شکاف در مذاکرات دوحه با فریبکاری صهیونیست ها برای اشغال نظامی 40 درصد غزه
منابع فلسطینی آگاه از روند مذاکرات دوحه با اشاره به فریبکاری صهیونیست ها برای جلوگیری از رسیدن به توافق، تاکید کردند که اسرائیل خواستار اشغال نظامی حدود نیمی از نوار غزه است که حماس به هیچ وجه با آن موافقت نمی کند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال اعلام طرح فریبکارانه رژیم صهیونیستی برای آوارگی مردم غزه و نقشه استقرار ارتش این رژیم در 40 درصد مساحت این باریکه، دو منبع آگاه فلسطینی گزارش دادند که مذاکرات دوحه به دلیل اصرار اسرائیل بر اشغال نظامی بیش از 40 درصد غزه با بنبست مواجه شده است.
به گزارش العربی الجدید، یک منبع فلسطینی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: نقشهای که اسرائیل طراحی کرده، منجر به تبدیل نوار غزه به مناطقی منزوی، بدون گذرگاه و محدود شدن تردد ساکنان این باریکه میگردد.
مذاکرات دوحه به دلیل اصرار اسرائیل بر نقشه خود که روز جمعه ارائه کرد، با بنبست و چالشهای پیچیدهای مواجه شده و این نقشه خواستار استقرار مجدد و تغییر موقعیت ارتش اسرائیل است نه عقب نشینی آن.
اسرائیل خواستار اشغال نظامی 40 درصد غزه است
منبع مذکور افزود: طبق این نقشه ارتش اسرائیل قصد دارد نیروهای خود را در بیش از 40 درصد مساحت غزه نگه دارد که حماس این موضوع را رد میکند.
یک منبع فلسطینی دیگر هم در همین راستا اعلام کرد که اسرائیل به سیاست تعلل و مانعتراشی در اجرای توافق ادامه میدهد تا جنگ نسل کشی علیه غزه متوقف نگردد.
طبق نقشهای که اسرائیل ارائه داده، این رژیم میخواهد نیروهای خود را در همه مناطق جنوب محور موراگ در رفح و همچنین محور فیلادلفیا یعنی نوار مرزی میان غزه و مصر که 13 کیلومتر طول دارد، نگه دارد.
اسرائیل همچنین میخواهد کنترل بیشتر مناطق بیت حانون در شمال نوار غزه را حفظ کند و مواضع و ایست بازرسیهای نظامی خود را در همه مناطق شرق نوار غزه در عمق بین 1200 تا 3000 متری نگه دارد.
منبع مذکور تاکید کرد: آنچه که اشغالگران به عنوان عقب نشینی از نوار غزه تبلیغ میکنند، چیزی بیش از یک جابجایی نیست که در چارچوب پوششی برای طرح توطئه آمیز رژیم صهیونیستی در شهرک سازی در نوار غزه قرار دارد.
طرحی که هیئت اسرائیلی در مذاکرات به میانجیها ارائه داده شامل ایجاد یک منطقه حائل به عمق 2 تا 3 کیلومتر در داخل نوار غزه میشود و عملاً به معنای عقب نشینی نیست.
مخالفت صریح حماس با نقشه توطئهآمیز صهیونیستها
این منبع توضیح داد که هیئت مذاکره کننده حماس نقشه فریبکارانه اسرائیل را نخواهد پذیرفت؛ زیرا پذیرش این نقشه به معنای مشروعیت بخشی به اشغال مجدد حدود نیمی از نوار غزه و تبدیل این باریکه به مناطق منزوی و بدون گذرگاه میشود که در آن مردم نمیتوانند آزادانه تردد کنند و در واقع شبیه به اردوگاههای نازی خواهد بود.
حماس نمیتواند نقشهای که با هدف کشاندن صدها هزار آواره فلسطینی به بخشی از منطقه رفح غربی و سپس آوارگی آنها به خارج از غزه است را بپذیرد.
وی تصریح کرد: میانجیهای قطری و مصری از هیئت حماس و رژیم صهیونیستی خواستند تا مذاکرات مربوط به نقشه عقب نشینی اسرائیل را تا زمان ورود استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا به دوحه، به تعویق بیندازند.
منبع فلسطینی مذکور افزود: میانجیها متعهد شدند که برای رفع اختلاف و نزدیک کردن دیدگاهها به منظور دستیابی به توافق به تلاش خود ادامه دهند.
حماس خواستار عقب نشینی نیروهای اسرائیلی از تمام مناطقی است که این رژیم بعد از 2 مارس وارد آنجا شده بود؛ یعنی بعد از فروپاشی توافق آتش بسِ منعقد شده در ماه ژانویه.
هیئت مذاکره کننده اسرائیلی پاسخی به این خواسته حماس نداده و عملاً این هیئت در حال مذاکره نیست؛ زیرا اختیاراتی به آن داده نشده است.
این منبع در پایان گفت که با این حال در مورد موضوع ورود کمکها به غزه و پرونده تبادل اسرا پیشرفتهایی حاصل شده است، اما باید منتظر ادامه روند مذاکرات بمانیم.
وبسایت قطری العربی الجدید هم در گزارشی به این منظور اعلام کرد که جزئیات بیشتری در مورد نقشهای که اسرائیل برای فلسطینیها در ویرانههای رفح کشیده، آشکار شده است و صهیونیستها آن را اصطلاحاً طرح «شهر بشردوستانه» مینامند که اشاره به نقشه این رژیم برای کشاندن دستکم 600 هزار فلسطینی به منطقهای در رفح و حبس آنها در اینجا و سپس مجبورکردنشان به خروج از غزه است.
روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در این زمینه گزارش داد: طرحی که اسرائیل کاتس (وزیر جنگ اسرائیل) قصد دارد با عنوان «شهر بشردوستانه» در غزه معرفی کند، یک سال و نیم پیش در محافل اسرائیلی مورد بررسی قرار گرفته بود که طبق آن اسرائیل، ساکنان غزه را از یک منطقه به منطقه دیگر منتقل میکرد و در طول این فرایند مردم غزه تحت غربالگری قرار میگرفتند، همچنین بر اساس این طرح ارتش اسرائیل یک پاکسازی ریشهای و جامع از مناطق تخلیهشده غزه انجام میداد؛ همانند کشتار، بازداشت و نابودی.
این رسانه عبری افزود: طرح مذکور چیزی است که در شمال نوار غزه اجرا میشد و شکست خورد و اخیراً هم اسرائیل قصد اجرای آن را در منطقهای بین محور موراگ و محور فیلادلفیا در جنوب نوار غزه با نام جدید و گمراهکننده تحت عنوان «شهر بشردوستانه» دارد.
این طرح بیشتر یک مانور سیاسی است تا طرح نظامی.
ارتش اسرائیل ترجیح میدهد این منطقه را «رفح جدید» نامگذاری کند.
اسرائیل کاتس در بیانیهای رسمی گفت؛ "هر کسی که وارد شهر بشردوستانه شود، اجازه خروج ندارد و ورود به این شهر از طریق گذرگاههای باریک و بدون حضور اعضای حماس انجام خواهد شد".
انتهای پیام/