بحران آب در شهرستان گناباد جدی است
بحران آب در خراسان رضوی به ویژه در شهرستان گناباد به مرحله هشدار رسیده است و مردم و مسئولین خواستار جلوگیری از تشدید این معضل هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، بحران آب در خراسان رضوی به ویژه در شهرستان گناباد به مرحله هشدار رسیده است.
وضعیت کنونی به حدی نگران کننده است که مسئولان و مردم خواستار اقدامات فوری برای جلوگیری از تشدید این معضل هستند.
روستاهای بیآب و آبرسانی با تانکر
بر اساس گزارشهای میدانی، بسیاری از روستاهای بخشهای کاخک و پسکلوت گناباد با کمآبی شدید مواجه هستند و آبرسانی به برخی از آنها تنها از طریق تانکرهای آب انجام میشود.
یکی از ساکنان روستای پچک در گفتوگو با تسنیم بیان کرد: بیآبی امان ما را بریده است.
در بیشتر ساعات روز آب نداریم و مجبوریم آب را در ظرفها ذخیره کنیم که این خود مشکلساز شده است.
همچنین یکی از اهالی روستای حاجیآباد از شور بودن آب لولهکشی گلایه کرد و گفت: آب شرب سالم نداریم و مجبوریم برای تهیه آب به روستاهای دیگر مراجعه کنیم.
هشدار مسئولان؛ بحران آب جدی است
محمدعلی نبیپور، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، در دیدار اخیر خود با سرمایه گذاران گناباد تأکیدکرد: کمبود منابع آبی، توسعه کمی و کیفی این شهرستان را تحت تأثیر قرار داده و باید با جذب اعتبارات و مشارکت خیران و سرمایهگذاران، راهحلهای پایدار اندیشیده شود.
از سوی دیگر، محمد زارعی، فرماندار گناباد، با اشاره به وجود 13 روستای کاملاً بیآب در این شهرستان، هشدار داد: با اعتبارات موجود، حل این مشکل ممکن نیست و اگر چارهاندیشی نشود، بحران آب به مراتب وخیمتر خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر 50 درصد روستاهای شهرستان با تانکر آبرسانی میشوند و قطع آب شیرین در برخی مناطق میتواند منجر به بروز بیماریهای ناشی از مصرف آب ناسالم شود.
تناقض در اظهارات مسئولان
در حالی که فرماندار گناباد از بیآبی 13 روستا خبر داده، مجید اکرادی، مدیر امور آب و فاضلاب گناباد این ادعا را تکذیب کرده و تنها به کاهش فشار آب در برخی روستاها و ساعات روز اشاره کرده است.
این تناقض نگرانیها درباره شفافنبودن برنامههای حل بحران را افزایش داده است.
چالش توسعه در شرایط کمآبی
نکته نگرانکننده دیگر، برنامهریزی برای احداث 4500 واحد مسکونی در سایت 210 هکتاری نهضت ملی مسکن گناباد و این تعداد بجز مسکن های احداثی در شهرهای کاخک، بیدخت ، روشناوند و روستاها است، در حالی که منابع آبی جدیدی در شهرستان وجود ندارد و حتی چاههای حفرشده نیز به آب کافی نرسیدهاند.
به گزارش خبرنگار تسنیم، با توجه به اظهارات مردم و مسئولان، بحران آب در گناباد به مرحله حساسی رسیده و در صورت عدم تدبیر فوری، تبعات اجتماعی و بهداشتی گستردهای به همراه خواهد داشت.
انتظار میرود دستگاههای متولی با همکاری دولت و سرمایهگذاران، راهکارهای عملیاتی برای تأمین پایدار آب شرب و کشاورزی ارائه دهند.
انتهای پیام/282