بهروزآذر: تا امروز، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از کشور خارج شدهاند؛ دولت نیز برای تسریع این روند، تدابیر گستردهای را در دستور کار قرار داده
معاون رئیسجمهوری گفت: تا امروز، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از سراسر کشور به میهن خود بازگشتهاند. دولت نیز برای تسریع این روند، تدابیر گستردهای را در دستور کار قرار داده و ایجاد مرکز ساماندهی در مرز دوغارون نیز در همین راستا بوده است.

معاون رئیسجمهوری گفت: تا امروز، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از سراسر کشور به میهن خود بازگشتهاند.
دولت نیز برای تسریع این روند، تدابیر گستردهای را در دستور کار قرار داده و ایجاد مرکز ساماندهی در مرز دوغارون نیز در همین راستا بوده است.
کد خبر: 723582 | ۱۴۰۴/۰۴/۲۱ ۱۳:۲۱:۴۰
زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور پس از بازدید از مرز دوغارون در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرایط برای حضور اتباع غیرمجاز در کشور فراهم نیست، گفت: امروز در مرز دوغارون حضور یافتهام تا از نزدیک در جریان روند خروج آن دسته از مهمانان گرانقدری قرار گیرم که سالها در کشور ما حضور داشتند؛ اما متأسفانه اقامتشان بهصورت غیرقانونی ادامه یافته بود و امروز، با کمال تأسف، در موقعیتی قرار گرفتهایم که دیگر امکان ادامه میزبانی از ایشان برای ما فراهم نیست.
این عزیزان، هرچند به لحاظ قانونی دیگر نمیتوانند در ایران بمانند، اما برای ما همواره خواهران و برادرانی ارزشمند بوده و هستند.
همه تلاش ما بر آن است که در واپسین ساعات حضورشان در کشور، با حفظ شأن، عزت و کرامت انسانی، آنان را بدرقه کرده و امکان بازگشت آبرومندانهشان به سرزمین مادری را فراهم سازیم.
گزارشهای متعددی که تاکنون دریافت کردهایم، حاکی از تلاش شبانهروزی تمامی نهادهای مسئول و نیروهای خدمتگزار در ارتش، یگان مرزی، فرمانداری، نیروی انتظامی، استانداری و شهرداری است که در اقصینقاط استان خراسان رضوی در حال ارائه خدمات هستند.
حضور من در این منطقه، افزون بر قدردانی از این تلاشها، به منظور مشاهده و بررسی میدانی مشکلات احتمالی و انتقال آن به پایتخت برای تسریع در رفع موانع نیز صورت گرفته است.
مشاهدات میدانی ما نشان میدهد که در سوی ایران، بهرغم حجم گسترده مراجعات، مشکل حادی وجود ندارد.
البته همزمان با حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی، شمار مراجعان به این مرز افزایش یافت، اما اکنون شرایط نسبتاً متعادلتر شده است.
با این حال، عمده دشواریها در سوی دیگر مرز، یعنی در داخل خاک افغانستان است.
امیدواریم با رایزنیهایی که با مقامات محلی و همچنین خیرین افغانستانی مقیم ایران صورت میگیرد، زمینه تسهیل تردد و استقرار این افراد در وطنشان نیز فراهم شود.
تا امروز، بیش از ۸۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از سراسر کشور به میهن خود بازگشتهاند.
دولت نیز برای تسریع این روند، تدابیر گستردهای را در دستور کار قرار داده و ایجاد مرکز ساماندهی در مرز دوغارون نیز در همین راستا بوده است.
ما بهخوبی میدانیم این افراد، با سالها زندگی در ایران، داراییها و وسایلی دارند که باید با خود ببرند.
در همین رابطه، هماهنگیهای لازم صورت گرفته و کامیونهای حامل اثاثیه، بدون مشکل از مرز عبور میکنند.
هیچگونه تفتیش یا مانعی برای انتقال لوازم شخصی آنها وجود ندارد.
در خصوص مواردی نظیر عدم بازپرداخت ودیعه یا اجاره اموال، متأسفانه برخی از هموطنان ما، یا از روی بیاطلاعی یا از سر بیمهری، حقوق مالی این مهاجران را نادیده گرفتهاند.
ما این رفتار را شایسته مردم شریف ایران نمیدانیم و به مهاجران اطمینان میدهیم که دفتر حقوقی اداره اتباع، آماده رسیدگی به شکایات و مطالبات آنان است.
این عزیزان میتوانند چه در هنگام حضور در مرز، و چه پس از بازگشت از طریق کنسولگریها، اسناد و مدارک خود را ارائه دهند تا روند پیگیری حقوقشان بهصورت رسمی و قانونی انجام پذیرد.
ما راضی به تضییع حتی ذرهای از حقوق انسانی این افراد نیستیم؛ چرا که باور داریم مهمترین اصل در زیست مشترک انسانی، حفظ کرامت و عدالت است.
در خصوص وضعیت لایحه ساماندهی اتباع خارجی، باید عرض کنم که این موضوع خارج از حوزه مسئولیت مستقیم بنده است، و در این سفر، تمرکز من بر بازدید میدانی و ارزیابی وضعیت اجرایی طرح بازگشت و وداع با خواهران و برادران افغانستانی بوده است.
باشد که با همدلی، تدبیر و همکاری مشترک، این مسیر سخت ولی انسانی را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانیم.