سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی «مرگ مغزی جامعه شناسی ایرانی» در مجله خردورزی

مهر | دین و اندیشه | شنبه، 21 تیر 1404 - 15:06
شماره هشتم مجله خردورزی با پرسش جنجالی «آیا جامعه‌شناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی است؟» منتشر شد.
اجتماعي،قرار،شناختي،علوم،پژوهشي،خردورزي،سرمقاله،آكادميك،جنجا ...

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره هشتم مجله خردورزی با پرسش جنجالی آیا جامعه‌شناسی ایرانی در آستانه مرگ مغزی است؟
منتشر شد
فصلنامه‌ی علوم اجتماعی خردورزی، اکنون در هشتمین شمارۀ خود قرار است با این سوال جنجالی به بررسی یکی از مهم‌ترین مسائل آکادمیک در محافل و مجامع علمی در زمینه‌ی دانش اجتماعی بپردازد.
مجید رحیمی در سرمقاله به «عبور از مرز خودباختگی در عصر انقلاب شناختی» پرداخته و درصدد آن است که شناخت روشنی از اهداف و دغدغه‌های شمارۀ هشتم این فصلنامه در اختیار مخاطبان قرار دهد.
او در نقد جامعه‌شناسی زرد، پدیده‌ی خود تحقیری آکادمیک را مورد کنکاش قرار داده و فقدان عمق نظری روش‌شناسی علمی و پشتوانه‌ی پژوهشی معتبر جامعه‌شناسی را که تنها قابلیت مصرف رسانه‌ای دارد مورد بحث قرار داده است.
پس از سرمقاله، هفت بخش مقاله با عنوان‌های «آوای شناخت»، «حکایت خاک»، «شطرنج معنا»، «پژواک رنگ»، «هزارتوی ذهن»، «جغرافیای علم» و «عرش اندیشه» حاوی مصاحبه‌ها و یادداشت‌هایی پژوهشی از اساتید مبرز در حوزه‌ی علوم اجتماعی است که به سراغ واکاوی دقیق و عمیق موضوع جامعه‌شناسی در تمام ابعاد شناختی، گفتمانی، رسانه‌ای، معناشناختی و حتی نگاه دینی آن رفته‌اند تا تمام مسائل موجود پیرامون علوم اجتماعی را به خواننده عرضه نمایند.
پرسش مهم «آیا تو فکر می‌کنی یا بدنت می‌اندیشد؟»، در طلیعه‌ی بخش اول این فصلنامه قرار دارد.
اولین یادداشت پژوهشی متعلق به پروفسور مارک جانسون، نظریه‌پرداز فلسفه‌ی کاربردی و استعاره‌های شناختی است که با عنوان «ذهن بدنمند»، نقش بدنمندی در شکل‌گیری معنا، تفکر و ارزش‌های اجتماعی را مورد سنجش قرار می‌دهد.
«مرزهای نامرئی توجه» نیز عنوان یادداشتی از دکتر لیلا اردبیلی، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که فرهنگ بنیان بودن فرایندهای شناختی را بررسی کرده است.