خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحقیقات از حامیان «واکنش سریع» خواسته سودان از دادگاه لاهه

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 22 تیر 1404 - 13:12
سودان از دیوان کیفری بین المللی خواست تحقیقات فراگیری را درباره دولت های حامی نیروهای واکنش سریع انجام دهد.
سودان،واكنش،نيروهاي،سريع،دادگاه،حمايت،ادريس،لاهه،حاميان،كيفري

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «حارث ادریس» نماینده سودان در سازمان ملل از دیوان کیفری بین‌المللی (دادگاه لاهه) خواست تا تحقیقات فراگیری را درباره دولت‌ها و نهادهای خارجی انجام دهد که به حمایت نظامی و لجستکی از نیروهای واکنش سریع متهم هستند.
وی در نشست شورای امنیت اظهار داشت: این حمایت با هدف طولانی‌تر کردن نبرد در سودان و تضعیف حاکمیت این کشور صورت می‌گیرد.
نماینده سودان در سازمان ملل تصریح کرد: ما از دفتر دادستانی دادگاه لاهه می‌خواهیم از شخصت‌ها و عناصر حامی نیروهای واکنش مستقر در کشورهای خارجی خواه در همسایگی سودان باشد یا در هر کجای دیگر، تحقیق کند.
وی بدون نام بردن از حامیان نیروهای واکنش سریع تصریح کرد: این حامیان به نیروهای واکنش سریع کمک می‌کنند تا به حملات خود ادامه دهند، موشک و پهپاد در اختیار آنان قرار می‌‎دهند و اجازه می‌دهند سلاح و مهمات قاچاق کنند.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، ادریس تاکید کرد: هدف از این حمایت‌ها توانمندسازی نیروهای واکنش سریع برای اشغال بخش‌هایی از سودان است تا یک دولت موازی در آنجا تاسیس شود و این یک جنایت خصمانه جدید علیه سودان است.
وی درباره همکاری دولتش با دیوان کیفری بین‌المللی گفت: سودان با تسهیل بازدید هیئت‌های دادگاه و تشکیل کمیته‌های هماهنگی ملی برای کمک به تحقیقات، به تعهد خود در قبال دادگاه طبق تفاهمنامه امضاء شده (2021) عمل می‌کند.
سودان بارها کشورهایی همچون امارات، چاد و کنیا را به حمایت نظامی، لجستکی و دیپلماتیک از نیروهای واکنش سریع متهم کرده‌ است.
از 26 فرودین ماه 1402 که نبرد بین ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان شروع شد تاکنون بیش از 20 هزار غیرنظامی جان خود را از داده و افزون بر 14 میلیون سودانی آواره شده‌اند و این درحالی است که نیمی از جمعیت 45 میلیونی این کشور با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند.
انتهای پیام/