خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشت غیرقانونی بیش از 2هزار هکتار شلتوک در شرایط پرتنش آبی خرمشهر

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 23 تیر 1404 - 09:53
رئیس جهاد کشاورزی خرمشهر گفت: در حالی که کشاورزان خرمشهری با امید به کشت تابستانه، زمین های خود را زیر کشت برده اند، شوری آب و کشت غیرقانونی شلتوک، آینده تولید محصولات کشاورزی، به ویژه خرما،راباابهام مواجه کرده است.
كشت،آب،خرمشهر،كشاورزي،هكتار،شوري،شريفي،جهاد،مدير،شلتوك

یاسر شریفی مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرمشهر با اشاره به الگوی کشت مصوب برای تابستان، اظهار کرد: محصولاتی مانند لوبیا، ماش، ذرت، سورگم و کنجد در دستور کار کشت تابستانه قرار دارند و نخیلات نیز به عنوان کشت دائمی ما محسوب می‌شوند.
وی با انتقاد از کشت غیرقانونی شلتوک توسط برخی کشاورزان، افزود: متاسفانه به دلیل سودآوری و سهولت کشت، 2500 هکتار از اراضی شهرستان به کشت شلتوک اختصاص یافته است، در حالی که کشت این محصول ممنوع است.
شریفی با بیان اینکه شوری آب، آسیب جدی به گیاهان دارویی و نخیلات وارد کرده است، تصریح کرد: در مناطقی مانند حفار، شلمچه و جزیره مینو، شوری آب به حدی بالاست که باعث از بین رفتن محصولات کشاورزی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در خصوص سطح اراضی زیر کشت تابستانه گفت: حدود 3 هزار هکتار نخیلات، 2500 هکتار شلتوک و 700 هکتار محصولات دیگر کشت شده است.
وی در مورد پیش‌بینی برداشت خرما در سال جاری، با اشاره به شرایط خاص و بحران کم‌آبی، اظهار داشت: پیش‌بینی ما برداشت 12 هزار تن خرما است، اما با توجه به شوری آب و تنش آبی موجود، احتمال کاهش عملکرد وجود دارد.
شریفی با اشاره به تامین آب خرمشهر از رودخانه کارون، از رهاسازی 500 متر مکعب بر ثانیه آب از سد گتوند خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با رسیدن این آب به سد مارد، شوری آب کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در خصوص کشت چای ترش در این شهرستان نیز گفت: کشت این محصول در سطح 8 هکتار انجام شده است، اما توسعه آن با چالش‌هایی روبرو است.
وی افزود: کشت و برداشت چای ترش به صورت دستی انجام می‌شود و به همین دلیل، کشاورزان معمولاً در سطوح کوچک به کشت آن می‌پردازند.
شریفی با بیان اینکه چای ترش بازارپسندی خوبی دارد، اظهار داشت: متاسفانه هنوز چرخه مکانیزاسیون آن کامل نیست و نمی‌توان آن را در سطوح بالا توسعه داد.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در زمینه صادرات محصولات کشاورزی نیز گفت: عمده صادرات ما به کشورهای عراق، کویت، امارات، عمان و سوریه است که از طریق کانتینری از بندر و یا ترانزیت از مرز زمینی شلمچه انجام می‌شود.
انتهای پیام/