روایت الهامبخش بانویی که روستا را زنده کرد/ کارآفرینی در دل کوه - تسنیم
یک بانوی کارآفرین در روستای «ذرتو پایین» از توابع شهرستان بندرعباس، با تکیه بر ظرفیت های طبیعی منطقه و علاقه به زندگی روستایی، موفق به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه یک کارگاه تولید محصولات محلی و صنایع دستی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در روزگاری که شهرنشینی و مهاجرت به کلانشهرها به رؤیای بسیاری تبدیل شده و فرصتهای اقتصادی عمدتاً در بستر زندگی شهری جستوجو میشود، هستند کسانی که مسیر متفاوتی را برمیگزینند؛ مسیری که به جای عبور از روستا، به آن بازمیگردد.
بانوی هرمزگانی طلیعه طبیبزاده، یکی از همین چهرههای الهامبخش است که با تکیه بر عشق به طبیعت، بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و نگاهی خلاقانه به اقتصاد محلی، کارآفرینی را نه در هیاهوی شهر بلکه در آرامش روستا بنا نهاده است.
طبیبزاده با احیای زمینهای روستایی و تولید محصولات بومی مانند گلاب، ترشی خمل، صنایعدستی از برگ خرما، سبزی خشک و عرقیات گیاهی، نشان داده است که توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار در دل طبیعت هم ممکن است؛ اگر ارادهای راسخ، نگاهی آیندهنگر و عشقی عمیق به زادبوم با آن همراه شود.
در ادامه، گزارشی میخوانید از زندگی و فعالیتهای این بانوی پرتلاش که نهتنها زندگی خود را متحول کرده، بلکه الگویی موفق برای دیگر بانوان روستایی و شهری در مسیر اقتصاد مقاومتی و تولید ملی به شمار میرود.
در شرایطی که روند مهاجرت از روستا به شهر همچنان ادامه دارد، خانم طلیعه طبیبزاده با انتخابی متفاوت، مسیر معکوسی را پیموده و با بازگشت به روستا، نهتنها برای خود اشتغال ایجاد کرده، بلکه زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم دیگران را نیز فراهم کرده است.
وی درباره انگیزه اولیهاش برای استقرار در روستای «ذرتو پایین» در 65 کیلومتری بندرعباس میگوید: بهواسطه علاقه زیادی که به طبیعت داشتم، زمینی را در این روستا خریداری کردم.
مناسبترین محصول برای کشت در این منطقه گل محمدی چهار فصل بود بهمرور، عرقگیری از گیاهان دارویی و گلهای محمدی نیز به سبد تولیدی ما اضافه شد و زیبایی طبیعت باعث شد زندگی دائمی را در این روستا آغاز کنیم.
این بانوی کارآفرین ادامه میدهد: در ابتدا تنها محصول ما گلاب و گل خشک بود، اما اکنون مجموعهای از محصولات مانند صنایعدستی برگ خرما، ترشی خمل (خرمای سبز)، انواع ادویه، سبزیجات خشک و محصولات فصلی و غیرفصلی را تولید و حتی به استانهای دیگر نیز ارسال میکنیم.
طبیبزاده با اشاره به اشتغالزایی کارگاه خود عنوان کرد: در حال حاضر دو نیروی دائمی و شش نیروی فصلی در مجموعه ما فعالیت دارند و در زنجیره تأمین نیز اشتغال غیرمستقیم قابل توجهی شکل گرفته است.
او با ابراز رضایت از فعالیت اقتصادی در محیط روستایی گفت: از اینکه کارم را در روستا راهاندازی کردم، بسیار راضی هستم.
هم به توسعه منطقه کمک کردهام و هم از نظر روحی در آرامش کاملم.
برای من، روستا نماد آرامش محض است.
در پاسخ به این پرسش که آیا قصد انتقال کارگاه به شهر را دارد یا نه، گفت: با توجه به ماهیت فعالیت ما، نزدیکی به باغ و محیط طبیعی ضروری است با این حال، برای توسعه بازار، قصد دارم یک دفتر فروش حضوری در شهر بندرعباس راهاندازی کنم.
گزارش: نجمه باقرزاده
انتهای پیام/864/.