خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از صحن حضرت زهرا (س) تا عقیله بنی‌هاشم؛ گزارش پیشرفت پروژه‌های عتبات در همدان - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 22 تیر 1404 - 18:53
رئیس ستاد عتبات عالیات همدان با اشاره به نقش محوری شهید سلیمانی در توسعه پروژه های عمرانی عتبات، از پیشرفت های چشمگیر استان در این حوزه خبر داد و گفت: همدان با مشارکت بی نظیر مردم در طرح های نذری و ساخت صحن های حرم های مطهر، جایگاه مطلوبی دارد.
عتبات،همدان،ستاد،استان،عاليات،صحن،موسوي،مشاركت،رئيس،نذورات،پ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید رضا موسوی امروز در نشست خبری ستاد عتبات عالیات همدان با بیان اینکه مقام معظم رهبری به شهید حاج قاسم سلیمانی فرمودند: در کنار کارهایی که دارید، سری هم به عتبات بزنید و اگر نیاز به توسعه و بازسازی دارد، پیگیری کنید، بیان کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی نیز مجموعه‌ای را شکل داد که منجر به آغاز بازسازی‌ها و پروژه‌های عمرانی از سال 1383 شد.
وی با بیان اینکه حاج قاسم نقش محوری در پیشبرد پروژه‌های عتبات داشت و هنوز ردپای او در این زمینه مشهود است، افزود: شهید سلیمانی تا زمان شهادتشان مسئولیت تمام امور عتبات را بر عهده داشتند
رئیس ستاد عتبات عالیات همدان با بیان اینکه همدان یکی از قدیمی‌ترین ستادهای عتبات عالیات در کشور است گفت: استان در جایگاه مطلوبی قرار دارد به طوری که 2700 خشت طلا که در ارتقای گنبد امام حسین (ع) جمع‌آوری شده، متعلق به استان همدان است که در نوع خود در کشور بی‌نظیر است.
موسوی با اشاره به دیگر اقدامات و مشارکت مردم همدان گفت: پروژه‌ها با سرعت در حال پیشرفت هستند، صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف با مساحت 220 هزار متر مربع در چهار طبقه ساخته و تحویل داده شده و اکنون مورد استفاده زائران قرار می‌گیرد، در کربلا نیز صحن عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) به مساحت 180 هزار متر مربع و در چهار طبقه در حال ساخت است که 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سال 1405 به طور کامل تحویل داده می‌شود.
وی اظهار کرد: چهار صحن دیگر مزین به اسامی امام زمان (عج)، امام حسن مجتبی (ع)، حضرت علی‌اکبر (ع) و قاسم بن الحسن (ع) نیز در دست ساخت است.
رئیس ستاد عتبات عالیات همدان از اجرای دو پویش اصلی برای کمک‌هزینه ساخت صحن ها خبر داد و گفت: یک پویش توسعه صحن است که قبلاً با سهم پنج میلیون تومانی همراه بود اما بنا به مشارکت بیشتر مردم اکنون به سه میلیون تومان کاهش یافته است که با پرداخت این مبلغ، سند افتخاری به نام فرد صادر و در حرم ثبت می‌شود.
موسوی افزود: پویش دوم، پویش کاشی است که هر سهم آن 200 هزار تومان است، این مبلغ به دلیل مشارکت بیشتر مردم در نظر گرفته شده است و اسم فرد مشارکت‌کننده پشت کاشی نوشته شده و در صحن حرم نصب می‌شود.
وی با بیان اینکه علاوه بر نذورات نقدی، نذورات غیرنقدی نیز پذیرفته می‌شود تصریح کرد: این نذورات شامل طلا و نقره‌ و همچنین مس جمع‌آوری می‌شود که برای زیر آبکاری طلا در گنبد و دیگر بخش‌های حرم استفاده خواهد شد.
رئیس ستاد عتبات استان همدان اعلام کرد: راه مشارکت برای هیچ کس بسته نیست و ما از هر نوع نذری، به هر شکلی، استقبال می‌کنیم، هیچ هزینه‌ای در عراق انجام نمی‌شود و تمام هزینه‌ها و فعالیت‌ها در داخل ایران صورت می‌گیرد و تنها مصالح را از ایران به عراق منتقل می‌کنیم.
موسوی با اشاره به اینکه یکی از افتخارات استان همدان اعزام نیروهای تخصصی فنی برای احداث صحن ها می باشد گفت: در همین راستا همدان جایگاه خوب و مطلوبی را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه بنابر دستور مقام معظم رهبری ستاد عتبات دومین مجموعه ای است که می‌تواند وقف بگیرد گفت: در حال حاضر چهار منزل به ستاد عتبات عالیات برای حرم امام حسین (ع) وقف شده است، این منازل به صورت صلح عمری وقف شده‌اند همچنین سه قطعه زمین نیز وقف شده و در حال حاضر کارهای اداری آن انجام شده است.
رئیس ستاد عتبات استان همدان افزود: طرحی در نظر گرفته شده که سرانه هر نفر 20 هزار تومان برای یک سال در نظر گرفته شده و این طرح با هدف مشارکت همه مردم و سهولت در کمک‌رسانی طراحی شده است.
موسوی اعلام کرد: 14 کارگاه قالی بافی در ستاد عتبات عالیات داریم که هزینه فروش این قالی ها به عتبات اختصاص داده می‌شود، همچنین در راستای دسترسی بهتر و راحت تر مردم 25ستاد در نقاط مختلف استان همدان فعال است.
وی با اشاره به فعالیت موکب‌های استان در ایام اربعین بیان کرد: در کشور عراق، 24 موکب از استان همدان مشغول خدمت‌رسانی به زائران حسینی می شوند.
رئیس ستاد عتبات عالیات استان به فعالیت‌های ستاد اربعین در استان اشاره کرد و افزود: در داخل استان همدان نیز 200 موکب برای خدمات‌رسانی در مسیر رفت و برگشت زائران اربعین در نظر گرفته شده است.
این موکب‌ها نقش مهمی در اسکان، تغذیه و رفاه حال زائران ایفا می‌کنند.
موسوی در پایان با بیان رشد قابل توجه جمع‌آوری نذورات، گفت: مردم همدان با روحیه جهادی و انقلابی خود، همواره پیشگام در حمایت از عتبات مقدسه بوده‌اند.
انتهای پیام/