خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش 1800 استاد دانشگاه آزاد به بیانیه اساتید اقتصاد درباره مذاکرات

تسنیم | سیاسی | یکشنبه، 22 تیر 1404 - 12:30
هزار و هشتصد نفر از اساتید دانشگاه آزاد، در واکنش به بیانیه 180 استاد اقتصاد کشور نکاتی را مطرح و نقدهایی را درباره این بیانیه برشمردند.
بيانيه،مذاكره،مذكور،نقش،اقتصادي،تك،ملي،كشور،ايران،امضاكنندگا ...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هزار و هشتصد نفر از اساتید دانشگاه آزاد،در واکنش به بیانیه‌ 180 استاد اقتصاد کشور در زمینه مذاکرات، ضمن تاکید بر اهمیت نقش رشادت‌ها و فداکاری‌های مردم شریف، نیروهای مسلح و سایر نهادهای پشتیبان و نقش بی‌بدیل و بی‌نظیر فرماندهی معظم کل قوا در جنگ 12 روز با رژیم صهیونیستی نکاتی را در نقد بیانیه مذکور مطرح کردند.
در این بیانیه آمده است:
از نظر اساتید امضاکننده این نوشتار، اساسا بیانیه مذکور، نه تنها دلسوزانه به دنبال ارائه راهکار راهگشا نیست، بلکه می‌تواند به دلیل لحن و مفروضات سیاسی آن، عملاً در امتداد خواسته‌های جریان‌های معارض و دشمنان قسم خورده کشور، و مغایر با منافع ملی و در صدر این منافع امنیت ملی تعبیر می‌شود.
نقد بیانیه مذکور در چند بخش، به شرح زیر است:
1.
گره زدن حل مسائل اقتصادی به «مذاکره با غرب»
خلا اساسی این بیانه فقدان یک مدل و الگوی اقتصادی کارآمد می باشد، و صرفا تاکید بر مذاکره با کسانی دارد که در یک فرایند مذاکره –فریب اقدام به حمله ناجوانمردانه به کشور کردند، گویی که تنها راه "مذاکره" است و لاغیر.
حال سوالی که تک تک آحاد مردم و نیز جامعه نخبگانی باید از بیانیه‌نویسان بپرسند آن است که چه زمان مورد حملات ناجوانمردانه و وحشیانه آمریکای جنایتکار و اسرائیل کودک کش قرار گرفتیم؟؟!!
نسخه‌های تکراری مانند «نجات از طریق مذاکره با غرب» نه‌تنها تازگی ندارند، بلکه در تجربه گذشته ناکارآمدی آن‌ها آشکار شده است.
از تجربه تجاوز آشکار و تحمیل جنگ آنهم در وسط فرآیند مذاکره چه درسی می‌توان گرفت واضح‌تر از آنکه راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و مقابله با تحریم‌های غیرانسانی، عمل نمودن به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در اقتصاد مقاومتی است که هیچ منافاتی با تعامل عادلانه با کشورهای جهان ندارد.باید باور داشته باشیم تعامل با جهان تنها تعامل با غرب آنهم آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه نیست.
2.
انتقاد از وضع موجود یا فرار رو به جلو
در میان امضاکنندگان این بیانیه چهره‌هایی وجود دارند که سالیان متمادی سکاندار بخش‌های مختلف سیاست‌گذاری، اقتصادی و اجرایی کشور بودند و امروز به جای پاسخگویی نسبت به عملکرد غلط و اشتباه خود در پیشگاه ملت قهرمان ایران، نقش مطالبه گر ومنتقد را بازی می‌کنند.
3.
کلی‌گویی در توصیه‌ها، فقدان نسخه اجرایی
در تمام موارد مطرح شده در بیانیه، به جز کلی گویی و سیاه‌نمایی چیزی مشاهده نمی‌شود و نسخه‌های تکراری و بی‌اثر برای برون رفت از مشکلات ارائه شده است.
4.
عدم توجه به واقعیت‌های اجتماعی و مقاومت ملی
در شرایطی که مردم ایران، با وجود فشارهای سنگین اقتصادی، همچنان به اصول استقلال، عزتمندی و مقاومت باور داشته و در عمل نیز یکپارچگی و یکصدایی در مقابل تجاوز رژیم منحوس و شیطان بزرگ آمریکا را چنان به نمایش گذاشتند که دشمن را نیز متعجب ساخت و از آن به عنوان مهمترین عامل شکست نقشه دشمن یاد می‌شود، بیانیه مذکور با لحنی هشدارآمیز، جامعه را در آستانه فروپاشی اجتماعی معرفی می‌کند.
این تصویرسازی نه تنها بر خلاف داده‌های واقعی موجود است، بلکه از نظر روانی نیز، عامدانه یا سهوی، به القای بن بست و تسلیم در برابر دشمن دامن می زند.
5.
غفلت از نقش دشمنان در ایجاد بحران
یکی از ضعف‌های فاحش بیانیه آن است که تقریباً هیچ اشاره‌ای به نقش تحریم‌ها، فشارهای سیاسی خارجی، عملیات رسانه‌ای دشمنان، منافقین و جنگ ترکیبی علیه ملت ایران ندارد.حذف عامدانه این متغیرهای کلیدی، موجب وارونه‌سازی تحلیل و خطاکردن در نسبت‌دادن مسئولیت‌ها می‌شود.
در پایان امضاکنندگان محترم بیانیه مذکور را چه در رسانه ملی چه در سکوهای فضای مجازی، جهت تنویر افکار عمومی دعوت به مناظره می‌نماییم.
تک تک امضاکنندگان این نوشتار، ضمن تجدید میثاق با آرمانهای امامین انقلاب و شهدای والامقام، و قدردانی از ملت قهرمان ایرانِ ولایی و عاشورایی در یک بزنگاه تاریخی و حمایت قاطع از نیروهای پرافتخار مسلح‌مان و مسئولین اجرایی، آمادگی خود را در اجرای فرامین مقام عظمای ولایت در راه اعتلای ایران اسلامی سرافراز اعلام می‌داریم.
انتهای پیام/