قطع روابط دیپلماتیک اسلام آباد کابل
وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر پاکستان از قطع روابط رسمی دیپلماتیک میان کابل و اسلامآباد در چهار سال گذشته خبر داد و گفت که با وجود تلاشهای پاکستان این روابط برقرار نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان- محمد اسحاقدار، وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در یک نشست منطقهای در کوالالامپور گفت که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور عملاً قطع شده و هیچ تعامل رسمی در سطح دولتها وجود نداشته است.
او با اشاره به اهمیت افغانستان در سیاست خارجی پاکستان گفت: «افغانستان کشور همسایه ماست.
ما همواره تأکید کردهایم که صلح و ثبات آن کشور برای امنیت پاکستان حیاتی است.
اما متأسفانه از سال ۲۰۲۱، با وجود تلاشهای ما، هیچ رابطه دیپلماتیکی بین دو کشور برقرار نشده است.»
اسحاق دار از سفر خود به کابل در تاریخ ۱۹ آوریل ۲۰۲۵ بهعنوان گامی جدی برای بازسازی اعتماد و آغاز گفتوگو با طالبان یاد کرد.
او گفت: «من برای یک روز کامل در افغانستان بودم و بهصورت مستقیم با مقامها در کابل (طالبان) گفتوگو کردم.
این سفر بخشی از تلاشهای ما برای ازسرگیری روابط و کاهش تنشها بود.»
او همچنین به نشست سهجانبهای اشاره کرد که در تاریخ ۲۰ مه با حضور چین، افغانستان و پاکستان در پکن برگزار شد و آن را بخشی از روند تقویت تعاملات منطقهای دانست.
وزیر خارجه پاکستان در ادامه گفت که اسلامآباد بارها از طالبان خواسته است تا از فعالیتهای گروه تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) در خاک افغانستان جلوگیری کنند.
او افزود: «ما صادقانه برای منافع افغانستان تلاش کردهایم و انتظار داریم حکومت طالبان نیز بهطور جدی جلوی فعالیتهای تروریستی علیه پاکستان را بگیرد.
تهدید تحریک طالبان پاکستان باید پایان یابد.»
دار همچنین از برخی تصمیمهای پیشین مانند باز بودن مرزها و گفتوگوهای غیررسمی با طالبان انتقاد کرد و گفت که این اقدامات پیامدهای منفی برای امنیت ملی پاکستان داشته است.
او تأکید کرد: «برنامه موشکی پاکستان بهعنوان یک سپر دفاعی در برابر تهدیدات منطقهای طراحی شده و تقویت آن برای مقابله با چالشهای امنیتی روزافزون ضروری است.»
وزیر امور خارجه پاکستان در حالی از بینتیجه بودن تلاشها برای بازسازی روابط با کابل سخن میگوید که اوایل ماه ژوئن سال جاری میلادی، پس از نشست پکن، طالبان نمایندگی دیپلماتیک خود را در اسلامآباد به سفارت ارتقا داد؛ اقدامی که پاکستان پیشتر از آن در کابل انجام داده بود.
با این حال گویا این اقدامات برای ازسرگیری روابط عادی سیاسی میان کابل و اسلامآباد کارساز نبوده است.