آمادگی صنعت ساختمان برای نقشآفرینی در مسیر بازسازی پساجنگ
پس از پایان جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران انجمن صنعت ساختمان با انتشار بیانیهای خواستار همکاری دولت با بخش خصوصی برای ساماندهی نیروی کار و شتاببخشی به بازسازی پساجنگ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن صنعت ساختمان در واکنش به تحولات اخیر ناشی از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران با انتشار بیانیهای به شرح زیر اعلام کرد که عبور از شرایط بحرانی و آغاز روند بازسازی، مستلزم هماهنگی و گفتوگوی مؤثر میان نهادهای دولتی و بخش خصوصی است.
این انجمن با تأکید بر ضرورت ساماندهی نیروی کار خارجی و بازگشت ثبات به فضای اقتصادی کشور، اعلام کرد که تولیدگران و فعالان حوزه ساختوساز آماده همکاری همهجانبه برای تحقق اهداف توسعهای کشور هستند.
جنگ تحمیل شده بر ایران که لقب جنگ ۱۲ روزه به خود گرفت با همکاری و صبوری مردم ایران در کنار رشادت و توانمندی نیروهای مسلح ایران عزیزمان، متوقف شد و عدهای که سودای فروپاشی ساختار نظام حکمرانی و خواب تجزیه را در سر داشتند، ناکام ماندند.
انجمن صنعت ساختمان به عنوان یک انجمن مردم نهاد و تخصصی در حوزه صنعت ساختمان، اما آشنا به مسائل کشور و زیر و بمها و نیازها و کاستیهای ایران بزرگ نکاتی را برای درک صحیح از وضعیت کشور به تصویر میکشد که امید برآن است، اگر دلسوزی و گوش شنوایی هست بر این شیوه پافشاری کند که همه با هم کشور را در شرایطی قرار دهیم که شأن مردم این سرزمین است.
بحث انجام یا عدم انجام مذاکره در تخصص ما نیست، اما این را از اقتصاد میدانیم و در طی سالها فعالیت اقتصادی تجربه کردهایم که سرمایه، تنها در سایه ثبات و امنیت حاصل میشود.
آنچه که وظیفه نظام حکمرانی کشور است، خروج از وضعیت کنونی است.
مردم در کوچه و خیابان از جنگ صحبت میکنند و اثرات روانی آن هنوز بر ذهن کودکان کشور جاری است.
از اینرو به هر روش ممکن که بزرگان و تصمیم گیران کلان کشور و متخصصان این عرصه میدانند، باید تکلیف کشور با این موضوع روشن شود.
همه میدانیم در کنار ثبات، امنیت در کشور برای رشد و توسعه حائز اهمیت است.
بنا به هردلیل تصمیم گیران به دلیل برخی مسائل امنیتی دست به اخراج گسترده اتباع خارجی بویژه افغانستانی زدهاند.
به عنوان انجمن صنعت ساختمان و جمعی از زنجیره تأمین این حرفه، به نیکی آگاهیم که حمایت اجتماعی نیز در این موضوع همراه تصمیم گیران است، اما روند کنونی آن هم بدون هماهنگی با ذینفعان این حوزه تا به این لحظه آسیبهای جدی به این صنعت وارده کرده که اثرات و تبعات آن در میان مدت خود را نمایان خواهد کرد.
انجمن صنعت ساختمان ضمن حمایت از این تصمیم در ابعاد کلان قضیه معتقد است که بهتر بود، با ارائه فرصتی به صنایع وابسته به نیروی کار خارجی یا سپردن مسئولیت به ذینفعان، این حرکت ساماندهی میشد.
تاوان تصمیمات گذشته برای باز کردن مرزها و ورود سیلوار افغانستانیها به کشور و ورود آنها به مشاغل گوناگون ازجمله ساخت و ساز را در حال حاضر تولیدگران میدهند.
این در حالی است که انتظار همه برای بازسازی کشور نیز از تولیدگران و توسعهگران کشور است.
نباید پای تولیدگران و توسعهگران کشور را بست و آنها را به میدان مسابقه فرستاد.
در انجمن صنعت ساختمان، برای مدیریت و ساماندهی اتباع خارجی که در مشاغل گوناگون مشغولند طرح ساماندهی پیشنهاد داریم که مطابق الگوهای جهانی بتوان از این نیروی کار بهره ببریم.
اگر معتقدیم که کشور در حال پیر شدن است و در آینده میانگین سنی ایران به سمت پیرتر شدن در حرکت است یک راه آن استفاده از نیروی کار جوان اتباع خارجی آنهم با ساماندهی مناسب است.
وقت آن است تا وزارتخانههای مسئول شرایط پساجنگ را در جلسات منظم با ذینفعان به مشورت بگذارند و مشکلات را بشنوند و راهحلها را در کابینه به شور بگذارند تا موتور اقتصاد کشور هرچه سریعتر شتاب بگیرد.
چنانکه اقتصاد کشور نیاز به تأمین منابع مالی و تزریق متناسب دارد.
این در حالی است که ظاهراً سیستم مالی هنوز از شوک خارج نشده است.
سایه ناترازیهای انرژی همچنان بر سر کشور سنگینی میکند و مهم است که برنامههای دولت تا پیش از فصل سرما بهصورت مدون در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و راهکارهای موجود مورد تدقیق قرار گیرد.
اما موضوع مهم و اساسی دیگر توجه به پدافند غیرعامل در ساختمانها و توجه به مبحث ۲۱ مقررات ملی صنعت ساختمان است.
پیش از این انجمن صنعت ساختمان، نسبت به ضعف نظارت و عملکرد ضعیف و غیر علمی مدیریت سازمان نظام مهندسی ساختمان و اساسنامه و دستورالعملهای خارج از چارچوب این سازمان هشدارهای لازم را داده بود که نتایج آن در جنگ ۱۲ روزه به محک آزمایش آمد.
امید است تا زین پس، بیش از گذشته به این موضوع توجه ویژه صورت گیرد.
انجمن صنعت ساختمان برای هرگونه همکاری و ارائه مشاوره با دولت و دستگاههای اجرایی برای خروج از شرایط فعلی آمادگی دارد، اما شرط هرگونه فعالیت در این وضعیت، اول خروج از وضعیت بلاتکلیف کنون و عدم قدرت تصمیمگیری نهادهای مسئول و پس از آن همسویی نظام حکمرانی با شرایط پسا جنگ و درک و پذیرش شرایط متحول شده در جامعه ایرانی است.
امید است همچنان که دولت و مردم در کنار نیروهای مسلح از بحران جنگ عبور کردند؛ در راه عبور برای اعتلای ایران نیز با همبستگی و همگامی حرکت کنند.