اجرای مرحله نخست طرح چندقلوزایی دام سبک در کرمانشاه
مدیر کل امور عشایر استان کرمانشاه با بیان اینکه در راستای افزایش بهره وری اقتصادی، طرح چندقلوزایی دام سبک از سال گذشته آغاز شده، گفت: در مرحله نخست طرح چندقلوزایی دام سبک مجوز نگهداری 1600 رأس دام دریافت شد.

علی جعفر رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به جمعیت عشایری استان اظهار کرد: اکنون 14 هزار خانوار عشایری در استان کرمانشاه داریم که از این تعداد، حدود 9000 خانوار کوچرو هستند که این خانوارها در فصلهای پاییز و زمستان به مناطق گرمسیری استان و برخی استانهای جنوبی مانند خوزستان کوچ میکنند و در فصلهای بهار و تابستان در سطح استان کرمانشاه پراکنده هستند.
وی به اجرای طرح همزمانسازی زایش دام سبک عشایر اشاره کرد و افزود: از سال گذشته طرح چندقلوزایی دام سبک را با هدف افزایش بهرهوری اقتصادی آغاز کردیم.
مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه گفت: در مرحله نخست، مجوز نگهداری 1600 رأس دام از سازمان امور عشایر کشور دریافت شد که این مرحله با موفقیت به پایان رسید و رضایت عشایر را به همراه داشت.
رضایی افزود: برای مرحله بعدی، پیشنهاد دریافت اعتبار برای 5000 رأس دام دیگر را ارائه کردهایم که بهزودی اجرایی خواهد شد و این طرح میتواند در افزایش تولید و رونق اقتصادی عشایر بسیار مؤثر باشد.
وی تأکید کرد: امید است با تأمین اعتبارات بیشتر، بتوانیم خدمات گستردهتری به جامعه عشایری ارائه دهیم تا علاوه بر بهبود کیفیت زندگی عشایر، از مهاجرت بیرویه آنها نیز جلوگیری شود.
مدیر گکل امور عشایر استان کرمانشاه با تأکید بر اهمیت تأمین آب شرب برای جامعه عشایری بهویژه در شرایط خشکسالی و تنش آبی گفت: آبرسانی سیار به عشایر یکی از اولویتهای اصلی ماست که در همین راستا، قراردادی با اتحادیه عشایر منعقد کردهایم و هماکنون با استفاده از 30 دستگاه تانکر آبرسانی، خدماترسانی به جامعه عشایری در حال انجام است و در این حوزه با مشکل جدی مواجه نیستیم.
رضایی از برنامهریزیهای صورتگرفته برای توزیع گاز مایع در میان عشایر خبر داد و گفت: جلسات متعددی با مدیران شرکتهای پرسیگاز، بوتان و ایرانگاز داشتهایم و خوشبختانه این شرکتها همکاری مناسبی با ما دارند.
وی افزود: سیلندرهای گاز مایع مستقیماً از شرکتها تا محل اتحادیههای عشایری حمل میشود و سپس در اختیار خانوارهای عشایری قرار میگیرد.
مدیر کل امور عشایر استان کرمانشاه گفت: اکنون با استفاده از یک دستگاه نیسان که بهصورت تفاهمنامهای در اختیار اتحادیه قرار دادهایم، روزانه حدود 100 تا 150 کپسول گاز مایع مستقیماً به درب سیاهچادرهای عشایری حمل میشود و بهعنوان دستگاه ناظر، بر صفر تا صد خدمات نظارت داریم و تشکلها نیز نقش فعالی در ارائه خدمات دارند.
رضایی با اشاره به اهمیت این اقدامات گفت: هدف ما این است که هر خانوار عشایری بتواند ماهانه چهار کپسول گاز دریافت کند.
وی افزود: اگرچه اقدامات خوبی انجام شده، اما هنوز به رضایت کامل نرسیدهایم و تلاش میکنیم خدماترسانی را بهبود ببخشیم.
مدیر کل امور عشایر استان کرمانشاه گفت: این موضوع نهتنها در راستای تأمین رفاه عشایر بلکه در جهت حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها نیز اهمیت ویژهای دارد.
انتهای پیام/