سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اصفهانی‌ها ۳۳ روز هوای آلوده نفس کشیدند

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 21 تیر 1404 - 12:06
اصفهان- کارشناس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: این کلانشهر از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۳ روز هوای آلوده و تنها ۶ روز هوای پاک داشته است.
روز،ناسالم،اصفهان،هواي،PM،غبار،ذرات،تيرماه

نگین جاوید در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا روز جمعه بیستم تیرماه، کلانشهر اصفهان در ۱۱۳ روز گذشته تنها ۶ روز هوای پاک، ۷۴ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۳۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲ روز ناسالم برای عموم افراد و یک روز بسیار ناسالم را تجربه کرد.
وی با بیان اینکه روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه آلوده‌ترین روز اصفهان در سال جاری تاکنون بوده است، افزود: در تیرماه، هوای اصفهان ۶ روز سالم، ۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس، ۲ روز ناسالم برای عموم و یک روز بسیار ناسالم ثبت شده که عمدتاً ناشی از گرد و غبار و ذرات معلق (PM10) بوده است.
کارشناس امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست اصفهان تأکید کرد: در نیمه اول سال، آلودگی هوا بیشتر به دلیل ذرات گرد و غبار (PM10) است اما در نیمه دوم سال، آلاینده‌های ناشی از فعالیت کارخانجات و پدیده این ورژن (وارونگی دما) باعث افزایش غلظت ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون (PM2.5) و تشدید آلودگی می‌شود.
به گزارش مهر، پایداری شرایط آلودگی هوای اصفهان در تابستان به دلیل وزش بادهای فصلی و فعالیت کانون‌های گرد و غبار در مناطق کویری هم‌مرز با استان‌های قم و سمنان تشدید شده این در حالی است که طی یک ماه اخیر نیروگاه برق شهید منتظری اقدام به مازوت سوزی کرده و فلرسوزی پالایشگاه نیز از سر گرفته شده است.
در مقابل در نیمه دوم سال، وارونگی دمایی و انباشت آلاینده‌های صنعتی مانند PM2.5 به دلیل فعالیت کارخانجات و شرایط جوی پایدار بدون شک، چالش اصلی کیفیت هوای اصفهان خواهد بود.