معدوم سازی 81هزار کیلوگرم فرآورده دامی در استان اصفهان
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در سال گذشته بیش از 81هزار کیلوگرم از فرآورده های توقیف شده معدوم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، شهرام موحدی ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس جدید دامپزشکی شهرستان اردستان اظهار داشت: شهرستان اردستان از نظر تولید پروتئین سفید ناشی از تولید مرغ و تخم مرغ یکی از شهرهای شاخص استان اصفهان است و شهرستانی با دارا بودن 130 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت چهار و نیم میلیون قطعه و همچنین دارا بودن 21 واحد پولت یا مرغ تخمگذار با ظرفیت بیش از دو میلیون قطعه در شهرستان اردستان فعالیت دارد.
وی افزود: کارخانجات مهمی در حوزه دامپزشکی استان اصفهان وجود دارد که میتوان گفت شش کارخانه خوراک دام و دو کارخانه مکملسازی و یک کارخانه کلسیم فسفر و در حوزه آزمایشگاه دامپزشکی نیز درمانگاه و داروخانه حدود 15 واحد در حال فعالیت است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بیش از 100 هزار راس دام سبک در شهرستان اردستان وجود دارد که تحت پوشش خدمات دامپزشکی شهرستان اردستان بوده و شهرستان اردستان در حوزه تولید پروتئینها در استان سهم بزرگی را دارد که در کنار شهرستانهای استان اصفهان نقش بیبدیلی در حوزه تولید پروتئین داشته است.
موحدی گفت: اگر بعضی از استانهای کشور را به عنوان ستون خیمه امنیت غذایی بدانیم قطعاً آن ستون وسطی خیمه استان اصفهان است و ما اندازه 16 استان کشور تولید شیر داریم و رتبههای برتر را در تولید گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ و ماهی داریم و رتبه اول تولید بوقلمون کشور مربوط به استان اصفهان است.
وی با بیان اینکه وقتی در خصوص این موضوعات صحبت میکنیم یعنی چقدر حوزه بهداشت دامپزشکی فعالیت داشته که موجب رشد این صنعت در استان اصفهان شده است، افزود: با وجود این همه تراکم صنایع باید حواسمان جمع باشد واحدهای پرورش تولید پروتئین موجب لغزش نشوند و چند سالیست مشکلی در خصوص تولید فرآوردههای دامی در استان اصفهان نداشتیم و نداریم و این به برکت اول تولیدکنندگان فوقالعاده زحمتکش این عرصه و دوم حوزه حمایتی دامپزشکی است.
موحدی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که دامپزشکی به آن میپردازد موضوع بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بیش از یک هزار و 700 عامل عفونی که در انسان وجود دارد و حدود 700 عنوان آن از بیماریهای عفونی دام به انسان است و بسیار صعبالعلاج و کشنده است همچون هاری و تب کریمه کنگو و آخرین ورژن آن هم بیماری کرونا بود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: با ارزیابیهایی که صورت گرفته در چند سال گذشته دامپزشکی شهرستان اردستان در 28 شهرستان جزو پنج شهرستان اول تا سوم بوده و این نشاندهنده خدمات بسیار خوب همکاران بنده در دامپزشکی شهرستان اردستان است که بدون هیچ چشم داشت و بدون ادعا فعالیت داشتند و سربازان گمنام عرصه بهداشت هستند.
وی افزود: چالشها در حوزه دامپزشکی نسبتا زیاد است و حوزهای که موضوع بهداشت را دنبال کند بدون چالش نیست و ما با کسانی که میخواهند در حوزه بهداشت قلدر مآبانه کارهای خود را پیش ببرند با توجه به هماهنگی قوه قضاییه برخورد محکمی خواهیم داشت.
موحدی در خصوص وضعیت کشتارگاه مشترک شهرستان اردستان هم گفت: فضای کشتارگاه مشترک اردستان از سال 93 تاکنون رو به رشد بوده است اما آن موضوعی که به نام ایده آل بوده، فاصله دارد و واقعیت این است که برای بهسازی و تکمیل کشتارگاه هزینه بسیار زیادی لازم است و این کشتارگاه باید یک بنگاه اقتصادی باشد اما متاسفانه در بعضی از شهرستانها به خاطر کشتار محدود این چرخه اقتصادی نمیچرخد و آن میزان درآمد کشتارگاه با مقدار هزینهای که میشود یکسان نیست.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر شهرداریها باید به موضوع کشتارگاه وارد شوند که آنها هم مشکلات خاص خودشان را دارند اما امید است به سمتی برویم که این کشتارگاه که بهسازی شده و اتاق پیش سرد هم برای آن تعبیه شده است به درجه مطلوب برسد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در استان اصفهان وضعیت کنترل بیماریها خیلی خوب است و سالیانه بیش از 40 هزار قلاده سگ گله را واکسن هاری میزنیم و در طول سال بیش از 17 میلیون سر واکسن میزنیم که بسیار عدد بالایی است و بیش از یک و نیم میلیون واحد سر واکسن در اردستان انجام شده است.
موحدی تاکید کرد: امروز هیچ بیماری که نگرانکننده باشد در استان اصفهان وجود ندارد و در حوزه بیماریهای دام طیور، آبزیان و زنبور عسل وجود ندارد و هیچگونه بیماری حاد پرندگان در استان اصفهان گزارش نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: بیش از دو هزار و 200 واحد مرغداری گوشتی در استان اصفهان و بیش از 250 واحد مرغداری تخمگذار وجود دارد و وضعیت جوجهریزی هم بسیار خوب است و مشکلی در حوزه جوجهریزی در حال حاضر وجود ندارد اما بیشترین دغدغه مرغداریهای ما در حوزه نهادههاست که در این خصوص دوستان در جهاد کشاورزی موضوع را پیگیری میکنند و شبانه روزی فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: کشفیات در حوزه دامپزشکی از دو منظر مورد توجه قرار میگیرد یکی اینکه فضا را برای آنهایی که موضوع را برای سودجویی انجام میدهند تنگتر میشود اما برای حوزه بهداشت بسیار خوب است که در همین خصوص در سال گذشته بیش از 81 هزار کیلوگرم از فرآوردههای توقیف شده معدوم شده است که این مقدار از 400 تن فرآوردههای توقیفی بوده که این مقدار آن قابل معدوم شدن بوده است که بعد از بررسی این کار انجام شده و این آمار نشان دهنده اهمیت حوزه دامپزشکی است.
انتهای پیام/802