آخرین وضعیت پروژه انتقال آب سد قوچم/رفع تنش آبی در شرق کردستان
پروژه انتقال آب سد قوچم به قروه، دهگلان و دزج با پیشرفت 98 درصدی، علاوه بر تأمین آب شرب 350 هزار نفر از ساکنان این شهرها، 8 میلیون مترمکعب آب بخش صنعت در شهرستان های قروه و دهگلان را تأمین خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قروه، سامانه انتقال آب از سد قوچم به شهر و روستاهای واقع در دشت قروه - دهگلان از طریق لولههای فولادی و پلیاتیلن به قطرهای 300، 900، 1100 و 1400 میلیمتر در حال انجام است و به گفته مسئولان نیاز آب شهری 350 هزار نفر را تأمین خواهد کرد و زمینه اشتغال 5 هزار نفر را فراهم میکند.
این سامانه با پیشرفت 98 درصدی، به طول 85 کیلومتر و ارتفاع پمپاژ 360 متر پس از رسیدن به شهر دهگلان و حرکت به سمت شهرهای قروه و دزج، نیاز آبی شهرها و روستاهای این مسیر را تأمین میکند.
در همین زمینه؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان درباره آخرین وضعیت پروژه میگوید: پروژه انتقال آب سد قوچم به قروه، دهگلان و دزج علاوه بر تأمین آب شرب این شهرها، 8 میلیون مترمکعب آب بخش صنعت در شهرستانهای قروه و دهگلان را تأمین خواهد کرد.
آرش آریانژاد با اشاره به اینکه 600 میلیارد تومان اعتبار در 9 ماه اخیر برای این پروژه هزینه شده است، افزود: اهداف کلی طرح، تأمین آب شرب 350 هزار نفر از ساکنان شهرهای قروه و دهگلان و دزج تا افق 1425 است.
سد مخزنی قوچم در 18 کیلومتری شمال غربی دهگلان قرار دارد و از طریق خط لوله 25 کیلومتری آب از سد قوچم به شهر دهگلان و خط لوله 39 کیلومتری به قروه و 21 کیلومتری به دزج خواهد رسید.
این پروژه، یکی از پروژههای مهم و در حال پیگیری استان جهت بهرهبرداری در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان است.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
از 9 دشت آبی استان پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
انتهای پیام/485/