خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار ۷ سازمان بین‌المللی درباره خطرات کمبود سوخت در نوار غزه

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 22 تیر 1404 - 09:40
سازمان ملل هشدار داد که کمبود سوخت در نوار غزه به مرحله بحرانی رسیده و عملیات بشردوستانه و خدمات ضروری را تهدید می‌کند.
غزه،سوخت،بيانيه،ملل،سازمان،آب،بشردوستانه،نوار،فاضلاب،معرض،ور ...

به گزارش مشرق، در بیانیه مشترکی از سوی هفت آژانس سازمان ملل تصریح شده است سوخت برای فعالیت بیمارستان‌ها، شبکه‌های آب و فاضلاب، نانوایی‌ها، آمبولانس‌ها و توزیع کمک‌ها ضروری است.
سازمان ملل اعلام کرد بدون تأمین کافی، ۲.۱ میلیون نفر در معرض خطر از دست دادن دسترسی به آب تمیز، غذا و مراقبت‌های بهداشتی قرار دارند و این امر شیوع بیماری و گرسنگی را تشدید می‌کند.
همچنین سازمان ملل اعلام کرد کمبود سوخت به معنای فلج شدن بیمارستان‌ها، اختلال در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و ارتباطات، توقف توزیع نان و تجمع زباله و فاضلاب در خیابان‌ها است.
سازمان ملل خواستار ورود فوری و منظم مقادیر کافی سوخت به غزه برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فراگیر در نوار غزه شد.
در این بیانیه آمده است که مردم غزه، پس از نزدیک به دو سال جنگ، با مشکلات عظیمی از جمله ناامنی غذایی گسترده روبرو هستند.
وقتی سوخت تمام شود، بار غیرقابل تحملی بر جمعیتی که از قبل در معرض خطر گرسنگی قرار دارند، اضافه می‌شود.
در این بیانیه تأکید شده است: «بدون سوخت کافی، آژانس‌های سازمان ملل که به این بحران پاسخ می‌دهند، مجبور خواهند شد عملیات خود را به طور کامل متوقف کنند و این امر مستقیماً بر تمام خدمات ضروری در غزه تأثیر می‌گذارد.
این به معنای توقف خدمات بهداشتی، کمبود آب تمیز و عدم توانایی در ارائه کمک‌های اولیه است.
بدون سوخت کافی، غزه با فروپاشی کامل تلاش‌های بشردوستانه روبرو خواهد شد.
بیمارستان‌ها در تاریکی فرو خواهند رفت، بخش‌های زایمان، نوزادان و مراقبت‌های ویژه فعالیت خود را متوقف خواهند کرد و آمبولانس‌ها قادر به حرکت نخواهند بود.
جاده‌ها و حمل و نقل همچنان مسدود خواهند ماند و افراد نیازمند را به دام خواهند انداخت و ارتباطات قطع خواهد شد که مانع هماهنگی تلاش‌های نجات‌بخش و جدا شدن خانواده‌ها از اطلاعات حیاتی و یکدیگر می‌شود.»
در این بیانیه آمده است که کمبود سوخت به این معنی است که نانوایی‌ها و آشپزخانه‌های عمومی از کار خواهند افتاد و سیستم‌های آب و فاضلاب مختل می‌شوند و خانواده‌ها بدون آب آشامیدنی سالم باقی می‌مانند، در حالی که زباله‌های جامد و فاضلاب در خیابان‌ها انباشته می‌شوند.
این شرایط خانواده‌ها را در معرض خطر شیوع بیماری‌های کشنده قرار می‌دهد و آسیب‌پذیرترین افراد غزه را در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد.
این بیانیه تأکید کرد که علیرغم ورود مقدار کمی سوخت در این هفته، تأمین سوخت به غزه به مدت ۱۳۰ روز کاملاً متوقف شده است.
بیانیه مشترک به این نتیجه رسید: «این یک تحول خوشایند است، اما بخش کوچکی از مقادیر روزانه مورد نیاز برای حفظ حیات و عملیات امدادی حیاتی است.
آژانس‌های سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آنها نمی‌توانند به اندازه کافی بر فوریت این لحظه تأکید کنند.
سوخت باید به مقدار کافی و به طور منظم برای پشتیبانی از عملیات نجات جان، وارد غزه شود.»
دوم مارس، رژیم صهیونیستی گذرگاه‌های غزه را به روی ورود کمک‌های بشردوستانه، امدادی و پزشکی به نوار غزه بست و باعث وخامت بی‌سابقه اوضاع انسانی شد.
۱۸ مه، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از بیش از دو ماه محاصره کامل، تصمیم گرفت اجازه ورود «مقادیر ضروری» کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را بدهد.
این اقدام برای جلوگیری از قحطی گسترده در نوار غزه بود که می‌توانست منجر به از دست دادن حمایت بین‌المللی، از جمله متحدان کلیدی مانند ایالات متحده از تل‌آویو شود.