جزییات تسهیلات شهرداری برای خانههای آسیب دیده از جنگ
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران کلیات تسهیلات شهرداری برای خانههای آسیب دیده را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، مهدی عباسی در مورد برنامههای مدیریت شهری برای کمک به ساخت خانههای آسیب دیده درجنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم کشورمان با بیان اینکه وظیفه همه دستگاههای اجرایی مخصوصا دولت این است که به هر نحوی خسارات جبران شود، گفت: در این راستا همکاری و مشارکت تمامی افرادی حقیقی و حقوقی که میتوانند در این راستا اثرگذار باشند تا بخشی از هزینههای آسیبدیدگان جبران شود، ضروری است.
وی با بیان اینکه شورای شهر تهران نیز سعی دارد تا با تصویب مصوباتی به نوسازی خانههای آسیب دیده کمک کند که بر همین اساس فرایند صدور پروانه برای نوسازی خانههای آسیب دیده با سرعت بالایی انجام میشود، گفت: همچنین مقرر شده عوارض پرداختی این املاک آسیب دیده صفر باشد یعنی مالکان این خانهها از پرداخت عوارض شهری در هنگام ساخت معاف هستند و همچنین با رعایت برخی از شرایط محلی و سکونتگاهی، تراکمهایی به ساختمانهای تخریب شده داده شود تا به لحاظ اقتصادی، بازسازی برای مالک توجیه پذیر باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه هنوز در مورد چگونگی اعطای تراکم به این خانهها تصمیمگیری نشده است چرا که مجتمعهای مسکونی با ذینفعان بالا در میان این خانههای آسیب دیده وجود دارد، اظهار کرد: مقرر شده است تا یک چارچوب کلی برای نحوه اعطای تراکم مشخص شود؛ اما به تناسب ساختمان و تعداد ذینفعان نیز این موضوع بررسی میشود.
وی با رد هرگونه درآمدزایی شهرداری تهران از اعطای تراکم اضافه به خانههای آسیب دیده تأکید کرد: در ازای اعطای تراکم، عوارضی اخذ نمیشود یعنی مالکان این خانهها از تخفیف ۱۰۰ درصدی عوارض بهره میبرند و اعطای تراکم در راستای توجیهپذیر کردن اقتصاد پروژه است یعنی به عبارت سادهتر با اعطای تراکم ساکنان خانههای آسیب دیده میتوانند از ظرفیتهای بیشتری برای آوردن شریک اقتصادی بهره ببرند و بتوانند از کمک یک سازنده استفاده کنند.
عباسی تأکید کرد: اصلیترین موضوع در این مصوبات این است که به خسارت دیدگان کمک کنیم و بستههای تشویقی را بهگونهای طراحی کنیم تا اگر مالک بخواهد نسبت به نوسازی ملک خود اقدام کند برایش توجیهپذیر باشد و بتواند از کمک سازندههای دیگر بهره ببرد و بتواند خودش نسبت به ساخت ساختمان آسیب دیدهاش اقدام کند.
وی افزود: قاعده کلی اعطای تسهیلات به خانههای آسیب دیده تصویب شده؛ اما روشها و شرایط جای بحث دارد و مقرر شده است تا شهرداری تهران گزارشی از ارزیابی خسارات در مورد تعداد واحدهای آسیب دیده، متراژ و...
را به شورای شهر تهران ارایه کند تا تصمیمگیری دقیقتری داشته باشیم؛ اما این به این معنا نیست که مالکان منتظر بمانند و اگر مالکی تصمیم بگیرد که همین امروز نسبت به نوسازی خانهاش اقدام کند به صورت موردی، پروندهها بررسی میشود.