سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی لازم الاجرا است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 21 تیر 1404 - 11:53
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، گفت: در راستای مقابله با آلاینده های محیط زیست اجرای قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی لازم الاجرا است.
كيسه،پلاستيكي،مصرف،زيست،توليد،محيط،نامه،وزارت،كاهش،اردبيل،را ...

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، حسن قاسم‌پور صبح امروز در بازدید از مزارع کشت نایلونی در دشت اردبیل، اظهار کرد: جایگزین کردن کیسه های پلاستیکی با ضخامت کمتر از 25 میکرون با کیسه های زیست تخریب پذیر یا کیسه های سازگار با محیط زیست در راستای اجرای آیین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه اینکه یکی از معضلات کشور و استان ما مدیریت پسماند است، خاطرنشان کرد: پسماندهای پلاستیکی می توانند تا500 سال در طبیعت بمانند و علاوه بر ایجاد منظره نامناسب، باعث آلودگی خاک، آب و هوا شده و خسارات جبران ناپذیری نیز برای انسان و محیط زیست به وجود ‌آورند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل وضعیت نابسامان پسماند در طبیعت را یادآور شد و بیان کرد: در مهرماه سال 1401 آئین نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در 10 ماده تصویب و ابلاغ شد که امیدواریم دستگاه های اجرایی مرتبط، تولیدکننده ها و مصرف کننده ها با اعمال سیاست های محدودیتی و ممنوعیتی بتوانند بر روی تولید و مصرف این کیسه های پلاستیکی اثرگذار باشند.
قاسم پور با تاکید بر اینکه تولید کیسه های پلاستیکی با ضخامت کمتر از 25 میکرون که نه تجزیه می‌شوند و نه از بین می‌روند، مهم ترین مشکل است، افزود: یکی از سیاست‌ها جایگزین کردن این کیسه های پلاستیکی است و وزارت صمت طبق ماده 2 این آیین نامه مکلف شده در عرض 5 سال، سالانه 20 درصد تولیدکننده های این کیسه ها را مجاب کند که این کیسه ها را با کیسه های زیست تخریب پذیر یا کیسه های سازگار با محیط زیست جایگزین کند و تولید کیسه های 25 میکرون را به صفر برسانند.
وی با اشاره به همکاری برخی وزارتخانه ها برای کاهش مصرف و تولید کیسه های پلاستیکی گفت: وزارت جهاد کشاورزی موظف است در کشت ها از مصرف پلاستیک استفاده نکند، وزارت کشور نیز ملزم به اجرای سیاست های تشویقی و حذف عرضه رایگان کیسه های پلاستیکی در فروشگاه ها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: همچنین طبق ماده 10 این آیین نامه وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم موظف هستند در راستای اطلاع رسانی و آموزش محیط زیست، در اصلاح الگوی مصرفی در مدرسه ها و دانشگاه ها اقدام کنند.
قاسم پور با بیان اینکه متاسفانه در تولید کیسه های پلاستیکی محدودیتی اعمال نشده است، افزود: تا زمانی که در فروشگاه ها کیسه های پلاستیکی به صورت رایگان عرضه می شود، مصرف پایین نخواهد آمد که امیدواریم با اجرای این آیین نامه و شیوه نامه بتوانیم در راستای کاهش مصرف و تولید گام برداریم.
وی ادامه داد: در راستای فرهنگ سازی کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی لازم است حداقل هر کس روزانه یک یا دو عدد مصرف کیسه پلاستیکی را کم کند تا از تولید کیسه های پلاستیکی در جامعه کاسته شود.
انتهای پیام/132/