بدرقه کریمانه ایران برای بازگشت مهاجران افغانستانی/وقتی مهربانی مرز نمیشناسد+فیلم - تسنیم
مرز میلک در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان این روزها میزبان تصاویری از امید است؛ اتباع افغان با امید به ساختن فردایی بهتر برای کشورشان، در حال بازگشت به افغانستان و مردم و مسئولان استان پای کار بدرقه کریمانه هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نقطه صفر مرزی شهرستان هیرمند، مرز میلک در شهرستان هیرمند استان سیستان و بلوچستان این روزها میزبان تصاویری از امید است؛ اتباع افغان با امید به ساختن فردایی بهتر برای کشورشان، در حال بازگشت به افغانستان و مردم و مسئولان استان پای کار بدرقه کریمانه هستند.
هزاران نفر از اتباع غیرمجاز افغان با امید به شروعی دوباره، به صورت خودمعرف و داوطلبانه از خاک ایران خارج شده و مسیر بازگشت خود را آغاز کردند.
این مهاجران در اوج دشواریهای اقلیمی و اقتصادی با مواجههای گرم از سوی مردم و مسئولان سیستان و بلوچستان روبهرو شدهاند.
.
همراهی مردم در بدرقه و تقدیر مهاجران
جمعی از مردم سیستان و بلوچستان بهصورت خودجوش و محلی در نقطه خروج حضور یافتند تا بدرقهای مودبانه و انسانی داشته باشند .
بازتاب این رفتار از سوی مهاجران بسیار مورد تحسین قرار گرفت، بهگونهای که برخی از آنها ضمن تشکر، تاکید کردند خاطره خوبی از ایران با خود به همراه خواهند داشت.
یک جوان افغان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، ضمن ابراز رضایت از خدمات ارائه شده گفت: دستشان بابت رسیدگی درد نکند.
رفتار مردم ایران خیلی خوب بود.
ما که آشنایی داشتیم خیلی با احترام رفتار میکردند.
الان هم همینطور هستیم.
از لحاظ آب و غذا همه چیز خوب است.دارو و درمان هم خوب است.
اگر کسی قرص یا چیزی لازم داشته باشد، برایش میآورند.
یک زن افغانستانی که شیرخشک رایگان برای نوزاد خود دریافت کرده بود، به خبرنگار تسنیم گفت: همین الان برای من شیرخشک و آب آوردند و یخ دادند.
شیرخشک را رایگان گرفتم.
دستشان درد نکند؛ خدمت میکنند.
یک مرد افغان با اشاره به مهماننوازی مردم ایران به خبرنگار تسنیم گفت: مردم ایران خیلی خوب بودند و هر کمکی از دستشان برمیآید انجام میدادند.
در این شرایط سخت، ایران کنار ما بوده و کمکهای زیادی به ما کرده است.
از صمیم قلب از همه آنها سپاسگزاریم.
تمهیدات مرزبانی برای تسهیل خروج
به گفته معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان، مرز میلک در حال حاضر 24 ساعته شده و پذیرش فوری مهاجران در دستور کار است که هدف این است که هیچ فردی بیش از یک روز بدون رسیدگی در مرز منتظر نماند.
از ابتدای تیرماه بیش از 91 هزار نفر از اتباع افغان از طریق مرز میلک به کشورشان بازگشتهاند.
این عدد نشان میدهد روند خروج با برنامهریزی دقیق و هماهنگی در حال انجام است.
حضور علیرضا شهرکی معاون سیاسی، اجتماعی استاندار، عباسعلی ارجمندی معاون توسعه منابع، فرماندار هیرمند و سرکنسول افغانستان در ایران در بازدید از مرز، نشاندهنده حساسیت و همراهی سطح بالا و دیپلماتیک است.
استاندار نیز در بازدید خود از اردوگاه الغدیر زاهدان، بر تسهیل شرایط بازگشت تأکید کرد و از همکاری مردم تشکر کرد.
علیرضا شهرکی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در گفتوگو با تسنیم تاکید کرد که تلاش میشود خروج مهاجران همراه با عزت و بدون ایجاد رنجش صورت گیرد، چرا که ملت ایران و افغانستان دو کشور مسلمان با دشمن مشترک هستند و لازم است دوستی تعمیق شود.
ارائه خدمات رایگان بهداشتی و درمانی
حمیدرضا بزی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان هیرمند، در حاشیه حضور در مرز میلک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مهاجران افغانستان در مرز این شهرستان، اظهار داشت: حدود 9 روز است که در این مکان حضور داریم و خدمات بهداشتی و درمانی را به هموطنان و همسایگان افغانستانی ارائه میدهیم.
وی افزود: پزشکان، پرستاران، کارشناسان بهداشتی و سایر همکاران ما در اینجا حضور دارند و خدمات رایگان به همراه داروی رایگان به مردم عزیز افغانستان که در حال ترک کشور هستند، ارائه میدهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان هیرمند تاکید کرد: با تمام وجود در خدمت این عزیزان هستیم تا یک خاطره خوب از کشور عزیزمان داشته باشند و روند خروجشان از کشور تسهیل شود.
بزی در پاسخ به سوالی درباره نیازهای فوری این مرکز، گفت: از طریق مقامات پیگیر هستیم تا داروی بیشتری تأمین شود.
در حال حاضر دارو داریم، اما به دلیل مصرف زیاد، نیاز به حمایتهای بیشتری فراتر از دانشگاه داریم که انشاءالله از سطح استانداری این پیگیریها در حال انجام است و قطعاً داروی بیشتری تزریق میشود تا خدمات بیشتری ارائه شود.
برنامهریزیها توسط ریاست محترم دانشگاه به نحو خوبی صورت گرفته تا خدمات بدون وقفه به مردم ارائه شود.
بسیجیان با جان و دل پای کار خدمترسانی
جواد هادیزاده، مسئول معاونت فرهنگی و اجتماعی ناحیه مقاومت بسیج هیرمند، در تشریح خدمات ارائه شده به مهاجران افغانستان در مرز این شهرستان اظهار داشت: موکب بسیج سپاه در قالب قرارگاه بسیج سازندگی و محرومیتزدایی و همچنین قرارگاه فرهنگی و اجتماعی ناحیه هیرمند در خدمت برادران و خواهران مومن افغانستانی است.
خدماتی که در این موکب ارائه میشود به صورت ایستگاه صلواتی ارائه چای، غذای گرم و شربت و همچنین کمکهای دارویی و پزشکی است.
مسئول معاونت فرهنگی و اجتماعی ناحیه مقاومت بسیج هیرمند در پاسخ به سوالی درباره نیازهای موکب، گفت: نیازها معمولاً مستمر و ادامهدار است و خیرین میتوانند از طریق بسیج سازندگی ناحیه هیرمند و خود سپاه هیرمند کمکهای خود را ارائه کنند.
مرزی از جنس انسانیت
مرز میلک امروز نه تنها گذرگاهی از جغرافیا، بلکه بدنهای از انسانیت، همدلی و همسایگی را به نمایش گذاشته است.
مردم محلی با بدرقه گرم خود، عملکرد مردمسالارانهای به نمایش گذاشتند که میتواند الگویی برای روابط مرزی و همسایگی دوستانه باشد.
مسئولان نیز در عمل نشان دادند مدیریت انسانی و موثر امکانپذیر است.
انتهای پیام/