سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حجاب؛ سنگر هویت ایرانی-اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی غرب

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 21 تیر 1404 - 14:12
مدیر حوزه های علمیه استان کرمان، گفت: حجاب سنگر مستحکم هویت ایرانی-اسلامی در برابر تهاجم فرهنگی غرب و مرز هویت ماست که به هویت دینی و ملی ما گره خورده است.
حجاب،فرهنگي،پوشش،گوهرشاد،هويت،رضاخان،ديني،حفظ،جامعه،علما،كشف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، روز بیست‌ویکم تیرماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام "روز عفاف و حجاب" نام‌گذاری شده است؛ روزی که یادآور یکی از مهم‌ترین رخدادهای مقاومت مردم و علما در برابر تهاجم فرهنگی رژیم پهلوی است.
نود سال پیش در چنین روزی، عوامل حکومت رضاخان با حمله‌ای خونین به مسجد گوهرشاد مشهد، صدها نفر از معترضان به سیاست‌های ضد دینی و طرح کشف حجاب اجباری را به خاک و خون کشیدند.
اکنون، در سالروز آن جنایت تاریخی، اهمیت موضوع عفاف و حجاب بیش از همیشه در برابر چشمان مردم و مسئولان قرار دارد؛ موضوعی که نه‌تنها به پوشش ظاهری، بلکه به هویت فرهنگی، دینی و ملی ما گره خورده است.
گوهرشاد؛ نماد یک مقاومت تاریخی
در تیرماه 1314، عوامل حکومتی رضاخان به مسجد گوهرشاد در مشهد حمله‌ور شدند.
اعتراض علما و مردم نسبت به سیاست‌های کشف حجاب و غرب‌گرایی رضاخانی، خشم رژیم را برانگیخت و به سرکوب خونینی انجامید که صدها شهید برجای گذاشت.
اما این واقعه نه‌تنها نتوانست حرکت ملت ایران را متوقف کند، بلکه نقطه عطفی در مسیر مبارزه برای حفظ ارزش‌های دینی و فرهنگی شد.
به این مناسبت گفت‌وگو کردیم با حجت‌الاسلام عباس سلمه‌ای، مدیر حوزه‌های علمیه استان کرمان؛ وی با اشاره به نودمین سالگرد این حادثه تاریخی گفت: امروز بیست‌و‌یکم تیرماه، مصادف است با سالگرد حمله به مسجد گوهرشاد، حادثه‌ای که در سال 1314 و در دل مخالفت علما و مردم با سیاست کشف حجاب رضاخان رخ داد.
وی با بیان اینکه رضاخان به‌دنبال غربی‌سازی جامعه بود و کشف حجاب یکی از نمادهای بارز این پروژه بود، افزود: اما مقاومت مردم و علما باعث شد این توطئه به‌طور کامل محقق نشود و اثرات مثبت این ایستادگی تا به امروز باقی مانده است.
حجاب؛ نه یک پوشش که یک جبهه فرهنگی است
سلمه‌ای با تأکید بر اینکه مسئله حجاب چیزی نیست که فقط در سال‌های اخیر مطرح شده باشد، افزود: دشمنان از دیرباز متوجه شده‌اند که اگر بتوانند حجاب را از جامعه ما حذف کنند، بسیاری از سنگرهای دیگر نیز به‌راحتی فتح می‌شود.
لذا حجاب فقط یک پوشش نیست، بلکه خط مقدم یک جبهه فرهنگی است.
تضعیف حجاب به معنای باز کردن راه برای نفوذ عمیق‌تر در سایر ابعاد فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی جامعه ماست.
مدیر حوزه‌های علمیه استان کرمان، ادامه داد: باید با نگاهی عمیق به موضوع حجاب نگاه کنیم.
این مسئله، صرفاً پوشیدن یا نپوشیدن چادر و لباس خاص نیست.
پشت این ظاهر، یک ایدئولوژی و یک پروژه نفوذ وجود دارد.
وی افزود: فرهنگ غرب تلاش می‌کند با این بهانه‌ها، ریشه‌های اصیل ایرانی و اسلامی ما را هدف بگیرد و زنان ما باید آگاه باشند که پوشش آن‌ها حامل پیام و معناست؛ معنایی که می‌تواند به تقویت هویت فرهنگی ما کمک کند و مقابل نفوذ بیگانگان به کشور بایستد.
حجاب فقط مختص بانوان نیست
سلمه‌ای در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی چه باید کرد، گفت: مسئله حجاب فقط برای خانم‌ها نیست.
حتی رضاخان هم فقط با پوشش زنان مبارزه نکرد، بلکه به دنبال تغییر سبک پوشش مردان هم بود.
امروز نیز همین رویکرد را از سوی جریان‌های فرهنگی غربی می‌بینیم.
بنابراین همه – چه زن و چه مرد – باید به اهمیت پوشش و هویت فرهنگی خود توجه کنند.
وی افزود: ما باید به فرهنگ اصیل خودمان بازگردیم و اگر بتوانیم ایرانی بودن و دینداری خود را حفظ کنیم، بسیاری از مسائل دیگر نیز حل می‌شود.
نباید اجازه دهیم با تضعیف مسئله حجاب، اصل هویت ملی و دینی ما زیر سوال برود.
در پایان سلمه‌ای به بیانی زیبا از روایات اسلامی اشاره کرد: در روایات داریم که "المرأة ریحانة"؛ زن مانند گلی لطیف و ارزشمند است.
اگر بخواهیم از گلی نگهداری کنیم، باید آن را در پوششی محافظت کنیم تا از آسیب‌ها در امان بماند.
زن نیز باید در جامعه در جایگاهی قرار گیرد که کرامتش حفظ شود و این وظیفه‌ای است هم بر دوش خانواده و هم مسئولان فرهنگی کشور.
به گزارش تسنیم، ماجرای گوهرشاد، صرفاً یک حادثه تاریخی نیست؛ بلکه یادآور ضرورت حفظ هویت فرهنگی، دینی و ملی ما در برابر هجمه‌های مستمر دشمنان است.
امروز نیز همانند آن روز، دشمن با ابزار رسانه و فرهنگ، در پی تحمیل الگوهای بیگانه است.
در چنین شرایطی، بازخوانی حوادثی مانند گوهرشاد و تقویت گفتمان عفاف و حجاب، ضرورتی انکارناپذیر برای حفظ هویت اجتماعی و فرهنگی جامعه ایرانی به‌شمار می‌آید.
انتهای پیام/511/