تمدنسازی و بلاغ مبین مأموریت حیاتی حوزههای علمیه در تقابل تمدنی امروز - تسنیم
معاون تبلیغ جامعه الزهرا(س) با اشاره به پیام رهبری به مناسبت صدمین سال تأسیس حوزه قم، تمدن اسلامی را نقطه مقابل تمدن مادی گرای غرب دانست و خواستار برنامه ریزی دقیق نهادهای دینی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، معصومه شریفی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد در تشریح نقش و اولویت اصلی حوزههای علمیه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سالهای اخیر، به انواع مختلف تأکیدات مکرری بر نقش حوزههای علمیه در حفظ ایمان جامعه، بهویژه در میان زنان، داشتند.
این نهادهای دینی مسئولیت خطیری در سیاستگذاری، تربیت مبلغان و کنشگران دینی دارند و انتظار میرود برنامهریزی آنها به گونهای باشد که تأثیر ملموسی بر تقویت باورهای مذهبی مردم بگذارد.
همچنین، در جمع مبلغان اشاره شده است که اگرچه تبلیغ دین همواره از اولویتهای حوزههای علمیه بوده، اما باید با طراحی دقیقتر و نظاممندتری همراه شود تا بتواند بهصورت مؤثرتری ایفای نقش کند.
شریفی گفت: در این راستا، منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی بهعنوان نقشهراه حوزههای علمیه، بهویژه در حوزههای خواهران، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
ایشان با نگاهی تحولآفرین بر ضرورت بازنگری در سرفصلهای آموزشی تأکید کردهاند تا خروجی این مراکز، مبلغان توانمند، کنشگران اثرگذار و مدیران فرهنگی کارآمد باشد.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا با اشاره به اینکه جامعهالزهرا(س) بهعنوان یکی از برجستهترین حوزههای علمیه خواهران و از دستاوردهای انقلاب اسلامی، در آستانه چهلمین سال تأسیس خود قرار دارد بیان کرد: این مجموعه که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت و با تجمیع مکتبهای مختلف حوزهی علمیه خواهران در قم به فرمان امام خمینی(ره) به وجود آمد، امروز به نهادی تأثیرگذار در عرصهی تربیت بانوان عالمه و مبلغه تبدیل شده است.
در دیدار مسئولان جامعه الزهرا با رهبر انقلاب، جایگاه ملی و بینالمللی این نهاد مورد تأکید قرار گرفت و بیانات ایشان نقشهراهی ارزشمند برای ترسیم برنامههای آینده بود.
وی عنوان کرد: در پیام اخیر رهبری معظم انقلاب به مناسبت صدمین سال تأسیس حوزههای علمیه قم، بر دو محور کلیدی «تمدنسازی اسلامی» و «بلاغ مبین» تأکید شد که بهعنوان اساس کار در عرصهی فرهنگ و دینپژوهی مطرح میگردد.
در شرایط کنونی، جهان شاهد تقابل تمدنی گستردهای میان تمدن اسلامی و تمدن کفر است.
این رویارویی، جنبهای حیاتی دارد، چرا که ماهیت این دو تمدن بهکلی متفاوت است؛ تمدن غربی بر پایهی منافع مادی، سلطهطلبی و قدرتمحوری استوار است، در حالی که تمدن اسلامی بر جهانبینی توحیدی، اخلاق، عدالت و معنویت تکیه دارد.
دشمنان اسلام با بهکارگیری تمامی ابزارهای خود در جنگ ترکیبی و جنگ شناختی، بهصورت همهجانبه درصدد نابودی اسلام هستند.
شریفی ادامه داد: جنگهای تحمیلی گذشته، جنگ هشتساله دفاع مقدس، جنگ 12 روزه و درگیریهای نیابتی اخیر، همه در راستای اهداف استکباری غرب و صهیونیسم جهانی طراحی شدهاند.
ریشهی این تهاجمات را میتوان در دو عامل اصلی ازجمله نخست، تحقیر تاریخی قوم صهیونیست و دوم، از دست دادن سرزمینهای اشغالی جستجو کرد.
این جریان با سوءاستفاده از مفاهیم دینی، در پی تحقق پروژهی "سرزمین موعود" و تثبیت برتری خود بر جهان است.
در بندی از پروتکلهای صهیونیست، هر فردی منهای یهود حیوانات انسان نمایی هستند که یا میبایست از بین بروند و یا اینکه در خدمت یهود باشند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا اظهار کرد: در این میان، حوزهی علمیه خواهران بهعنوان یکی از پایگاههای مهم تبلیغی و فرهنگی، نقش محوری در تبیین معارف اسلامی و مقابله با تهاجم فکری دشمن دارد.
برنامههای این نهاد در دو عرصهی کلیدی "طراحی عملیات میدانی" و "طراحی عملیات رسانهای و فضای مجازی" طراحی شده است تا بتواند بلاغ مبین و جهاد تبیینی حضرت آقا را در سطح ملی و بینالمللی بهدرستی منتشر کند.
وی در پایان سخنانش افزود: در این راستا، برنامههای کوتاه، میان و درازمدت تعیین شده، نگاه درون سازمانی ما که از جمله اهداف مهم این مجموعه، تربیت طلاب، مبلغان و کنشگران توانمند و اساتید ما در عرصههای فرهنگی و تبلیغی است.
همچنین، توجه به جایگاه رفیع زن در اسلام و ترویج الگوی "زن مسلمان ایرانی" بهعنوان نماد زن متعهد و اثرگذار در خانواده و جامعه، از دیگر محورهای اساسی فعالیتهای این حوزه بهشمار میرود.
این رویکرد، تحققبخش فرمایش رهبر معظم انقلاب دربارهی "الگوی سوم زن، نه شرقی و نه غربی" است.
انتهای پیام/