خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دانشگاه علم و صنعت ایران بار دیگر در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر QS ۲۰۲۶

مهر | دین و اندیشه | یکشنبه، 22 تیر 1404 - 16:41
دانشگاه علم و صنعت ایران بار دیگر جایگاه خود را در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان در رتبه‌بندی بین‌المللی QS سال ۲۰۲۶ حفظ کرد.
علمي،درصد،دانشگاه،هيأت،صنعت،اعضاي،جهاني

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و صنعت، طبق تازه‌ترین نتایج منتشر شده از سوی مؤسسه بین‌المللی کیو اس، دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه‌بندی جهانی سال ۲۰۲۶ موفق به کسب رتبه ۴۹۶ در میان بیش از ۱۵۰۰ دانشگاه معتبر جهان شده است.
رتبه‌بندی جهانی کیو اس یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاهی در سطح بین‌المللی به شمار می‌آید که توسط مؤسسه Quacquarelli Symonds در بریتانیا منتشر می‌شود.
این رتبه‌بندی از سال ۲۰۱۰ به‌صورت مستقل انجام می‌گیرد و هر ساله دانشگاه‌های سراسر جهان را بر اساس معیارهای مختلف علمی، پژوهشی، بین‌المللی و ...
ارزیابی می‌کند.
در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۶، در مجموع ۱۵۰۰ دانشگاه از کشورهای مختلف جهان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌اند.
تعداد دانشگاه‌های ایرانی حاضر در این نظام رتبه‌بندی در سال جاری به ۱۱ دانشگاه افزایش یافته است؛ درحالی‌که در سال گذشته تنها ۹ دانشگاه از کشور در این رتبه‌بندی حضور داشتند.
روش‌شناسی رتبه‌بندی کیو اس بر پایه ۹ شاخص اصلی و ترکیبی از داده‌های کمی و نظرسنجی‌های بین‌المللی است که عبارتند از: شهرت علمی (۳۰ درصد)، استناد به اعضای هیأت علمی (۲۰ درصد)، ارزیابی کارفرمایان از فارغ‌التحصیلان (۱۵درصد)، نسبت اعضای هیأت علمی به دانشجو (۱۰درصد)، نسبت اعضای هیأت علمی بین‌المللی (۵ درصد)، نسبت دانشجویان بین‌المللی (۵ درصد)، شبکه بین‌المللی پژوهش (۵ درصد)، اشتغال فارغ‌التحصیلان (۵ درصد) و پایداری دانشگاه (۵ درصد).
داده‌های مرتبط با این شاخص‌ها عمدتاً از خوداظهاری دانشگاه‌ها و پایگاه اطلاعات علمی اسکوپوس(Scopus) استخراج می‌شوند و ارزیابی شهرت علمی و کارفرمایی از طریق نظرسنجی‌های گسترده جهانی انجام می‌گیرد.
دانشگاه علم و صنعت ایران با اتکاء به ظرفیت علمی و پژوهشی اعضای هیأت علمی، توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، گسترش همکاری‌های پژوهشی جهانی و تقویت ارتباط با صنعت و جامعه، حضور خود را در میان دانشگاه‌های معتبر دنیا تداوم بخشیده است.