عاشورا آغاز شد و این متن مقدس، دل‌ها را به یاد مصیبت‌های عاشورا و مصائب اهل بیت(ع) متوجه کرد؛ پس از آن، هیئت محبان زهرا بیرجند با اجرای سینه‌زنی و نوای دل‌انگیز، جمعیت را به شور و اشک واداشت.
طبل‌ها کوبیده می‌شد و زنجیرها بر سینه‌ها می‌نشستند و هر ضربه‌ای، یادآور فریادهای عاشورایی بود که این سینه‌زنی، به‌دلیل عواطف عمیق و ارادت به امام حسین(ع)، فضای مراسم را پر از اشک و احساس کرد و جمعیت در همراهی با یکدیگر، عزم خود را برای زنده نگه‌داشتن یاد عاشورا تجدید کردند.
در بخش قهستان، همه مردم زیر پرچم عزای آل الله خود را به مصلای بقیه الله رسانده بودند.
از کودکی که دم در هندوانه توزیع می‌کرد تا آشپزی که در میان دود و دم آشپزخانه به نیت عزاداران امام حسینی آشپزی می‌کرد، همگی در کنار هم به یاد و خاطر امام حسین(ع) گرد هم آمده بودند؛ مداحی که سختی راه را به جان خرید و از مشهد آمد تا برای عزاداران حسینی نوحه‌سرایی کند و سخنرانی که از تهران خود را رسانده بود تا در بین مردم استان از مسائل روز بگوید نیز در این مراسم حضور داشتند.
چایخانه خادمیاران، ایستگاهی برای تسلی دل‌ها
در کنار ورودی مصلی ابوالفضلی بیرجند، موکب چایخانه خادمیاران برپا شده بود و صفی از عزاداران به آرامی در انتظار دریافت استکان داغ چای نذری ایستاده بودند که این صف، نه از روی اجبار، بلکه از ارادت و عشق به اهل بیت (ع) بود.
چای را که می‌گرفتی، گاهی دست خادم لرزان بود، گویی نذر فقط از دیگ و قندان نمی‌جوشید، بلکه از دل‌ها بالا می‌آمد.
در روستای دستگرد نیز با وجود اینکه 5 هزار نفر پیش‌بینی شده بود، بالغ بر شش هزار نفر از مردم پیر و جوان، بزرگ و کوچک، خود را به مراسم رسانده بودند تا در این آیین شرکت کنند.
این نشان‌دهنده عشق و ارادت عمیق مردم به امام حسین (ع) بود.
در روستای مرک نیز، با اینکه نزدیک دستگرد بود و کسی تصور این حجم از جمعیت را نمی‌کرد، جمعیتی بالغ بر 1500 نفر خود را به این مراسم آیینی رسانده بودند تا در کنار دیگر عزاداران، عشق و ارادت خود را به اباعبدالله حسین (ع) ابراز کنند.
هر روز، روز عاشوراست
حجت‌الاسلام محمد مختاری امام جمعه موقت بیرجند، در مراسمی که روستای مرک برگزار شد با بیان اینکه قرآن دستور داده انسان‌های بابصیرت عبرت بگیرید، اظهار داشت: ائمه اطهار(ع) به مطالعه تاریخ بسیار سفارش کرده‌اند؛ چنانکه امیرالمومنین(ع) در سفارش به امام حسن(ع) بر مطالعه و دقت در تاریخ گذشتگان تأکید فراوان دارند.
وی با بیان اینکه عقل سلیم نیز بر این مورد تأکید دارد چراکه عمر انسان محدود است و باید از زندگی گذشتگان درس عبرت بگیریم، بیان کرد: مایه نجات و هلاکت انسان زمان امام حسین(ع) با انسان زمان حاضر یکی است؛ بنابراین نیازمند درک تاریخ و عبرت از آن برای شناخت وظایف امروز خود هستیم.
مختاری با اشاره به اینکه هر روز، روز عاشوراست چراکه هرروز جنگ حق و باطل وجود دارد، افزود: دشمن به دنبال این است که بندگان خدا را بنده خود کنند و اگر تسلیم شویم گرفتار ذلت خواهیم شد.
قرآن و اهل بیت(ع) مانع از گرفتاری ما در ذلت خواهد شد
وی با بیان اینکه قرآن و اهل بیت(ع) مانع از گرفتاری ما در ذلت خواهد شد، اظهار کرد: باید از انسان‌های خوب و کارهای خوب درس گرفت.
کربلا دو نمایشگاه بزرگ خوبی‌ها و بدی‌ها را در برابر انسان‌ها برپا کرد.
عمر ما کوتاه است اما در همین عمر می‌توانیم خوبی‌ها را تجربه کنیم.
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه امام حسین(ع) معلم آزادگان جهان است و باید از ایشان درس گرفت، بیان کرد: آنچه در کربلا پیش آمد جبر نبود و آن امام همام با اختیار خود این انتخاب سخت را انجام داد.
مختاری با بیان اینکه امام حسین(ع) دستور و خواست خدا را اجرایی کرد و دل به غیر خداوند نداد که این به معنای معرفت است، تصریح کرد: امام حسین خدا را با هیچ امری معامله نکرد، اما خدای یزیدیان قدرت بود که البته به سرعت خسارت آن را دیدند.
بصیرت، به معنای پشتیبانی از نظام اسلامی و ولایت فقیه و اتحاد است
وی با بیان اینکه اگر ما قدر خدا، دین و توحید خود را بدانیم آن را با تمام دنیا معامله نخواهیم کرد، ادامه داد: تمامی 14 معصوم در سخت‌ترین شرایط از خداوند دست نکشیدند.
بصیرت نیز در کنار معرفت مهم بوده و آن به معنای تشخیص وظیفه امروز است.
مختاری با بیان اینکه گاهی نسبت به خداوند معرفت داریم اما وظیفه روز خود را نمی‌شناسیم و این همان امری بود که مردم کوفه درک نکردند، بیان کرد: امروز اگر معتقد به ائمه و قرآن هستیم باید بصیرت را که به معنای پشتیبانی از نظام اسلامی و ولایت فقیه و اتحاد است در خود پرورش دهیم.
دشمن با تزویر و فریب انسان‌ها را از راه خدا جدا می‌کند
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه امام حسین(ع) و اصحابش بصیرت داشتند، افزود: ممکن است فردی معرفت و بصیرت را در خود داشته باشد، اما صبر و استقامت نداشته باشد و امروز ما به این مؤلفه بسیار نیاز داریم.
اینکه بتوانیم در مقابل باطل بایستیم و هزینه‌های آن را پرداخت کنیم.
مختاری با اشاره به اینکه صبر، کرامت و شرافت به ارمغان می‌آورد، اما نیازمند هزینه کردن است، بیان کرد: سه آفت فریب و تزویر، ترس و طمع به جان مردم کوفه، لشکر یزید و دشمنان امام حسین(ع) افتاد که باید مراقب آن‌ها بود.
وی با بیان اینکه باطل منطق ندارد و دشمن با تزویر و فریب انسان‌ها را از راه خدا جدا می‌کند، افزود: اعتماد به فضای مجازی و رسانه‌های بیگانه باعث می‌شود از اصل دین جدا شویم.
پشتیبانی از ولایت فقیه و انسجام ملی، عامل پیروزی است
مختاری با بیان اینکه حضرت علی(ع) می‌فرمایند که بزرگ‌ترین گناه ترس از غیرخدا است و امروز بنای دشمن بر ترس قرار دارد، افزود: جنگ 12 روزه ثابت کرد که امروز ایران اسلامی حریف تمام دولت‌های استکباری است؛ همانگونه که دشمن با مشاهده توان نظامی، تدبیر ولایت فقیه و توان مردمی، آتش‌بس را به صورت یکطرفه اعلام کرد.
وی با بیان اینکه ما ترسی از دشمن نداریم و فرهنگ و باور‌های اسلامی و پشتیبانی از ولایت فقیه و انسجام ملی ما را در برابر تمام دولت‌های استکباری پیروز نگه داشته است، افزود: امروز ایران به یک قدرت جهانی تبدیل شده است‌.
پشتیبانی از ولایت فقیه و اتحاد باعث می‌شود در مقابل جنگ ترکیبی دشمن پیروز شویم.
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه یکی از مواردی که باعث می‌شود انسان ایمان خود را از دست بدهد طمع است، بیان کرد: دشمن راه‌های نفوذ را می‌داند و در جنگ اخیر با طمع، برخی افراد را به وطن‌فروشی وادار کرد، اما فقط باید به خدا امید داشت؛ امید به غیر او به معنای طمع است.
وی با بیان اینکه تمام ویژگی‌های کشور ما مایه امید است، بیان کرد: سخت‌ترین مصیبت امام حسین(ع) در کربلا اسارت اهل بیت(ع) بود، اما همه این‌ها برای حفظ دین خدا بود که همه این شرایط برای ما درسی از مقاومت است.
بغضی که از منبر بلند شد، تا دل جمعیت
زمانی که مراسم رسمی آغاز شد، چشم‌ها به منبر دوخته شد و حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری در سخنرانی خود با تأکید بر اینکه هر فرد می‌تواند نقشی در تعجیل ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) ایفا کند، گفت: دعا برای فرج کافی نیست؛ ما باید خود را شایسته و صالح بسازیم.
وی به حدیثی از امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: منتظران باید خود صالح باشند.
این واعظ با اشاره به تاریخ و واقعه کربلا، تأکید کرد: کوتاهی مردم در گذشته مانع یاری امامان معصوم شده است.
ماندگاری با بیان اینکه جنگ‌های اخیر در غزه و لبنان امتحانی برای منتظران امام زمان(عج) است، خاطرنشان کرد: اگر شور حسینی با شعور و بینش عمیق همراه نشود، جامعه آسیب‌پذیر خواهد شد.
وی درباره ضرورت ارتباط مستمر با امام حسین(ع)، بیان کرد: عزاداری حقیقی آن است که در تمام لحظات زندگی با رفتار و سبک زندگی‌مان حسینی بمانیم.
مدافعان حریم ولایت در خوسف، عشق و ایثار را فریاد می‌زنند
در مراسم هفتمین شب شهادت امام حسین(ع) که به همت منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی همزمان در شش نقطه استان برگزار شد، حجت الاسلام علی عماد در مراسم که در قتلگاه شهر خوسف برگزار شد با تأکید بر نقش مدافعان امنیت و حقوق ملت ایران، گفت: این نیروها، با ایثار و اخلاص، ادامه‌دهانده مسیر پرافتخار شهدای انقلاب و دفاع مقدس هستند.
وی به ویژگی‌های اولیای الهی اشاره کرد و گفت: خداوند آن‌ها را برای خود و دینش برگزیده و این انتخاب، مشروط به خلوص در راه خداست.
عماد تأکید کرد: درِ شهادت همچنان باز است و عاشقان حق و حقیقت می‌توانند در این مسیر گام بردارند.
ندای اقتدار و ایستادگی در مکتب حسینی
سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز در این مراسم با بیان اینکه همه ما پرورش‌یافتگان مکتب امام حسین(ع) هستیم، تأکید کرد: ما هیچ‌گاه شروع‌کننده جنگ نبوده‌ایم، اما پایان آن را خود تعیین می‌کنیم.
وی با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی در مقابله با استکبار جهانی گفت: این اقتدار مرهون فرماندهی رهبر معظم انقلاب و بصیرت مردم است.
هاشمی خاطرنشان کرد: مکتب حسینی به ما آموخته است که با شجاعت و ایستادگی در برابر ظلم و استکبار بایستیم و تا زمانی که نعمت ولایت را داریم، به این راه ادامه خواهیم داد.
تا اربعین، این دل بی‌قرار خواهد ماند
مراسم عزاداری هفتمین روز شهادت امام حسین(ع) تمام شد و مردم آرام آرام پراکنده شدند؛ چادرها جمع شد و پرچم‌ها خمیدند، اما دل‌ها هنوز در اینجا ماندند و مصلی ابوالفضلی بیرجند به همراه پنج شهرستان دیگر استان، در این مراسمات روایت‌گر عشق زنده‌ای بود که نمی‌گذارد فراموشی بر خاک عاشورا بنشیند.
این روایت هفتم، فقط عزاداری نبود، بلکه تمرینی بود برای انسان ماندن و در مسیر عشق و ارادت به امام حسین (ع) باقی ماندن.
انتهای پیام/254