خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش پیری جمعیت و کاهش نرخ فرزندآوری در همدان

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 23 تیر 1404 - 11:53
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان از کاهش قابل توجه 40 درصدی آمار خودکشی در استان خبر داد و نسبت به روند رو به رشد پیری جمعیت و کاهش نرخ فرزندآوری هشدار داد.
همدان،استان،اجتماعي،كاهش،كشور،خودكشي،مجازي،استانداري،مديركل، ...

به گزارش خبرگزاری تسینم از همدان، اسدالله ربانی‌مهر با تأکید بر ضرورت توجه به اولویت‌های بومی و منطقه‌ای گفت: مسائل فرهنگی، اجتماعی و آسیب‌های استان باید با رویکردی محلی بررسی شده و راهکارهای اجرایی برای آنها تدوین شود.
وی از کاهش 40 درصدی خودکشی در همدان طی شش‌ماهه نخست سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این موفقیت نتیجه اقدامات پیشگیرانه و مداخله‌گرایانه بوده است.
تشکیل کمیته تخصصی کنترل و کاهش خودکشی، دعوت از مشاوران و کارشناسان، و تشکیل کارگروه‌هایی در شهرستان‌ها با حضور فرمانداران، نقش بسزایی در این کاهش داشته است.
فعالیت چهار خط تلفن رایگان 24 ساعته برای مشاوره روانی در همدان
مدیرکل اجتماعی استانداری همدان افزود: فعال‌سازی چهار خط تلفن رایگان 24 ساعته، برگزاری دوره‌های آموزش تخصصی خودکشی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی، و اجرای طرح‌های ابلاغی وزارت بهداشت در مدارس از دیگر اقدامات مؤثر بوده است.
ربانی‌مهر درباره پیگیری مداوم افراد در معرض خطر نیز عنوان کرد: برای همه افراد اقدام‌کننده به خودکشی پرونده تشکیل شده و تا حصول نتیجه، پیگیری مستمر انجام می‌شود.
همچنین اورژانس به‌صورت فعال در مدارس حضور دارد تا در مواقع بحرانی به سرعت واکنش نشان دهد.
وی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و نشاط‌آفرینی که از دهه فجر تا جشنواره موسیقی در استان اجرا شده‌اند، تأکید کرد که این اقدامات در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مهمی دارند.
مدیرکل اجتماعی استانداری همدان فضای مجازی را رقیب جدی کتاب‌خوانی معرفی کرد و اظهار کرد: باید از رسانه‌های رسمی در جشنواره مطبوعات غرب کشور حمایت شود.
ربانی‌مهر در بخش دیگری به موضوع شاخص‌های جمعیتی استان پرداخت و تصریح کرد: همدان جزو پنج استان سالمند کشور است و از این منظر، نیازمند برنامه‌ریزی جدی و کارآمد برای جوان‌سازی جمعیت هستیم.
همدان جزو پنج استان سالمند کشور است
وی وضعیت خانواده‌ها در همدان را نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: طبق آمار رسمی، استان در رتبه نوزدهم کشور در نرخ طلاق قرار دارد و متأسفانه از هر سه ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که این امر نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
مدیرکل اجتماعی استانداری همدان به نقش فضای مجازی اشاره کرد و افزود: اگر به‌درستی مدیریت شود، فضای مجازی می‌تواند به ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و افزایش آگاهی عمومی کمک کند، اما در شرایط فعلی به‌عنوان رقیبی جدی برای کتاب‌خوانی مطرح است.
ربانی‌مهر با قدردانی از برگزاری جشنواره مطبوعات غرب کشور، این رویداد را اقدامی مؤثر در حمایت از رسانه‌های رسمی و تقویت فرهنگ رسانه‌ای در استان دانست و از رسانه‌ها خواست در مسیر آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، همراه و هم‌افزا باشند.
انتهای پیام/