از «ریویرا» تا «شهر بشردوستانه»؛ پشت پرده نقشه جدید صهیونیستها برای آوارگی مردم غزه - تسنیم
صهیونیست ها که در اجرای همه طرح های خود برای آوارگی مردم غزه از ابتدای جنگ تاکنون ناکام بوده اند، این بار در میان مذاکرات آتش بس از پروژه موسوم به «شهر بشردوستانه» در جنوب غزه رونمایی کرده اند که اهداف متعددی پشت آن قرار دارد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که بیش از یک هفته از آغاز مذاکرات آتش بس غزه در دوحه میگذرد و در میان گزارشهای ضد و نقیض رسانههای عبری که گاهی درباره قریب الوقوع بودن توافق حرف میزنند و گاهی به احتمال فروپاشی آن اشاره میکنند، مانع تراشی و فریبکاریهای طرف صهیونیستی با حمایت آمریکا همچنان ادامه دارد و منابع اسرائیلی گزارش دادند که امروز قرار است اسرائیل نقشههای جدیدی برای عقب نشینی خود از غزه ارائه دهد که شامل سیطره بر محور موراگ هم میشود.
نقشه عقبنشینی یا استقرار مجدد ارتش اسرائیل در غزه؟
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع خارجی آگاه گزارش داد که اسرائیل نقشههای جدید را در پاسخ به درخواست میانجی قطری ارائه خواهد کرد؛ زیرا قطریها گفته بودند که نقشههای قبلی ارائه شده توسط تلآویو، از سوی حماس رد میشود و ممکن است منجر به شکست مذاکرات گردد.
این در حالی است که یک منبع فلسطینی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت که مذاکرات دوحه با موانع و مشکلات پیچیدهای مواجه است و این پیچیدگیها به اصرار رژیم صهیونیستی بر نقشه خود برای عقب نشینی از غزه برمیگردد که در واقع با هدف استقرار مجدد ارتش اسرائیل در این باریکه بوده و شامل حفظ نیروهای نظامی آن در بیش از 40 درصد مساحت غزه میشود؛ مسئلهای که حماس کاملاً با آن مخالف است.
این منبع هشدار داد که این نقشه اسرائیل همچنین با هدف جمع کردن صدها هزار آواره فلسطینی در غرب رفح و هموار کردن راه برای آوارگی آنها به مصر یا کشورهای دیگر است.
این در حالی است که حماس تاکید کرده نیروهای اشغالگر صهیونیستی باید از همه مناطقی که بعد از دوم مارس یعنی فروپاشی توافق آتش بس اشغال کرده بودند، عقب نشینی کنند.
با وجود چالشها و موانعی که ایجاد شده، رسانههای عبری امروز گزارش دادند که مذاکرات هنوز شکست نخورده و ادامه دارد.
شکستهای سریالی اسرائیل در طرحهای آوارگی مردم غزه؛ از ریویرا تا ارابههای گدعون
اما موضوع قابل توجه که در واقع تبدیل به مانع اصلی در روند مذاکرات شده، مربوط به طرح خطرناکی است که صهیونیستها برای اشغال غزه و آوارگی ساکنان آن تهیه کردهاند.
7 جولای جاری در جریان مذاکرات آتش بس غزه و توافق تبادل اسرا که در دوحه در حال انجام است، «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم اشغالگر از طرحی برای ایجاد به اصطلاح یک شهر بشردوستانه در رفح بین محورهای موراگ و فیلادلفیا خبر داد که رسانههای عبری به آن «رفح جدید» هم میگویند.
ابتدا به نظر میرسید اعلام این طرح که بدون مقدمه قبلی و در بحبوحه مذاکرات انجام شد، با هدف فشار بر تیم مذاکره کننده حماس و امتیاز گرفتن از آن است.
با این حال در طول مذاکرات مشخص شد که اسرائیل اصرار بر اشغال نظامی مساحت بزرگی از غزه و ماندن در مکانهای حساسی مانند محور موراگ دارد.
طرح اعلام شده توسط وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را نمیتوان بدون بررسی برخی از حقایقی که تصویر آنها با گذشت زمان محو شده است درک کرد.
اولین مورد از این حقایق مربوط به طرح آوارگی ساکنان غزه است که حتی از قبل از 7 اکتبر 2023 هم آغاز شده بود و ارتش اشغالگر از 13 اکتبر شروع به اجرای آن کرد.
در آن زمان ارتش صهیونیستی از همه ساکنان شهر و شمال نوار غزه خواست تا به سمت جنوب غزه حرکت کنند.
بعد از آن طرحهایی برای ایجاد شهرهای چادری و در واقع اردوگاه برای فلسطینیها در صحرای سینا اعلام شد که رد آن توسط مصر و پایداری فلسطینیها در سرزمین خود موجب شد این طرح توطئه آمیز به نتیجه نرسد.
طرحهای مختلف برای آوارگی مردم غزه همچنان ادامه داشت تا اینکه با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، صهیونیستها احساس کردند فرصت مناسبی برای اجرای طرح آوارگی مردم غزه فراهم شده است؛ جایی که ترامپ از تبدیل کردن نوار غزه به «ریویرای خاورمیانه» (ریویرا یک شهر ساحلی و گردشگری در ایتالیاست) بعد از آواره کردن جمعیت آن حرف می زد، اما این طرح در برابر مقاومت مردم غزه شکست خورد.
بعد از توافق آتش بسی که در ماه ژانویه حاصل شد، آوارگان فلسطینی به سرعت به شمال نوار غزه برگشتند و در صحنهای که در هیچ کجای دیگر جهان دیده نمیشود، در چادرهایی روی ویرانههای خانههایشان و در خیابانها زندگی میکردند و حاضر به ترک سرزمینشان نشدند.
همین استواری منجر به شکست طرح ترامپ برای آوارگی مردم غزه شد، اما صهیونیست ها دست از توطئه برای آوارگی ساکنان غزه نکشیدند.
در اینجا باید به طرح «ارابههای گدعون» ارتش صهیونیستی در غزه و اهداف آن هم اشاره کنیم که شامل شکست دادن حماس، سیطره بر نوار غزه، خلع سلاح مقاومت، آوارگی مردم غزه و در نهایت آزادی اسرای اسرائیلی بود.
اما از آنجا که اهداف این طرح از جمله آوارگی مردم غزه محقق نشد، اختلافات، درگیریها و تبادل اتهامات میان وزرای راست افراطی رژیم صهیونیستی به ویژه میان بزالل اسموتریچ و ایتمار بن گویر با ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش این رژیم آغاز شد و در نهایت زامیر مجبور شد ادعا کند که عملیات ارابههای گدعون اهدافی داشت که نزدیک به تحقق بودند اما آوارگی مردم غزه شامل آنها نمیشد و هدف اصلی، بازگشت اسرای اسرائیلی و شکست حماس بود.
«شهر بشردوستانه»؛ سرفصل توطئه جدید اشغالگران علیه اهالی غزه
بعد از شکست همه این طرحها امروز رژیم اشغالگر در جریان مذاکرات دوحه و در حالی که محافل و مقامات صهیونیست از جمله شخص نتانیاهو بارها ادعا کردهاند توافق آتش بس غزه نزدیک است، طرح جدید خود برای آوارگی مردم غزه به کشورهای دیگر رونمایی کردهاند.
روزنامه عبری هاآرتص در گزارشی به این منظور با لحنی کنایه آمیز نوشت: «قوم برگزیده خدا!
تنها کشور دموکراتیک در خاورمیانه!
و با اخلاقترین ارتش جهان!
اکنون طرحی برای ایجاد شهر بشردوستانه در غزه ارائه دادهاند که طبق آن قرار است مردم غزه را در منطقه کوچکی جمع کرده و سپس همه آنها برای اخراج از سرزمینشان آماده شوند».
روزنامه هاآرتص افزود: اینکه اسرائیل کاتس، شهر به اصطلاح بشردوستانه در رفح که قرار است صدها هزار فلسطینی را از آنجا به خارج از غزه آواره کند، به عنوان یک راهکار بشردوستانه ارائه داده، چیزی جز تحریف وحشتناک واقعیت و فریب آشکار افکار عمومی نیست.
با کمال تاسف، این طرح منحرف در واشنگتن در دست بررسی قرار دارد؛ جایی که نتانیاهو با تحقیر و توهین به شعور کل جهان این طرح را تبلیغ میکند.
این رسانه عبری تصریح کرد: نامش را هرچه بگذارند، شهر بشردوستانه یا منطقه امن، این طرح چیزی نیست جز اردوگاه حصر و مقدمهای برای آوارگی مردم غزه.
طرحهای این چنینی در چارچوب پروژه نژادپرستانه اسرائیل علیه فلسطینیها قرار دارد که اکنون به مرزهای اقدامات فیزیکی و سیستماتیک برای آوارگی اجباری آنها رسیده است.
طبق گزارش منابع آگاه از فضای مذاکرات دوحه و همچنین گزارشهایی که رسانههای عبری منتشر کردهاند، مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل در حال تبلیغ ایجاد منطقهای در رفح هستند که ابتدا 600 هزار فلسطینی را در خود جای خواهد داد.
طبق این نقشه به زودی ایست بازرسیهای امنیتی در اطراف شهر رفح ساخته خواهد شد که از طریق آن صدها هزار فلسطینی عبور میکنند و توزیع کمکهای غذایی هم در منطقه تعیین شده توسط اسرائیل که ادعا میکند امن است، انجام میگیرد.
این در حالی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی پیشتر در همین منطقه به بهانه ایجاد مراکز توزیع کمکها، غیرنظامیان آواره و گرسنه فلسطینی را به تلههای مرگ کشانده و این مردم را که به دنبال کیسهای آرد هستند قتل عام میکنند و این جنایات همچنان ادامه دارد.
پشت پرده طرح جنجالی صهیونیستها برای آوارگی مردم غزه
اما در خود محافل صهیونیستی هم اختلافات زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد و بسیاری درباره پیامدهای آن به ویژه در سطح حقوقی برای اسرائیل هشدار دادهاند.
با این حال روشن است که رژیم صهیونیستی با اطمینان خاطر از مصونتی که آمریکا و غرب در محافل بینالمللی به آن دادهاند، هیچ ابایی از انجام اقدامات غیرقانونی و ارتکاب جنایت جنگی ندارد و بنابراین موانع قانونی نمیتوانند مانع اجرای این طرح جنایتکارانه شوند.
اما بودجه مالی این طرح هم قابل توجه است و روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی گزارش داد که ارتش اسرائیل هزینه اولیه ساخت این شهر را حدود 10 میلیارد شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برابر با حدود 2 میلیارد و 700 میلیون دلار برآورد کرده و با هزینههای بهرهبرداری، این مبلغ به بیش از 5 میلیارد و 400 میلیون دلار خواهد رسید.
ارتش اسرائیل خواستار پرداخت این مبالغ خارج از بودجه نظامی بوده و با وجود مخالفتهای اولیه، بزلال اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه نتانیاهو با این هزینهها موافقت کرد و آن را کمتر از هزینه ساخت خط بارلیو در سال 1973 دانست.
تحلیلگران معتقدند صهیونیستها میدانند که فلسطینیها هرگز زیر بار چنین طرحی نمیروند، بنابراین اسرائیل قصد دارد با مطرح کردن این پروژه مذاکرات آتش بس را به شکست کشانده و به جنگ و اشغال نظامی غزه ادامه دهد؛ زیرا افکار عمومی اسرائیل صراحتاً خواستار پایان جنگ هستند و طبق نظرسنجیها 70 درصد اسرائیلیها گفتهاند که از این جنگ خسته شدند و میخواهند هرچه زودتر جنگ غزه به پایان رسیده و اسرای اسرائیلی آزاد شوند.
اما نتانیاهو و شرکای راست افراطی او تلاش دارند پروژه شهر بشردوستانه را به عنوان بهانهای برای جلوگیری از پایان جنگ حفظ کنند.
نتیجهای که میتوان در پایان حاصل کرد این است که طرح شهر بشردوستانه هم مانند همه طرحهای قبلی صهیونیستها که تحت حمایت آمریکا نیز بود، نمیتواند مردم غزه را وادار به خروج از سرزمینشان کند؛ مردمی که نزدیک به دو سال بدترین رنجها و مصیبتها را تحمل کردهاند اما به سرزمین خود پایبند ماندهاند.
علاوه بر آن، صرف مطرح کردن چنین پروژهای توسط رژیم صهیونیستی، یک باخت و رسوایی دیگر برای این رژیم نزد افکار عمومی جهان است و در چارچوب جنایت سیستماتیک اشغالگران و پروژه پاکسازی نژادی علیه مردم فلسطین قرار میگیرد.
انتهای پیام/