رشد خوداظهاری مردم در سامانه املاک و اسکان با پیگیری مجلس و دولت
نماینده زابل و زهک در مجلس گفت: اتصال میان دستگاهی و افزایش خوداظهاری مردم در سامانه املاک و اسکان که بر اثر پیگیری مجلس و تأکید ویژه رئیس جمهور طی ماه های گذشته صورت گرفت، گام مهمی در جهت تکمیل لایه های اطلاعاتی ملک، مالک و بهره بردار است .

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نظر میرسد سامانه املاک و اسکان به عنوان یک پایگاه داده ملی اطلاعات املاک و اسکان در کشور در حال شناسایی است.
رشد 150 درصدی خوداظهاری در آن طی دو ماه گذشته نسبت به سال قبل نشان میدهد که این سامانه به عنوان یک سامانه مرجع در کشور پذیرفته شده است.
این سامانه نتایج مثبتی مانند شفافیت در بازار مسکن، کاهش فرار مالیاتی، برنامهریزی شهری و ملی بهتر، کنترل بازار اجاره، حمایت از اقشار کم درآمد، کاهش مشکلات حقوقی و کلاهبرداریها و افزایش بهرهوری بازار مسکن را به دنبال دارد.
مزیتهای سامانه املاک و اسکان برای کشور تا حدی بالاست که تکمیل و راهاندازی آن مورد تأکید ویژه رئیس جمهور و مجلس قرار دارد.
با توجه به مشکلاتی که در حوزه مسکن با آنها روبرو هستیم، استفاده از سامانه املاک و اسکان به منظور ساماندهی امور از اهمیت حیاتی برخوردار است.
در حوزه مسکن شاهد قیمتگذاریهای کاذب و واسطهگری هستیم.
حاکمیت برای حل و فصل این مشکلات نیازمند استفاده از سامانه املاک و اسکان و دسترسی به اطلاعات آن است.
مزیت مهمی که سامانه املاک و اسکان برای کشور دارد، به ایجاد شفافیت برمیگردد.
در این فضاست که امکان کنترل قیمتها برای دولت به وجود میآید.
نظرات فرهاد شهرکی، نماینده زابل و زهک در مجلس را در ادامه در خصوص مزیتهای سامانه املاک و اسکان و پیشرفت آن طی دو ماه گذشته میخوانید.
شهرکی با اشاره به این موضوع که سامانه ملی املاک و اسکان، ابزار پایهای شفافسازی مالکیت و وضعیت بهرهبرداری از واحدهای مسکونی در کشور است، تصریح کرد: این سامانه با فراهمسازی یک بانک اطلاعاتی جامع از مالکیت، محل سکونت، تعداد واحدهای تحت تصرف و وضعیت بهرهبرداری از آنها، امکان تشخیص دقیق خانههای خالی و دارندگان چندین واحد مسکونی بدون کاربرد مصرفی را فراهم میکند.
وی ادامه داد: سامانه املاک و اسکان امکان اعمال مؤثر مالیات بر خانههای خالی مطابق با ماده (54 مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم را به وجود میآورد.
همچنین حاکمیت میتواند با استفاده از اطلاعات سامانه موردبحث فعالیت سوداگران و دلالان بازار مسکن را محدود کند.
چرا که نگهداری خانه بدون بهرهبرداری، توجیه اقتصادی خود را از دست میدهد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: از آنجائیکه یکی از عوامل جهش قیمت، احتکار مسکن توسط اشخاص حقوقی یا حقیقی است، سامانه املاک و اسکان با افشای این رفتار، به کاهش نوسانات و تعدیل انتظارات تورمی در بازار کمک میکند.
شهرکی در پایان گفت: اتصال میاندستگاهی و افزایش خوداظهاری مردم در سامانه املاک و اسکان که بر اثر پیگیری مجلس و تأکید ویژه رئیس جمهور طی ماههای گذشته صورت گرفت، گام مهمی در جهت تکمیل لایههای اطلاعاتی ملک، مالک و بهرهبردار است و شاهد رشد چشمگیر خوداظهاری مردم بودیم.
در ماههای اخیر، شاهد افزایش همافزایی میان وزارت راه و شهرسازی، سازمان امور مالیاتی، ثبتاحوال، ثبت اسناد، شرکتهای آب، برق، گاز و همچنین شهرداریها برای اتصال به سامانه بودهایم.
انتهای پیام/