انگلیس خواستار تحقیقات مستقل درباره حملات اسرائیل به صف توزیع غذا در غزه شد
دولت انگلیس خواستار تحقیقات فوری و مستقل درباره حملات رژیم صهیونیستی به صف دریافت کمکهای غذایی در نوار غزه شد.

دولت انگلیس خواستار تحقیقات فوری و مستقل درباره حملات رژیم صهیونیستی به صف دریافت کمکهای غذایی در نوار غزه شد.
کد خبر: 723669 | ۱۴۰۴/۰۴/۲۱ ۲۲:۳۹:۴۲
همیش فالکونر، معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، با انتشار پیامی در شبکه ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد: «از شنیدن خبر کشتهشدن زنان و کودکان در صف کمکرسانی عمیقاً متأثر شدم.
غیرنظامیان در غزه باید از حمله محافظت شوند و بتوانند بدون ترس، به کمکهای بشردوستانه دسترسی داشته باشند.»
به گزارش ایرنا، وی افزود: «دولت بریتانیا خواستار انجام تحقیقاتی فوری و مستقل درباره این حادثه است.»
جنیفر چاپمن، معاون وزیر خارجه انگلیس در امور توسعه بینالملل نیز در پیامی جداگانه نوشت: «گزارشها درباره کشتهشدن زنان و کودکان در صف دریافت اقلام تغذیهای در غزه تکاندهنده است.
دولت انگلیس خواستار تحقیقات مستقل و فوری درباره این رویداد است.»
وی تاکید کرد: «محافظت از غیرنظامیان و دسترسی بیمانع به کمکهای بشردوستانه امری حیاتی است.»
رژیم اسرائیل هفته پیش در یکی از فاجعهبارترین جنایات علیه مردم فلسطین، صف مردم منتظر دریافت مکملهای غذایی برای کودکان در منطقه میدان «الطیارة» در شهر دیرالبلح را هدف قرار داد که منجر به شهادت دستکم ۱۳ نفر، از جمله چند زن و کودک شد.
در خانیونس نیز خیمههای آوارگان در منطقه المواصی و حوالی چاه ۱۹ هدف حملات هوایی و گلولهباران قرار گرفت که بر اثر آن دستکم ۱۰ نفر از جمله ۶ کودک به شهادت رسیدند.
همچنین حملات مکرر به خانههای غیرنظامیان در اردوگاههای النصیرات و البریج در مرکز غزه، موجب شهادت چندین نفر از جمله یک کودک شد که پدرش نیز سال گذشته شهید شده بود.
علاوه بر این، تانکها و پهپادهای ارتش صهیونیستی خیمههای آوارگان در مناطق المسلخ و اردوگاه رحمه در غرب خانیونس را محاصره کرده و با گلولهباران مستقیم، شماری دیگر را به شهادت رساندند.
مقامات رژیم صهیونیستی در اغلب موارد یا مسئولیت حملات را انکار کرده یا مدعی شدهاند که هدف عملیات، نیروهای مسلح فلسطینی بودهاند که در میان غیرنظامیان پنهان شده بودند.
در مقابل، سازمانهای امدادرسان و نهادهای مستقل حقوق بشری تأکید دارند که این حملات اغلب هدفمند، برنامهریزیشده و با قصد ایجاد رعب و فشار روانی بر ساکنان محاصرهشده غزه صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ جنگی ویرانگر را علیه نوار غزه آغاز کرده که تاکنون بیش از ۵۷ هزار شهید و دهها هزار مجروح برجای گذاشته است.
این جنگ نهتنها موجب نابودی گسترده زیرساختهای این منطقه، از جمله بیمارستانها، مدارس و شبکههای تأمین آب و برق شد، بلکه به آوارگی صدها هزار فلسطینی، کمبود شدید مواد غذایی و بحران انسانی بیسابقهای منجر شده است.
تصاویر منتشرشده از غزه نشاندهنده ویرانی کامل محلههای مسکونی، صفهای طولانی مردم برای دریافت اندک کمکهای بشردوستانه و بیمارستانهایی است که به دلیل نبود دارو و سوخت، قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.
در دی سال ۱۴۰۳، پس از هفتهها مذاکرات فشرده، توافقی برای آتشبس میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی به اجرا درآمد.
این توافق شامل توقف درگیریها و تبادل اسرا بود؛ اما رژیم اسرائیل با نقض تعهدات خود، حملات گستردهای را علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه از سر گرفته و آمار شهدا به سرعت رو به افزایش است.